Allerginen astma keväällä: laukaisee ja helpottaa oireita

Kun kevät tulee, allergikot valittavat. Ilmassa oleva siitepöly aiheuttaa allergisen reaktion monille ihmisille. Heillä on vaikeita aikoja, erityisesti huhti -elokuussa. Kehosi on liian herkkä ympäristön allergeeneille. Näitä ovat puiden, pensaiden, ruohojen ja viljojen siitepöly. Allergikon keho luokittelee tietyn siitepölyn haitalliseksi ja varoittaa immuunijärjestelmää. Seurauksena ovat yskä, vetiset silmät ja vuotava nenä.

Kevään allerginen astma laukaisee ja lievittää oireita 2

Tunnustettu allergia tulee hoitaa välittömästi ja asianmukaisesti! Muuten se etenee ja muodostaa allergisen astman 25–40 prosentilla potilaista, joilla on hoitamaton siitepölyallergia. Tätä kutsutaan lattian vaihtamiseksi.

Kun ihmisillä on allerginen astma, siitepölykausi muuttuu entistä epämukavammaksi. Niiden kanssa yskimisen ja vetisten silmien lisäksi on olemassa myös kohtausten riski paniikin ja hengenvaarallisen hengenahdistuksen kanssa.

Onneksi on olemassa useita toimenpiteitä, joilla voit estää tällaiset kohtaukset. Tässä on viisi tapaa suojautua siitepölyn laskemisen aikana.

Hanki tarkka diagnoosi

Ensinnäkin on tärkeää selvittää tarkasti, onko sinulla allergia vai allerginen astma. Erikoislääkärit antavat sairaushistorian ja sitten allergiatestin. Tässä monivaiheisessa prosessissa sairaushistoria kerätään ensin kyselylomakkeen avulla. Tämän jälkeen suoritetaan fyysiset kokeet, joihin kuuluu keuhkotoimintotesti (spirometria).

Kevään allerginen astma laukaisee ja lievittää oireita 6

Allergiatestit sisältävät pistotestin. Yleisimmät allergeenit levitetään iholle ja naarmutetaan kevyesti. Jos sinulla on allergia, ihon kutiava turvotus muodostuu noin 20 minuutin kuluttua. Jos on perusteltu epäilys allergiasta, sairausvakuutukset kattavat yleensä kulut.

Komea afroamerikkalainen mies saa influenssarokotteen

Herkistyminen

Erityinen immunoterapia (desensibilisointi) voi hoitaa siitepölyallergian ja allergisen astman syitä. Tämä antaa potilaille pitkäaikaista helpotusta. Lisätietoja saa Saksan Allergia- ja Astmaliitolta (DAAB). Hoito koostuu periaatteessa immuunijärjestelmän käyttämisestä allergian laukaisijaksi. Siten reaktiot yliherkkyyteen vähenevät.

Varmista puhdas ilma

Ihmisten, joilla on vakavia allergisia reaktioita, tulisi myös yrittää pitää hengitettävä ilma mahdollisimman siitepölyttömänä. Yksi puhuu allergeenien välttämisestä. Voit kiinnittää siitepölyverkkoja ja käsitellä sisäilman ilmaa ilmansuodattimella. Sinun tulisi myös pidättäytyä tupakoinnista mahdollisimman paljon.

Kevään allerginen astma laukaisee ja lievittää oireita 5

Harjoittele kehoa ja mieltä

Kohtuullinen liikunta on loistava tapa vahvistaa hengitysteitä. Hengitysharjoitukset ja rentoutumistekniikat auttavat estämään astman kehittymisen akuutiksi. Kevyet kestävyyslajit, kuten sauvakävely ja lenkkeily, ovat myös erittäin sopivia.

Rento nainen Lotus -asennossa ikkunan vieressä.

Lääkkeet allergiseen astmaan

Tähän astman muotoon käytetään samoja lääkkeitä kuin ei-allergiseen astmaan: Beeta-2-sympatomimeetteja käytetään akuuteissa hengitysvaikeuksissa. Ne löysävät ahtaita keuhkoputken lihaksia. Keuhkoputket laajenevat. Potilas voi hengittää uudelleen.

Pitempien oireiden ilmetessä kortisonia sisältäviä aineita on hengitettävä toistuvasti. Ne vähentävät tulehdusta keuhkoputkissa. Kun kärsivät Osta astmasuihke et ole enää riippuvainen perinteisistä apteekeista, mutta voit myös ostaa niitä Internetin erikoisalustojen kautta.

Kevään allerginen astma laukaisee ja lievittää oireita 1

Jos beeta-2-sympatomimeettien ja kortisonin yhdistelmä ei riitä selviytymään jokapäiväisestä elämästä ilman suurta epämukavuutta, määrätään lisää glukokortikoideja.

Kehon liiallinen puolustusvalmius säilyy elinikäisenä useimmilla astmapotilailla. Tätä kroonista sairautta ei edelleenkään voida parantaa, mutta sitä hoidetaan nyt erittäin hyvin ilman potilaan elämänlaatua. Voit myös tehdä paljon itse noudattamalla luotettavasti määrättyjä hoitoja.