Daalioiden ylläpito parvekkeella ja puutarhassa – tämä sinun pitäisi tietää näistä kauniista kukista

Daaliat ovat niitä kauniita kukkia, joita näemme ympärillämme kesällä. Ne ovat upeita kohokohtia parvekkeella tai terassilla, jossa voit istuttaa ne ruukkuihin tai ruukkuihin. Mutta puutarhan sängyssä ne todella paljastavat luonnollisen kauneutensa. Ne vaikuttavat meihin monipuolisilla kukkamuotoillaan ja lukuisilla väreillään. Ne rikastavat jokaista ulkoaluetta ja pisteet pitkällä kukinta -ajalla. Silmien ja sielun on ilo katsella näitä upeita kukkia päivittäin ja ihailla niiden luonnollista viehätystä. Tässä artikkelissa keskitämme huomionne parvekkeen ja puutarhan daalioihin ja annamme sinulle hyödyllisiä vinkkejä niiden hoitoon. Opit myös, mistä daaliat tulevat ja missä ne parhaiten talvehtivat. Pysy kanssamme ja kerro meille näistä kauniista puutarhan kukista!

 Värikkäät daaliat muuttavat jokaisen puutarhan todelliseksi kukkamereksi!

Daalian parveke huolehtii värikkäästä kukkamerestä puutarhassa

 • Mistä daaliat ovat peräisin ja mitkä ovat niiden tyypillisiä ominaisuuksia?

Daaliat ovat kotoisin Keski -Amerikasta, tarkemmin sanottuna Meksikon ja Guatemalan tasangoilta. Siellä niitä käytettiin viljelykasveina, koska niiden tärkkelyspitoiset mukulat voidaan valmistaa aivan kuten perunat.

Vasta sen jälkeen, kun Christopher Columbus löysi Amerikan, nämä puutarhakasvit tulivat Eurooppaan noin 1700 -luvulla. Kaunis kasvi on nimetty ruotsalaisen kasvitieteilijän Andreas Dahlin mukaan. Nykyään värikkäitä daalioita voi nähdä monilla parvekkeilla ja lähes jokaisessa puutarhassa.

 Opeta lapsesi löytämään luonnon kauneus.

Daaliat parvekkeelta huolehtiva pieni tyttö kentällä löytämässä luonnon kauneutta

Kauniit kukat kuuluvat päivänkakkaraperheelle. Ne ovat suosittuja puutarhan kukkia ja tyypillisiä sipulikasveja ja kehittävät upeita kukkia. Ne kukkivat pitkään, kesäkuusta myöhään syksyyn. Pohjois -Saksassa niitä kutsutaan myös georgineiksi. Nykyään maailmassa viljellään noin 20 000-30 000 lajiketta. Niille kaikille on ominaista mielenkiintoinen kukka. Suosituimmat dahlia -lajikkeemme ovat kahden luonnonvaraisen lajin Dahlia pinnata ja Dahlia coccineus risteytykset. Useimmat lajikkeet saavuttavat jopa 1,30 metrin korkeuden ravinteikkaassa maaperässä. Värivalikoima on myös valtava. Daalioiden avulla voit nähdä kauniita kukkia valkoisena, keltaisena, oranssina, kermaisena, punaisena ja vaaleanpunaisena. Moniväriset ja kauniisti täytetyt lajikkeet eivät myöskään ole harvinaisia. Itse asiassa vain puhdasta sinistä ja kylläistä violettia ei löydy daalioiden kukkien väreinä.

 Daaliat pisteyttävät upeilla kukkamuotoillaan ja erilaisilla väreillään.

