Japanilaisessa olohuoneessa on rauhallista ja jaloa yksinkertaisuutta

Varmasti vain harvat meistä tuntevat hyvin japanilaisen kodin sisustuksen perinteet ja merkittävän japanilaisen sisustuksen. Ollakseni rehellinen, japanilainen sisustusarkkitehtuuri ja huonesuunnittelu ovat jotain hyvin erityistä, jopa hämmentävää meille eurooppalaisille. Lisäksi japanilainen tyyli eroaa kaikista muista aasialaisista tyyleistä, mikä lisää sen merkitystä entisestään. Voimme kuitenkin havaita vahvan taipumuksen: japanilainen sisustus ja japanilaisen puutarhasuunnittelu herättävät suurta kiinnostusta meissä eurooppalaisissa. Monet ihmiset tässä maassa jopa yrittävät jäljitellä Kaakkois -maan suunnitteluideoita neljässä seinässään. Jotta voisimme olla avuksi kaikille Japanista kiinnostuneille, haluamme raportoida tärkeitä ja mielenkiintoisia faktoja japanilaisesta olohuoneesta tässä artikkelissa tänään. Minkä sääntöjen mukaan tämä huone on suunniteltu ja mitä ei saisi puuttua sieltä? Haluamme vastata näihin ja muihin alla oleviin kysymyksiin.

 Japanilaisen sisustuksen perusperiaatteet ovat tasapaino ja harmonia.

Japanilainen olohuone

Perinteisen japanilaisen olohuoneen on oltava valoisa ja täynnä valoa.

Japanilainen olohuone, perinteisesti sisustettu, kirkkaasti täynnä valoa

  • Japanilainen olohuone on suunniteltu zen -filosofian sääntöjen mukaisesti

Elämä Kaukoidässä riippuu zen -filosofiasta. Kyse on ympäristöstä ja siitä, miten ymmärrämme sen. Kuten tiedetään, Zen edustaa yksinkertaisuutta, selkeyttä ja järjestystä. Nämä kolme termiä ovat keskeisiä zen -filosofiassa ja varmistavat harmonian. Haluat ymmärtää maailmaa ja ymmärtää sen oikein. Konflikteja ja jännitteitä vältetään, kaikkialla on oltava rauhaa ja hiljaisuutta. Ihmisen on löydettävä tapa tunnistaa itsensä ja arvostaa sitä, mitä hän on tehnyt. Nyt, eli nykyisyys, on tärkeä. Juuri nämä zen -teesit heijastuvat japanilaisten sisustukseen ja sisustukseen. Perinteinen japanilainen olohuone huokuu rauhallista ja jaloa yksinkertaisuutta. Se on synonyymi vähennetylle estetiikalle, jossa kaikki on valittu huolella oikeaan paikkaan. Tältä osin japanilaisen olohuoneen yksinkertaisuus johtuu huoneen elementtien hyvästä järjestelystä ja niiden ympärillä olevasta vapaasta tilasta.

Luonto on läsnä japanilaisessa olohuoneessa.

Japanilainen olohuone luonto läsnä haara riippuvalaisimet matalat huonekalut lattiatyynyt vihreä matto

Japanilainen olohuone voi näyttää eurooppalaisilta erittäin minimalistiselta. Sille on ominaista ennen kaikkea sen yksinkertaisuus suunnittelussa, mutta samalla se tarjoaa paljon mukavuutta ja tyyneyttä. Kaikki mitä olemme kirjoittaneet edellä zen -filosofiasta, löydämme täydellisenä heijastuksena japanilaisten sisätiloissa. Puhdas ja siisti japanilainen olohuone vastaa asukkaiden elämäntapaa. Siellä on täydellinen tasapaino ja hyvä järjestys. Sisustus kunnioittaa muinaisia ​​japanilaisia ​​tapoja ja ilmaisee rajattoman rakkauden luonnon kauneuteen.

 Puun ja muiden luonnonmateriaalien käyttö on ominaista japanilaiselle sisustukselle.

Japanilainen olohuone paljon puumattoa bonsai -lampun lattiatyynyä japanilainen pöytä

Huonekalut muodostavat lattian lähellä olevat huonekalut, bambusta tai riisipillistä valmistetut matot ja lähes läpinäkyvät ikkunaluukut.

