Mikä on muoviton keittiö? – 6 vinkkiä keittiöön ilman muovia

Jos sinusta tuntuu, että kasvava muovijätteen valtameri hukuttaa sinut, et ole yksin. Maailmamme hukkuu muoviin, mutta toivoa on vielä. Joten älä epätoivo! Annamme sinulle 6 helppoa tapaa tehdä jotain poistamalla muovia omasta keittiöstäsi. Muoviton keittiö on todellisuudessa mahdollista. Lue, miten voit tehdä sen itsellesi.

Haluatko perustaa muovittoman keittiön?

muovittomat keittiövälineet kestävistä materiaaleista

Mutta mistä sinun pitäisi aloittaa? Yksi asia on varma – et voi tehdä ilman muovia yhdessä yössä. Mutta voit vähitellen vähentää muovin käyttöä. Ja se on hyvä alku. Yritä siis ostaa muovittomia ja käytä mahdollisimman vähän muovia omassa keittiössäsi.

Aina kun vaihdat muovipussin uudelleenkäytettävään kangaspussiin tai vaihdat synteettisen sienen kestävään pesuriin, suojaat ruokaa myrkyiltä ja pidät muovin poissa roskakorista..

Keittiö ilman muovia

muovittomat keittiökassit muovittomat ostokset

6 vinkkiä muovittomaan keittiöön

Muovittomat keittiövälineet

Jos aiot luoda muovittoman keittiön, sinun ei tarvitse painostaa itseäsi korvaamaan kaikki heti. Kestävin tapa tehdä tämä on käyttää sitä, mitä sinulla on jo ennen uuden ostamista. Jos keittiövälineet tekevät edelleen tehtävänsä, säilytä niitä, kunnes ne eivät enää ole käyttökelpoisia. Jos ne rikkoutuvat, hanki sen sijaan versio, joka on valmistettu uusiutuvista materiaaleista, kuten metallista, kankaasta, puusta tai bambusta.

Kestävät keittiötarvikkeet puusta ja lasista

muovittomat keittiötarvikkeet kestävät materiaalit puulasi

Säilytyspussit silikonista tai kankaasta

Markkinoilla on monia uudelleenkäytettäviä silikonipusseja, jotka voidaan turvallisesti pakastaa ja jopa keittää kanssasi! Silikonipussit kestävät paljon kauemmin ja uuttuvat paljon hitaammin kuin muovipussit. On myös pestäviä kangaskasseja, joissa on vetoketju tai tarrakiinnitys, mutta ne eivät ole niin tiukkoja eikä niitä yleensä käytetä ruoanlaittoon.

Uudelleenkäytettävät silikoniset säilytyspussit

muovittomat, silikonista valmistettavat keittiöpussit

Säilytysastiat lasia

Muovi huuhtoutuu pois lämmöstä, rasvasta ja kestosta. Vaihto lasisäiliöihin on suhteellisen helppoa, koska lasisäiliöt on helppo löytää nykyään. Voit säilyttää ne jääkaapissa, kaapissa tai jopa pakastimessa! Jätä vain tuuma sisällön yläpuolelle, kun jotkut elintarvikkeet laajenevat jäätyessään.

Käytä muurausastioita

Käytä muovittomia keittiötason purkkeja

Käytä mehiläisvahaliinaa

Mehiläisvaha kääreet voivat tarttua astioihin samalla tavalla kuin kalvo. Ne ovat kaikki luonnollisia ja niitä voidaan käyttää uudestaan ​​ja uudestaan ​​jopa 12 kuukautta ennen kuin heität ne pois kompostiin. Opi tekemään mehiläisvahakääre itse, etkä enää koskaan käytä muovikääreitä.

Mehiläisvahakääreet ovat näppärä vaihtoehto muovikääreille

Tee ja käytä muovittomia keittiömehiläisvahapyyhkeitä itse Käytä muovittomia keittiön mehiläisvahaliinoja

Mitä muuta voit käyttää, ovat joustavasta kankaasta valmistetut kuorinsuojukset, jotka voidaan pestä ja käyttää uudelleen. Tai vain edetä sitomalla keittiöpyyhe tai lautasliina lasin päälle kuminauhalla.

Pidä kangaspyyhkeet aina käsillä

muovittomat keittiöliinan nauhat

Tutustu paikallisiin leipureihin ja maanviljelijöihin

Tuoreet tuotteet, leipä, munat tai liha paikallisten viljelijöiden markkinoilta voidaan täyttää suoraan omiin astioihin ja pusseihin, joten et enää tarvitse muovipakkauksia, jotka päätyvät keittiöön.

Uudelleenkäytettävät hedelmä- ja vihannespussit

muovittomat keittiön uudelleenkäytettävät pussit hedelmille ja vihanneksille

Esimerkiksi muovittomassa pakkauksessa yksi vaikeimmista asioista on viipaloitu leipä. Toki leipää ja patonkeja löytyy paperipusseista ruokakaupasta, mutta tuoretta viipaloitua leipää löytyy parhaiten paikallisesta leipomosta. Tuo vain oma uudelleenkäytettävä laukku, leikkaa se auki, ja kun tulet kotiin, käytä vain liinavaatteita.

Hanki ostoskassi tai ostoskori?

muovi vapaa keittiö muovi ilmainen ostoskassi

Luo yrttitarha

Oletko koskaan huomannut kuinka monta yrttiä tulee muovialustoille kaupassa? Miljoonat pienet muoviastiat valmistetaan ja pakataan muutamalla yrtillä, jotta voimme käyttää niitä aterian yhteydessä! Kasvaa sen sijaan omat yrtit. Luo ikkunalauta tai parveke puutarha yleisimmin käytetyillä yrteillä. Sano hyvästit tuoreille, maukkaille yrteille ja hyvästtele tarpeettomat kertakäyttömuovit.

Yrttitarha omalla parvekkeella

muoviton keittiö yrttitarha luo ikkunalaudan

Keittiö on muoviton

Tietoisuus on ensimmäinen askel toimiin. Kun ymmärrät, miten tottumuksesi voivat vaikuttaa ympäristöön, pienellä ennakkosuunnittelulla voi olla suhteellisen helppo siirtyä kestävämpään ja muovittomaan keittiöön.

Se ei ole monimutkaista, eikä se missään tapauksessa ole kallista. Jos me kaikki minimoimme muovinkulutuksemme, se olisi melkein varmasti hyväksi planeetallemme.

Joten tee jotain hienoa tänään ja ota ensimmäinen askel kohti kestävää keittiötä ilman muovia.

Nyt voit alkaa suunnitella kestävää ja muovitonta keittiötä

ideoita muovittomaan keittiöönmuovittomia keittiön toteutettavia vinkkejä ja temppujamuoviton keittiö kestävät keittiövälineet astianpesu muoviton keittiö kestävät keittiövälineet muoviton keittiö kestävä keittiön suunnittelu keittiövälineet puu