Epäsymmetria sisätiloissa – loistavia tapoja tuoda visuaalinen kiinnostus neljään seinään

Me kaikki haluamme sisustaa asuntomme ja talomme siten, että ne ovat mahdollisimman mukavia, näyttävät houkuttelevilta ja täyttävät tarpeemme ja toiveemme. Jokaisen huoneen suunnittelun on oltava myös henkilökohtainen ja siinä on oltava vahvat yksilölliset muistiinpanot. Mutta miten se voidaan saavuttaa? Tässä artikkelissa haluamme esitellä sinulle upeita vaihtoehtoja trendikkäisiin sisätiloihin. Aloitamme siitä, että yrität tuoda tiettyjä ideoita sisustukseen ja toteuttaa ne sitten järjestämällä huonekaluja tai vastaavia huonetarvikkeita. Haluat myös saada pienet huoneet näyttämään suuremmilta, minkä vuoksi monet asunnon omistajat valitsevat täydellisen järjestyksen. Jopa monet sisustussuunnittelijat ovat sitä mieltä, että symmetria suurentaa visuaalisesti sisustusta ja luo täydellisen tasapainon. Haluamme kuitenkin tarkastella kriittisesti huoneen symmetristä muotoilua ja esittää muutamia negatiivisia argumentteja, miksi sinun pitäisi valita epäsymmetria sisätiloissa. Näytämme sinulle hetkessä, kuinka voit antaa kodillesi enemmän luonnetta ja yksilöllisyyttä epäsymmetristen elementtien avulla.

 Sisätilojen epäsymmetria on nyt synonyymi trendikkäälle ja ylelliselle suunnittelulle.

Epäsymmetria sisätiloissa moderni olohuone harmaa

Epäsymmetria on tärkeä termi paitsi taiteessa myös sisätiloissa. Epäsymmetriset elementit luovat enemmän visuaalista kiinnostusta kuin peilimainen samankaltaisuus. Nämä herättävät myös enemmän huomiota ja muuttuvat usein modernin huonesuunnittelun ominaispiirreksi.

Jopa hieman enemmän. Sisätilojen epäsymmetriasta on tullut vahva sisustussuunta viime vuosina. Epäsymmetriset huone -elementit yrittävät ajaa tylsyyttä ulos neljästä seinästäsi ja tuovat siihen hieman enemmän visuaalista kiinnostusta. Asuintilasi voi näyttää täysin tasapainoiselta, vaikka vältät peilikuvia ja luotat epäsymmetriaan. Unohda täydellinen järjestely, koska tämä ei ole enää moderni. Sisätilojen epäsymmetria on nyt mukana ja luo sävyn modernissa sisustuksessa!

Oikeilla huonekaluilla ja kodin lisävarusteilla voit luoda muodikkaan, epäsymmetrisen huonesuunnittelun.

Epäsymmetria sisätiloissa moderni olohuone musta

  • Miten epäsymmetria toimii sisätiloissa??

Ensinnäkin haluamme selventää joitain tärkeitä termejä. Oletamme tässä, että epäsymmetria on eräänlainen tasapaino, jota käytetään usein suunnittelussa. Useimmat ihmiset haluavat kuitenkin symmetrisiä elementtejä sisustaessaan ja suunnitellessaan omia neljää seinäänsä. Tämä luo peilimaisia ​​kuvia sisätiloihin. Käytännön kannalta tämä on erittäin hyvä vaihtoehto, mutta ei suinkaan ainoa. Käytännössä sisustussuunnittelussa on kolme erilaista tasapainomuotoa. Nämä ovat seuraavat:

  • Symmetrinen tai muodollinen tasapaino: huone on jaettu kahteen osaan, jotka heijastavat toisiaan. Me kaikki tunnemme klassisen symmetrisen suunnittelun: olohuoneessa on kaksi sohvaa vastakkain ja sohvapöytä niiden välissä.

 Klassinen symmetrinen huonesuunnittelu hajotetaan seinämaalauksilla ja veistoksilla takan ympärillä.

Epäsymmetria sisätiloissa, seinämaalaukset, veistokset takan ympärillä murtautuvat kauniisti sisustetun olohuoneen symmetriseen huoneeseen

  • Epäsymmetrinen tai epävirallinen tasapaino sisustuksessa: tässä tapauksessa tila tasapainotetaan visuaalisesti toistamalla samanlaisia ​​muotoja, viivoja ja värejä. Ei ole heijastuksia tai tarkkaa päällekkäisyyttä muodoista ja kuvioista. Esimerkiksi epäsymmetrisesti suunnitellussa olohuoneessa on useimmissa tapauksissa sohva, jonka toisessa päässä on sivupöytä ja toisessa päässä lattiavalaisin.
  • Säteittäinen tai aksiaalinen tasapaino: tämä vaihtoehto sijoittaa samanlaisia ​​kohteita yhteisen keskipisteen ympärille. Tämäntyyppistä tasapainoa avaruudessa käytetään yleisimmin ruokasalissa.