Japanilainen olohuone leveät ikkunat läpinäkyvät rullaverhot lattiatason huonekalut kaunis moderni sisustus

  • Käytännön vinkkejä japanilaisen olohuoneen suunnitteluun kotiisi.

On vaikea jäljitellä perinteisen japanilaisen kodin ainutlaatuista tunnelmaa. Voit kuitenkin kokeilla sitä ja antaa olohuoneellesi japanilaisen tunnelman. Mitä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon?

Värit huonekaluista ja asusteista huoneen sisustukseen ovat kaikki tyypillisesti japanilaisia.

Japanilaiset olohuoneen vaaleat värit ja mustat yhdistetyt matalat pöydät huonekalut huolellisesti valitut tarvikkeet

  • Japanilainen asuintila ja sen värivalikoima

Japanilaisia ​​taloja pidetään yleensä luonnollisissa väreissä, jotka ovat peräisin puuelementtien ruskeasta ja kasvien vihreästä. Kaikissa huoneissa käytetään harmaan sävyjä ja muita neutraaleja värejä. Tuloksena on rauhoittava, tasapainoinen moderni tila. Älä unohda käyttää sisäkasveja tuodaksesi lisää luontoa taloon. Kun lisäät kotiisi perinteisiä japanilaisia ​​kasveja, kuten bonsai ja bambu, sinulla on pieni tölkki japanilaista sisustusta. Täytä talo luonnonvalolla, joka on myös tyypillisesti japanilaista. Valitse suuret, leveät ikkunat ja kattoaukot ja anna valon virrata ylhäältä. Yritä pitää ikkunat poissa esteistä. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, valitse yksinkertaiset bambu- tai riisipaperirullakaihtimet. Tämä antaa sinulle mattaisen, pehmeän valon huoneeseen.

Kattoon ulottuvat ikkunat tai lasiseinät hämärtävät sisä- ja ulkorajoja.

Japanilaiset olohuoneen lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, ei rajoja sisä- ja ulkotilojen välillä

 Tyylikkäät liukuovet erottavat yksittäiset huoneet.

Japanilainen olohuone tyylikäs tyypillinen japanilainen liukuovi erottaa huoneet hienovaraisesta luonnonmateriaalista

  • Nämä huonekalut ovat pakollisia japanilaisessa asuintilassa

Japanilainen olohuone ei voi olla täynnä tai täynnä huonekaluja. Huonekalut ovat yleensä matalat, säännöllisessä muodossa, ne näyttävät moderneilta ja vaikuttavat pienellä muotoilullaan. Sieltä löydät perinteisen japanilaisen pöydän nimeltä Kokatsu, jota käytetään kaikkeen teen juomisesta opiskeluun. Sen ympärillä on lattiatuolit tai lattiatyynyt, joita Japanissa kutsutaan saizuksi. Futon ei saisi puuttua japanilaisesta olohuoneesta. He nukkuvat sen päällä. Aamulla futon kääritään ja säilytetään pois näkyvistä. Japanilaiseen olohuoneeseesi tarvitset myös arkut ja lipastot, jotka on erityisesti suunniteltu teetä varten ja joita kutsutaan nimellä Cha-Tansu. Aseta huonekalusi tatamin päälle. Tämä on perinteinen japanilainen matto, joka on valmistettu bambusta tai riisipillistä. Tämä on japanilainen tapa käyttää nykyaikaisia ​​ja yksinkertaisesti suunniteltuja huonekaluja, jotka on valmistettu luonnonpuusta ja luonnonmateriaaleista.

Japanilaisen Kokatsu -pöydän ei pitäisi puuttua olohuoneesta.

Japanilainen olohuone tyypillinen japanilainen pöytä Kokatsu

Aivan kuten futon.

Japanilaisen olohuoneen sisustus harmaa futon

Teeseremonia voi alkaa!

Japanilainen olohuone tyypillinen sisustus harmonia suunnittelussa teeseremonia

  • Tyylikkäät liukuovet tai -seinät japanilaiseen tyyliin

Liukuovet ja kauniit näytöt erottavat japanilaisen olohuoneen yksittäiset alueet, mutta myös huoneet toisistaan. Ne ovat välttämätön osa japanilaisia ​​koteja, koska ne ovat usein pieniä ja on tärkeää, että jokainen tuuma tilaa säästyy. Aitoa japanilaista näyttöä kutsutaan shojiksi ja se on olennainen sisustuselementti japanilaisissa kodeissa. Siinä voi olla hienovaraisia ​​kukkakuvioita, se on maalattu runsaasti tai sen muotoilu on hyvin yksinkertainen. Nykyaikaiset japanilaiset näytöt tuovat viileän aasialaisen tunnelman. Ne eivät ainoastaan ​​toimi väliseininä, vaan niitä käytetään myös seinäkoristeina.

