Terveellinen nautinto ja säästöt kestävillä keittiökalusteilla

Ruoanlaitto tai grillaus ystävien kanssa nyt kesällä tuo uutta vauhtia omiin neljään seinään. Erityisesti nuoret kotitaloudet kiinnittävät yhä enemmän huomiota kestäviin ja taloudellisiin keittiölaitteisiin ilman, että he haluavat luopua mukavuudesta ruoanlaitossa ja leivonnassa. Oikeasta teknisestä laitteistosta taloudelliseen energiansaantiin on monia lähtökohtia, jotka antavat omalle keittiöllesi lisää kestävyyttä.

kestävät ja taloudelliset keittiökalusteet 5

Terveellisiä ja kestäviä konsepteja keittiöön

Yhä useammassa kotitaloudessa terve elämä on yksinkertaisesti osa elämäntapaa. Aineosien valinnasta supermarketissa tai riippumattomista jälleenmyyjistä lempeään valmistukseen on useita lähtökohtia näiden päätöslauselmien toteuttamiseen. Kun ostat keittiövälineitä tai sähkölaitteiden virtalähdettä, kestävää ja terveydellistä käsitettä harvoin harkitaan.

Sähkölaitteiden energiatehokkuusluokan tarkastelu on paras tapa tehdä jotain energiankulutuksen ja siten ympäristön vähentämiseksi. Silti on muutamia perustavanlaatuisia kysymyksiä, joita nuorten kotitalouksien tulisi kysyä itseltään keittiön ja virtalähteen kokoamisen yhteydessä.

kestävät ja taloudelliset keittiökalusteet 6

Ruoanlaitto kotona: milloin, kuinka usein ja mitä?

Tietenkin täysin varustettu ylellinen keittiö, jossa on monia toimintoja, on suuri katseenvangitsija, joka takaa sinulle erilaisia ​​kulinaarisia vaihtoehtoja. On kuitenkin turhaa kiehtoa lukemattomia erikoistoimintoja ja valmistusmenetelmiä, joilla ei ole merkitystä jokapäiväisessä keittiöelämässä. Täällä käytetään nopeasti tarpeetonta rahaa, joka on parempi sijoittaa korkealaatuisiin raaka-aineisiin tai muihin keittiölaitteisiin ja -laitteisiin.

kestävä ja taloudellinen keittiölaite 2

Realistisesti olisi harkittava, kuinka usein on todella aikaa ja halua kokata yksin tai yhdessä. Keittiökeskuksessa unelmat ovat usein suuria, mutta jokapäiväisessä elämässä ei usein ole aikaa kokata työn, vapaa -ajan ja perheen välillä. Joskus pieni ja kompakti keittiö palvelee vain kotitaloutesi tarkoitusta. Tyylikäs muotoilu kestävällä puulla ja ympäristöystävällisellä maalilla on aina mahdollista.

Käytä sähkön kulutusta ja sähkön hintaa säästääksesi

Olohuoneen viihdejärjestelmän lisäksi useimpia elektronisia laitteita käytetään keittiössä. Uunit, jääkaapit ja astianpesukoneet ovat suurimpia kuluttajia ”kodinkoneina”, mutta niistä on tullut huomattavasti taloudellisempia kahden viime vuosikymmenen aikana. Erikoisliikkeessä määritetyt kulutusarvot ja niihin liittyvät energiatehokkuusluokat ovat vertailupisteitä ja keskiarvoja, jotka kotitalous, jolla on huomattavasti suurempia ruoanlaitto -etuja, ylittää nopeasti.

kestävä ja taloudellinen keittiölaite 1

Tietenkään kenenkään ei pitäisi luopua luovasta ruoanlaitosta vain, jotta liesi tai astianpesukone käy harvemmin. Sen sijaan kannattaa harkita aloittamista suoraan sähkön hinnasta ja alentaa kilowattituntikustannuksia. Internet auttaa löytämään parhaan henkilökohtaisen sähköntoimittajan vertailupalveluntarjoajilta vain muutamalla merkinnällä. A Nykyinen vertailu Verivoxin kautta tunnettu ja hyvämaineinen alusta luo lähtökohdan säästää 100 euroa tai enemmän vuodessa.

Oikea ilmanvaihto säästää

Mielipiteet jakautuvat yhdelle keittiön kalustealueelle. Monet kotitaloudet arvostavat liesituuletinta, joka poistaa höyryjä ja hajuja asuintiloista. Toiset pitävät tätä energisena jätteenä ja luottavat mieluummin tasaiseen ilmanvaihtoon epämiellyttävien hajujen poistamiseksi. Tietenkin henkilökohtaiset mieltymykset ratkaisevat täällä, mutta energian kannalta kannattaa vertailla kaikkia kustannuksia.

kestävät ja taloudelliset keittiökalusteet 4

On selvää, että liesituuletin kuluttajana on vastuussa hieman suuremmasta virrankulutuksesta. Tämä voidaan määrittää nimenomaan energiatehokkuusluokan tai omien mittausten avulla. Sen sijaan pidempi tuuletus lisää lämmityskustannuksia myöhään syksyn ja kevään välillä, koska kylmää ilmaa tuodaan ulkopuolelta. Talon lämmitys- ja eristystyypistä riippuen tämä voi aiheuttaa lisäkustannuksia liesituulettimen käyttöön verrattuna. Yleisiä neuvoja ei ole, ja on suositeltavaa suorittaa oma tarkastelu.

Kestävyys on enemmän kuin energiatehokkuus

Se, kuinka paljon sähköä keittiölaite käyttää vuosien varrella, on tärkeä osa ostopäätöstä. Yksikään kotitalous ei kuitenkaan saa yhdistää kestävyyttä sähkön kulutukseen. Kaikkien, jotka suhtautuvat vakavasti ympäristönsuojeluun ja luonnonvarojen huolelliseen käyttöön, on otettava huomioon muita näkökohtia ostopäätökseen.

kestävät ja taloudelliset keittiökalusteet 3

Jopa massiivinen huonekalujen laatu takaa pidemmän säilyvyyden ja estää varhaisen hävittämisen myöhemmillä ostoilla. Sähkölaitteiden osalta paluu tuotantosykliin on tärkeässä asemassa, ja myös pakkaus tai käytetty maalityyppi on sisällytettävä. Sillä aikaa riippumattomia keittiölaitteiden testejä Toiminnallisiin näkökohtiin ja ekologian aiheen käsittelemiseen marginaalisesti sinun tulisi löytää oma henkilökohtainen keittiön kohokohta kohdennetun tiedon avulla.