Epäsymmetrisesti järjestetyt seinälevyt tuovat vahvan annoksen liikkuvuutta sisustukseen retro -tyylillä.

Epäsymmetria sisätiloissa ruokasalin lipasto retro -tyyliin epäsymmetrisesti järjestettyjen seinälevyjen liikkuvuus

Nyt kun tiedät mitä epäsymmetria on sisätiloissa, on tärkeää tarkastella tarkemmin, miksi ihmiset käyttävät sitä huoneidensa suunnittelussa. Yleisin syy on se, että sisätilojen epäsymmetria lisää visuaalista kiinnostusta ja lisää liikettä. Vaikka symmetristen järjestelyjen toistaminen tuntuu yksitoikkoiselta ajan myötä, epäsymmetrinen ulkonäkö pitää meidät varpaissamme.

 Täydellinen esimerkki epäsymmetriasta sisätiloissa täynnä outoja kosketuksia ja tyylien sekoitusta.

Epäsymmetria sisätiloissa on täydellinen esimerkki olohuoneesta, jossa on hassu kosketus

On todella olemassa psykologinen perusta sille, miksi näin tapahtuu. Se liittyy siihen, miten aivomme käsittelevät tietoa. Pyrimme sisällyttämään mahdollisimman monta kuviota ja toistoa, jotta symmetrisen suunnittelun peilivaikutus saa nämä tilat näyttämään hyvin yksinkertaisilta. Aivomme voivat helposti selvittää kaikki symmetriset elementit kerralla. Epäsymmetrisissä tiloissa kuvioita ei kuitenkaan tunnista heti, joten aivoillamme kestää hieman kauemmin niiden käsittely. Tämä tekee heistä mielenkiintoisempia lopulta.

Tämä moderni olohuone, joka on suunniteltu yhtenäiseen harmaaseen värivalikoimaan, on täynnä vauhtia ja liikkuvuutta sisätilojen epäsymmetrian ansiosta.

Epäsymmetria sisätiloissa moderni olohuone yhtenäinen väripaletti

  • Epäsymmetria sisätiloissa koko sisustuksen painopisteenä

On joitain vinkkejä ja temppuja, joiden avulla voit asettaa sisätilojen epäsymmetrian huoneen kokonaissuunnittelun painopisteeksi. Toisaalta kiinnität kaikkien huomion, toisaalta voit tehdä lausunnon ja antaa huoneelle luonteen ja persoonallisuuden. Miten tarkalleen voisi edetä? Suosituin idea on tehdä takan ympärillä olevasta tilasta epäsymmetrinen. Takka on yleensä sijoitettu leveää seinää vasten ja se kiinnittää huomiota olohuoneessa.Nyt voit järjestää maalauksia tai muita kodin tarvikkeita takan kummallekin puolelle ilman peilikuvaa. Tätä asiantuntijat kutsuvat keinotekoisesti luoduksi epäsymmetriaksi. Tässä tapauksessa huone näyttää vilkkaalta eikä sisätiloissa ole jälkeäkään tylsyydestä. Seuraavat kuvat voivat vahvistaa tämän väitteen.

 Tässä tyylikkäästi sisustetussa olohuoneessa sisäänrakennettu takka on keskipiste, jonka ympärillä on epäsymmetriaa sisätiloissa.

Epäsymmetria sisätiloissa sisäänrakennettu takkakiviseinä moderni tyylikäs huonekaarilamppu

Kiviseinä kiinnittää jokaisen huomion ja kirjoittaa itsensä täydellisesti tähän epäsymmetriseen ja erittäin vilkkaaseen huoneeseen.

Epäsymmetria sisätiloissa kiviseinä takka epäsymmetrinen huonesuunnittelu erittäin liikuttava

Toinen loistava tapa luoda epäsymmetria sisätiloihin ja lisätä siten visuaalista kiinnostusta siihen on luoda pieni kuvaseinä. Voit ripustaa maalauksia, kuvia, grafiikkaa tai erilaisia ​​taideteoksia sohvan yläpuolelle. Sinun ei tarvitse kiinnittää huomiota symmetriseen muotoiluun. On vain tärkeää, että järjestelyssäsi on liitoselementti. Esimerkiksi koko huoneen värit voivat yhdistää tai täydentää toisiaan täydellisesti ja muodostaa täydellisen kokonaisuuden. Toistuvat elementit, joilla on samanlaiset värit, viivat ja muodot, ovat juuri sitä, mitä tarvitset, jotta sisustuksesi näyttäisi harmoniselta. Kuten seuraavissa kuvissa on havainnollistettu.