Liukuseinillä on sekä käytännöllisiä että esteettisiä toimintoja.

Japanilaiset olohuoneen liukuseinät, jotka on valmistettu käytännöllisestä ja esteettisestä bambusta

 Ne ovat tyypillinen sisustuselementti japanilaisessa huonesuunnittelussa.

Japanilainen olohuone erottaa tyylikkäät liukuseinät

  • Japanilainen olohuone on sisustettu vaatimattomasti

Luonnonpuuelementit ovat yksi parhaista tavoista saada huone sopusoinnussa ympäröivän luonnon kanssa. Zen -filosofian mukaan nämä ovat pakollisia ja siksi niin ominaisia ​​jokaiselle Aasian sisustukselle. Bambu on erittäin suosittu Kaukoidässä ja sitä käytetään laajalti japanilaisissa kodeissa. Jokainen puhdas ja hiljainen huone on sisustettu bambulla ja siinä on aasialainen vaikutelma.

 Japanilaisten talojen sisustuksessa käytetään monia luonnonmateriaaleja.

Japanilainen olohuone valkoiset seinät paljon puuta luonnonmateriaaleja bonsai puu

Japanilaiset olohuoneen bambu -liukuovet erottavat keittiön oleskelutilasta, jossa on paljon puisia vaaleita seiniä

Voitko kuvitella japanilaisen olohuoneen ilman bonsai -puita? Tuskin luulemme niin. Pienet puut voivat tehdä ihmeitä. Mutta sen tärkein tehtävä on tuoda luonto sisälle. Yhdessä kauniiden Ikebana -kukka -asetelmien kanssa ne vahvistavat huoneen zen -tunnetta ja luovat tasapainon ihmisten ja ympäristön välille. Muuten japanilaisen huoneen sisustus on melko vähentynyt. Voit sijoittaa Buddha -hahmon sinne tänne tai suosittuun lootukseen, Orkideat,  Kirsikankukkia tai vaahteranlehtiä koristavat yksittäiset esineet. Tällaisia ​​aiheita voi nähdä lähinnä japanilaisilla näytöillä. Koska japanilaisten ja heidän ympäristönsä erityinen suhde määrää heidän talojensa sisustuksen. Loput on filosofiaa. Ja missä on zen, siellä on rauha, tyyni ja harmonia.

Bonsai -puut, bambusta tai riisipillistä valmistetut matot ja tyylikkäät japanilaiset lyhdyt luovat huoneeseen erityisen Kaukoidän tunnelman.

Japanilaisen olohuoneen bonsai -puiden lyhdyt, jotka on valmistettu bambusta tai riisipillistä

Kutsu luonto olohuoneeseen ja luo japanilainen tunnelma sisätiloihin.

Japanilainen olohuone tyypillinen sisustus liukuovet Luonto tulee huoneeseen

Japanilainen olohuone moderni japanilaistyylinen huone design lattiasta kattoon ulottuvat lasiovet kiviseinä

Se ei toimi ilman bambua, liukuovia ja lattiatyynyjä!

Japanilainen olohuone Bamboo Deco liukuva lattiatyyny Uunikirjahyllyt

Jalo yksinkertaisuus on sisustussuunnittelun avainsana!

Japanilainen olohuoneen nojatuoli tyylikäs muotoilu kirkkaat värit jalo yksinkertaisuus vähentää estetiikkaa

Japanilainen olohuoneen mattolattiatyynyt lasiseinäkirjojen koristelu puusta

…. Ja estetiikka vähentynyt!

Japanilainen olohuone vähentää estetiikkaa matala pöytä kaksi lattiatyynyä valkoiset seinät

Japanilainen olohuone moderni japanilaistyylinen sisustus valkoinen harmaa

Japanilainen olohuone tyylikäs sisustus hienovarainen harmaa beige

Japanilainen olohuone moderni japanilaistyylinen sisustus