Perhekeittiö – ruoanlaitto ja nauttiminen nuorten ja vanhojen kanssa

kokki ja nauti keittiön saarelta tilava

Ruoanlaitto ja nauttiminen – hyödyllistä tietoa ja käytännön vinkkejä

Keittiö on jokaisen kodin keskus. Täällä ihmiset eivät vain kokkaa, vaan myös nauravat, kokeilevat asioita yhdessä ja jopa syövät ja leikkivät syötävässä keittiössä. Erityisesti perhekeittiö on yhä suositumpi paikka vanhemmille ja heidän lapsilleen, koska juuri siellä työ voidaan yhdistää nautintoon.

Vanhemmilla, jotka haluavat tehdä keittiöstä enemmän kuin vain työtilan, on nyt mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Älykäs huonesuunnittelu voi luoda tilaa lapsille sekä tilaa herkullisille aterioille. Pääpaino on aina perheessä.

Keittiö on suunniteltava hyvin

Ilman konseptia kenenkään ei pitäisi omistautua keittiön suunnitteluun. Loppujen lopuksi kyse on käytettävissä olevan asuintilan optimaalisesta käytöstä. Erityisesti pienten keittiöiden tapauksessa on harkittava tilaa säästäviä huonekaluja, jotka tarjoavat säilytystilaa erityisesti nurkissa ja kapeissa tiloissa. Suuremmissa keittiöissä liikkumavara on kuitenkin paljon suurempi. Ruoanlaittoaaret, jotka on sijoitettu huoneen keskelle, ovat erityisen suosittuja täällä. Keittiön saaren takana seinällä on kaapit ja toinen Työpinta.

Koko perhe tuntee olonsa kotoisaksi unelmakeittiössä. (Lähde: PIX1861 (CC0 -lisenssi) / pixabay.com)

kokki ja nauti täysin asetetusta

Selkeä etu suurille perheille, joilla on keittiösaari, on kaappien ja laatikoiden luoma ylimääräinen säilytystila liesi alla. Jokainen ruokailuväline löytää oman paikkansa täällä, joten sotku keittiössä on vihdoin menneisyyttä. Jos kiinnität erityistä huomiota järjestykseen, sinun tulee jo ajatella kaappien ja laatikoiden lisäosia keittiön suunnittelussa. Tällä tavalla erityiset lokerot mausteille, ruokailuvälineille ja astioille voivat varmistaa paljon siistimmän kokonaiskuvan. Mukava sivuvaikutus on lyhentynyt työaika liedellä, kun tärkeimmät astiat ovat valmiita yhdellä liikkeellä. Nuorten perheiden ei missään tapauksessa pidä valita ensimmäistä tarjousta, vaan verrata useampia palveluntarjoajia keskenään. Myös sisään Easycredit.de -blogi Keittiön ostamista kiireessä ei suositella, koska tämä johtaa usein liian korkeaan ostohintaan. Joten jos haluat säästää rahaa, voit käyttää aikaa keittiön ostamiseen. Näin suunnittelu onnistuu ilman stressiä eikä tärkeitä yksityiskohtia unohdeta.

Lapset keittiössä

Mukaan Familie.de kiinteä paikka lapsille antaa pienimmillekin hyvän olon. Siksi vanhempien olisi hyvä perustaa erityisiä leikkialueita, jotka perustuvat myös lasten turvallisuuden perussääntöihin. Lapset eivät saa leikkiä kuumien liesien tai uunin lähellä, koska palovammojen riski on täällä erittäin suuri. Roiskeet voivat myös tehdä lattiasta liukkaan, jolloin pienet voivat nopeasti menettää otteensa. Sähkölaitteille, kuten tehosekoittimille, monitoimikoneille tai vedenkeittimille, on asennettava paikat, joihin lapset eivät pääse. Sähköiskun vaara vältetään myös nopeasti, jos käytetään erityisiä suojakorkkeja. On vielä parempi, jos keittiön pistorasiat on suunniteltu siten, että ne ovat työtason takaseinällä. Uusi trendi ja siksi todella perheystävällinen kohokohta ovat matalat työtasot. Esimerkiksi keittosaarten toiselle puolelle voidaan sisällyttää puoleen laskettu työtaso, joka antaa pienille tilaa maalata tai tehdä käsitöitä. Lapset voivat myös auttaa täällä keittiötöissä ilman, että heidän tarvitsee seisoa heiluvilla ulosteilla. Evästeiden leipominen yhdessä tai vihannesten leikkaaminen on sitäkin hauskempaa ja lapset tutustuvat keittiötyöhön leikkisällä tavalla.

Hyvä fiilis äidille ja isälle

Työtason korkeuden tulee aina perustua keittiössä useimmin työskentelevän henkilön pituuteen. Suositellaan optimaalisen työkorkeuden vuoksi Haus.de, että sen tulisi olla 15 senttimetriä alempi kuin työpintojen kyynärpää. Liesi tulee sijoittaa jopa 20 senttimetriä kyynärpään alapuolelle. Näin vältyt selän ja olkapään lihasten jännitykseltä heti alusta lähtien, ja äiti tai isä voi myös valmistaa monimutkaisempia ruokia ilman vaikeuksia.

Suuri työtaso helpottaa työskentelyä keittiössä. (Lähde: MorningbirdPhoto (CC0 -lisenssi) / pixabay.com)

kokkaa ja nauti työtasosta

Jotta keittiössä olisi riittävästi tilaa aterioiden valmistamiseen, myös keittiössä pitäisi olla riittävästi vapaata tilaa. Vastakkaisten kaappien on oltava vähintään 1,20 metrin päässä toisistaan, jotta ne voivat työskennellä ja liikkua vapaasti. Seinähyllyillä vanhemmat luovat myös tarpeeksi tilaa kaikelle muulle työtasolle. Tämä luo vapaan työtason, johon mahtuu myös useita leikkuulautoja ja ainesosia. Jotta silmät lievittyisivät myös ruoanlaitossa ja viipyessä keittiössä, kannattaa suunnitella valaistuskonseptit vaihtamalla keittiön suora ja epäsuora valaistus. Epäsuora valaistus on erityisen mukava, kun haluat rentoutua keittiössä. Tarvittaessa suora valaistus voidaan kytkeä päälle huolellista työtä varten ja äiti ja isä näkevät kaiken. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, keittiön henkilökohtainen kosketus ei saisi puuttua. Huolellisesti valitut koriste -esineet ja harmoninen värikonsepti etu- ja työtasolle luovat keittiössä miellyttävän kodikkaan tunnelman. Tuoreet keittiöyrtit, jotka esitetään ruukuissa ikkunalaudalla tai riippuvaan hyllyyn, ovat myös hienoja. Jos perhe tuo huoneeseen värikästä elämää, keittiöstä tulee luultavasti talon kaunein paikka.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80