Daalioiden parvekkeenhoito upeita kukkien muotoja kermanvärinen kukka katseenvangitsija puutarhan parvekkeen terassilla

 • Yleisiä hoitovinkkejä puutarha -daalioille

Koska georgineja pidetään ensisijaisesti puutarhan kukina, haluamme aloittaa hyödyllisillä hoitovihjeillä ns. Asianmukaisella hoidolla nämä kukat kiittävät värikkäistä kukinnoista, jotka usein herättävät kaikkien huomion. Jotta voit nauttia kukkien loistosta omassa puutarhassa, noudata seuraavia hoito -ohjeita:

 • Sijainti ja maaperä: Georgins pitää lämpimästä ja aurinkoisesta. Tämän vuoksi sinun on valittava heille puutarhapaikka, jossa on aurinkoa päivän aikana. Daaliat voivat myös kasvaa hyvin osittain varjossa, mutta ne eivät kehitä niin kauniita kukkia. Maaperän tulisi olla runsaasti humusta ja ravinteita. Ihannetapauksessa se ei ole savi tai kuiva, mutta hieman hapan. Usein suositellaan pH -arvoa noin 6,5. Jos puutarhassa on savimaata, voit parantaa sitä pienellä hiekalla, koska georgines eivät pidä vedestä. Siksi kastella kohtuullisesti.

Daaliat parvekkeella tai puutarhassa on kasteltava kohtuullisesti.

Dahlia -parvekkeen hoito puutarhassa kohtuullisesti kastelua kerran viikossa

 He pitävät aurinkoisesta ja lämpimästä, mutta eivät voi sietää vettä.

Dahlia parveke hoito täällä puutarhassa aurinkoinen lämmin ei kastele

 • Kasvit: Mukulat on istutettava tasaisiksi huhtikuun lopusta ja peitettävä ne vain hieman maaperällä. Rikasta maaperää kompostilla, etenkin juurialueella.

Voit myös istuttaa mukulan ruukkuun ja odottaa sitten pistokkaiden irtoamista.

Dahlia parveke hoito mukula ruukussa tasainen kansi maaperällä

 • Leikkaaminen ja lisääminen: Leikkaa kuolleet kukat pois. Puutarha -daaliat tuovat nopeasti uusia kukkavarret. Ennen ensimmäistä pakkasta koko kasvi leikataan noin 15 cm maanpinnan yläpuolelle. On periaatteessa kaksi levitysmenetelmää. Ensimmäinen koskee mukuloiden jakamista. Mutta voit myös levittää daalioita pistokkailla. Ota esimerkiksi noin 10 cm pitkät versot mukuloista keväällä ja istuta ne.

 Suosittu georgiinien lisääntymismenetelmä on pistokkaat.

Dahlia -parvekkeenhoito on suosittu tapa levittää pistokkaita

 Georgines ovat monivuotisia nurmikasvien puutarhakasveja.

Daaliat parveke hoito puutarhassa eri värejä kukat oranssi valkoinen punainen sävyjä

 Ilmasto -olosuhteissamme ne eivät voi talvehtia ulkona.

Dahlia -parveke hoitaa puutarhassa eri väristen georgines -kukkien merta aurinkoisessa paikassa

 • Talvehtia: Daaliat voivat olla ulkona puutarhan sängyssä ensimmäisiin pakkasiin asti. Näin mukulat tallentavat paremmin talveksi tarvitsemansa ravintoaineet. Katkaise sitten kasvi ja kaivaa juuripallo kaivurilla. Puhdista mukulat maaperästä ja vie ne talvihuoneisiin. Nämä talvet ovat parhaita pakkasettomassa huoneessa, esimerkiksi kellarissa tai puutarhavajassa, jos mahdollista hiekkalaatikossa. Siellä pitäisi olla viileää, mutta ei kosteaa. Lämpötila noin 5 astetta saa mukulat hyvin. Seuraavana keväänä istuta mukulat takaisin puutarhaan.

 Georgines voi kasvaa jopa 1,30 korkeuteen ulkona.

Daaliat parvekkeenhoitopalvelut puutarhassa, eriväriset kukat valkoinen keltainen vaaleanpunainen punainen jopa 1,30 m korkea

 Matalakasvuisia daalioita voidaan hoitaa myös parvekkeen istutuskoneissa.