Epäsymmetrisesti roikkuvat taideteokset bensiinin sinisellä taustalla herättävät enemmän kiinnostusta.

Epäsymmetria sisäseinämaalauksissa bensiinin sinisellä pohjalla herättää enemmän kiinnostusta

Harmonisesti suunniteltu sisustus ei missään tapauksessa sulje pois epäsymmetriaa huoneen suunnittelussa.

Epäsymmetria sisätiloissa, harmonisesti suunniteltu olohuone, kuvaseinä

Jotta et tekisi liikaa muutoksia, mutta luoda tasapainoinen epäsymmetria sisätiloihin, voit vain tehdä seinästä mielenkiintoisemman. Lävistäjä on tässä avainsana! Tämä jakaa seinän kahtia ja kiinnittää kaikkien huomion. Voit myös maalata kaksi osaa kontrastiväreillä. Aseta sen eteen sopivat lattiavalaisimet äläkä liioittele sitä huonekalujen kanssa. Jos jätät enemmän vapaata tilaa, katseenvaikutus on taattu!

Seinä on jaettu kahteen osaan lävistäjäviivalla, ja molemmat puolikkaat on maalattu vastakkaisilla väreillä. Silmiä hivelevä vaikutus on loistava!

Epäsymmetria sisätilojen silmiinpistävää seinää, diagonaalinen viiva, joka on maalattu vastakkaisilla väreillä, katseenvangitsija

Kuvagalleriassa on muita mielenkiintoisia esimerkkejä sisätilojen epäsymmetriasta, jotka voivat vain inspiroida sinua tähän ainutlaatuiseen sisustustrendiin. Epäsymmetriset portaat tai tiiliseinä, mielenkiintoiset ideat polttopuiden säilyttämiseen ja paljon muuta voivat laukaista mielikuvituksesi ja antaa vapauden luovuudelle! Freshideenin toimittaja toivottaa hauskaa katselun aikana!

 Mistä löydät tämän idean Polttopuun varastointi  olohuoneessa?

Epäsymmetria sisätiloissa älykäs polttopuut varastossa olohuoneessa täydellinen huoneen suunnittelu

Minimalistisesti suunniteltu portaikko, joka näyttää erittäin houkuttelevalta!

Epäsymmetria sisätiloissa minimalistisesti suunniteltu portaat erittäin houkutteleva hyvin valaistu

Huomio yksityiskohtiin!

Epäsymmetria olohuoneessa sisustus matto sohva huonekasvit sininen jakkara koristeltu huomiota yksityiskohtiin

Epäsymmetria sisätiloissa olohuoneen takka bensiini sininen ja valkoinen

 Tämän kuvaseinän suunnittelussa ei ole jälkeäkään kaaoksesta; tämä on tahallinen epäsymmetria käytävällä!

Epäsymmetria sisätiloissa, kuvaseinä käytävällä, ei kaaosta

 Voit tehdä jotain sellaista värikkäillä seinälevyillä ja virkistää käytäväsi retro -tyyliin.

Epäsymmetria sisätiloissa retro -tyylillä, epäsymmetrinen muotoilu värikkäillä seinälevyillä

 Epäsymmetrinen kuvaseinä makuuhuoneessa.

Epäsymmetria sisätiloissa Kuvaseinä, makuuhuoneiden epäsymmetrinen järjestely

Epäsymmetrinen kattoikkuna upottuu täydellisesti sisätiloihin.

Epäsymmetria sisätiloissa epäsymmetrinen kattoikkuna kirjahyllyt pitkä puinen pöytä kaksi tuolia

 Boho -tyylisten etnisten aiheiden faneille!

Epäsymmetria sisätilojen olohuoneessa boho -tyyliin lukuisia etnisiä aiheita

Kotitoimiston voi myös perustaa vilkkaasti, aivan kuten tämä pieni työnurkka.

Epäsymmetria sisätiloissa pienen työkulman kotitoimiston liikkeet perustettu

 Epäsymmetria yksinkertaisesti sisustetussa olohuoneessa.

Epäsymmetria sisustuksessa yksinkertaisesti sisustettu olohuone kaksi pyöreää peiliä seinällä sohvatyynyjen lattiavalaisimen yläpuolella

 Ja myös tässä harmaassa makuuhuoneessa.

Epäsymmetria harmaan makuuhuoneen sisätiloissa, roikkuvat sähkölamput oikealla, seinäpeili vasemmalla, nukkumissänky