Ulkokeittiö ja puutarhakeittiö: vaihtoehdot, materiaalit ja tarjoajat

Kyllä, ei ole enää epäilystäkään: kesä on jo ilmoitettu! Iloinen toukokuu on antanut meille jo paljon mukavia, lämpimiä päiviä ja pian tulee myös aurinkoinen kesäkuu. Ei ihme, että grillauskausi on jo kauan sitten alkanut. Ja tämä tarkoittaa, että kaikki puhuvat suositusta “ulkoruokailutrendistä”. Koska mikä voisi olla mukavampaa kuin ruoanlaitto, grillaaminen, juhliminen ulkona kesällä …? Mutta sen ei aina tarvitse olla huoltoaseman kertakäyttögrilli. Varsinkin jos haluat olla pidempään kotona puutarhassa, kattoterassilla tai parvekkeella ja haluat valmistaa jotain herkullista itsellesi tai ystävillesi ja perheellesi, kannattaa tehdä enemmän ruoanlaitto- ja grillausmukavuutta. Ja miten tätä säädellään parhaiten? Tietenkin puutarhakeittiön kanssa tai sitä kutsutaan myös ulkokeittiöksi.

Älä ajattele heti: se olisi liian kallista, liian hankalaa tai tarvitset enemmän tilaa ja parempia olosuhteita. Ulkokeittiön ostaminen tai jopa rakentaminen itse voi osoittautua paljon helpommaksi kuin luulet. Tässä on joitain tärkeitä tietoja ja vinkkejä, joiden tarkoituksena on auttaa sinua.

napoleon ulkokeittiö napoleon grilli grilli ruostumaton teräs

Erilaisia ​​vaihtoehtoja ulkokeittiöstä

Kaikki ulkokeittiöt eivät ole samanlaisia! Riippuen henkilökohtaisista tarpeistasi ja tietysti budjetistasi, jokaisella ulkokeittiövaihtoehdolla on omat ominaisuutensa sekä edut ja haitat. Voit ehkä päättää paremmin, mikä on sinulle paras ulkokeittiö lukemalla täältä:

  • Kompakti, viimeistelty ulkokeittiö
  • Keittiö ulkomoduuleista
  • Liikkuva grillikeittiö
  • BBQ -saaret ylellisellä kaasugrillillä
  • Puutarhakeittiö, jossa on yksittäisiä sisäänrakennettuja elementtejä
  • Grillitakka tai puutarhatakka

No, olet myös hemmoteltu valintasi täällä.

Koska jos tarvitset vain grillin ja vähän työtilaa, kaikki on suhteellisen helppoa säätää. Mutta se näyttää erilaiselta, jos haluat kaasu- tai hiiligrillin lisäksi jääkaapin, liesin, riittävän säilytystilan, oluthanan, teppanyaki -grillin tai jopa baaritiskin. Tällaisissa tapauksissa olisi paitsi järkevämpää myös ennen kaikkea turvallisempaa saada ammattiapua ja lähestyä asiaa järjestelmällisesti.

sisäänrakennettu keittiö ruostumattomasta teräksestä valmistetut tiilet maalaismainen

Oikeat materiaalit

Ulkokeittiöösi sopivimmat rakennusmateriaalit ja -materiaalit ovat täsmälleen samat kuin ulkotilojen sisustamiseen sopivat. Ruostumatonta terästä, graniittia, turvalasia, puuta ja alumiinia käytetään pääasiassa ulkokeittiön ylärakenteisiin, mutta myös muihin elementteihin, kuten pohjakaappeihin ja pesualtaisiin sekä varsinaisiin laitteisiin ja tarvittaviin lisävarusteisiin. Kaikille näille materiaaleille on ominaista optimaalinen säänkestävyys ja kestävyys sekä erittäin helppohoitoisuus. Asiantuntijat suosittelevat, että työtasoille suositaan yleensä graniittia, koska sillä ei ole vain edellä mainittuja ominaisuuksia, vaan se ei myöskään salli hienoa vihreää pölyä ja likaa itsessään. Sinun on kuitenkin oltava varovainen graniitin kanssa vain, jos se on integroitu takka tai grilli. Joka tapauksessa on varmistettava riittävä etäisyys graniittilaatasta. Muussa tapauksessa on olemassa suurempi riski, että materiaali räjähtää korkeammissa lämpötiloissa.

ulkokeittiö trendi ruostumaton teräs liesi jääkaappi baaritiski baarijakkara

Rakenna itse ulkokeittiö

Jotta voit rakentaa oman ulkokeittiön itse, tarvitset tietysti paitsi manuaalisia taitoja, myös vahvaa kotitaloustekniikan tuntemusta. Muuten sinun ei tarvitse aloittaa ollenkaan. Mutta jos tunnet tehtävän, olemme löytäneet seuraavat hyödylliset vinkit a Rakenna halpa puutarhakeittiö itse voi. Hauskaa ja onnea!

 Huomio!

Varmista aina, että sähkölaitteilla on riittävä ulkotodistus! Perinteiset kodinkoneet eivät todellakaan sovellu ulkokeittiöihin eivätkä siksi ole myöskään turvallisia.

napoleon -kidus, kiiltävä ruostumaton teräs ulkokeittiö

Valmiiden ulkokeittiöiden suosikkitoimittajamme:

Trendikäs Ulkokeittiö WWOO: lta pisteitä uudelleen, ei vain optimaalisen toimivuutensa, vaan myös viileän, kaarevan Big Green Egg -grillin keraamisen kera. Tätä sympaattista monipuolista ruoanlaittoon ja grillaamiseen liittyen ei turhaan kutsuttu “kaikkien grillien Ferrariksi”. Ylellinen ulkokeittiö, johon kuuluu grilli, baaripöytä ja paljaasta betonista valmistetut seinähyllyt, on saatavana alle 1200 eurolla. Aivan loistava!

keraaminen grilli grilli ulkokeittiö polttopuut puinen pöytä ruokailutila

Ne eivät ole yhtä käteviä ja hienostuneita Erinomaiset puutarhakeittiöt. Ennen kaikkea korkealaatuisella ruostumattomalla teräksellä on johtava rooli. Tanskalainen keittiövalmistaja tarjoaa sinulle tasapainoisen yhdistelmän korkealaatuisinta, täydellistä ergonomiaa ja ensiluokkaista muotoilua. Ehkä tällainen ulkokeittiö olisi jotain sinulle?

ruostumattomasta teräksestä valmistettu ulkokeittiö tanskalainen erinomainen

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, on kolmas suosikkimme – kanadalainen grillikone Napoleon. Ainutlaatuisuudellaan Oasis -keittiömoduulit mitään toiveita ei jätetä toteuttamatta … katso itse!

tyylikäs grilli bbq napoleon keittiön ulkopuolella

Joten jos et ole vielä nauttinut ulkokeittiön nautinnosta, on korkea aika. Hemmottele itseäsi pienellä nuotionromaanilla, tulkittua uudelleen ja nauti kesästä täysillä!

kaasugrilli bbq napoleon ruoanlaitto ulkona keittiössä

ulkokeittiö polttopuut grilli keraaminen iso vihreä muna bbq wwoo

iso vihreä muna bbq grilli keraaminen ulkokeittiö

erinomainen liikkuva ulkokeittiö ruostumattomasta teräksestä

ulkokeittiö ulkokeittiö polttopuut hyllyt rottinki puutarhakalusteet