Dahlia-parvekkeen hoito parvekkeella hoitaa vähän kasvavia lajikkeita istutuskoneissa, ruukkulaatikoissa ja kylpyammeissa

 • Pidä daaliat parvekkeella

Mutta jos sinulla ei ole omaa puutarhaa, voit kasvattaa kauniita daalioita ja muita silmiinpistäviä kukkia parvekkeella tai terassilla. Voit siis nauttia aidosta kukkamerestä välittömässä läheisyydessä koko kesän. Matalat dahlia -lajikkeet voidaan helposti hoitaa ruukuissa, kylpyammeissa tai muilla istutusalueilla parvekkeella. Tämän ei pitäisi olla rakettitiedettä, sinun on vain otettava huomioon kukkivien eksoottisten lajien mieltymykset. Ja huomioi seuraavat hoitovinkit:

 • Daalian ruukun mukulat ei saa istuttaa ennen huhtikuun loppua. Voit viipyä talvipuutarhassa tai muualla, kunnes vie ne ulos jääpyhien jälkeen. Kukkia voidaan levittää myös keväällä.
 • Jos laitat mukulat kattilaan, älä liian syvälle, vaan litteäksi. On parasta käyttää parveke -ruukkumaata, johon on sekoitettu hieman hiekkaa ja rakeita.

 Värikkäät georginesit näyttävät myös hyviltä parvekkeella.

Daalioiden parveke hoitaa värikkäitä laatikoita erivärisiä kukkia loistava näky parvekkeella

 Valitse heille suojainen ja aurinkoinen paikka parvekkeelta tai terassilta.

Daalian parvekkeet hoitavat valkoisia georgineja tuulelta suojatulla terassilla aurinkoisella paikalla

 • Ihanteellinen paikka daaliaille parvekkeella olisi suojattu tuulelta ja aurinkoiselta. Kasta kukat aina iltapäivällä, lannoita nestemäisellä lannoitteella kerran viikossa. Sinun on leikattava haalistuneet varret koko ajan.
 • Ennen ensimmäistä pakkasta myöhään syksyllä ruukkukasvit, kuten puutarhan sukulaiset, on leikattava lähelle maata ja jätettävä talvehtimaan pakkasettomaan paikkaan. Voit jättää parvekkeen daalioiden mukulat kattilaan tai ämpäriin. Voit myös kaivaa ne ja laittaa ne hiekkaan. Ne on joka tapauksessa istutettava uudelleen seuraavan kevään aikana.

 Daaliat parvekkeella – täällä voit nauttia aamukahvistasi!

Daaliat parveke hoito värikkäitä kukkia kahvimuki miellyttävä ilmapiiri nauttia virvoitusjuomasta

 Begonioiden ja pelargonioiden lisäksi daaliat tarjoavat myös erilaisia ​​värejä parvekkeella.

Dahlias parveke Care Erilaisia ​​värejä parvekkeella Georgines Begonias Geraniums

 Tällä tavalla voit muuttaa parvekkeesi tai terassisi kukkaparatiisiksi!

Daaliat parvekkeen hoito värikkäitä kukkia ruusut geraniums muuttaa parvekkeen terassin kukkaparatiisiksi

Värikkäät daaliat ovat paras koriste!

Daaliat parvekkeenhoito valkoiset punaiset georgines ämpäri paras koristelu eri tilaisuuksiin

Daaliat parvekkeet hoitavat vähän kasvavia lajikkeita, vesi lannoittaa kohtalaisesti

 Violetit georgines ovat harvinaisuus.

Daalian parvekkeet hoitavat purppuraisia ​​georgineja harvinaisuutena

Mutta ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä!

Daalioiden parvekkeet hoitavat tyylikkään näköisen violetin georgiaa harvinaisuutena