Juo vesijohtovettä: Älä seiso hanassa, juo siitä!

Lopulta kesä on saapunut. On aika ajaa polkupyörällä, maata järven rannalla tai grillata ystävien kanssa puutarhassa. On tärkeää olla unohtamatta juomista, jotta kehossamme on tarpeeksi nestettä kaikkiin hauskoihin aktiviteetteihin. Ja me saksalaiset olemme melko hyviä siinä: jokainen saksalainen juo 142 litraa pullotettua vettä vuodessa. Koko populaatioon ekstrapoloitu 11,5 miljardia litraa pullotettua vettä. Koska tällaista väkijoukkoa on yleensä vaikea kuvitella: Berliinin olympiastadion voidaan täyttää yhdeksän kertaa. Tällä kuluttajakäyttäytymisellä olemme toisella sijalla Euroopassa Italian jälkeen ja jopa neljännessä maailmassa. Joten juomme tarpeeksi vettä, ongelma on pakkauksessa, muovipullossa.

Vesijohtoveden juominen on terveellisempää kuin PET: stä valmistettu vesi

lapsi juo hanavettä

Pelkästään Saksassa käytetään 32 miljardia muovipulloa päivittäin, ja valitettavasti vain he ainakin murehtivat, mitä pullolle tapahtuu, kun se on tyhjä. Et voi todella ottaa sitä loukkaa. Saksa on kierrätyksen maailmanmestari. 93% kaikista PET -pulloista kierrätetään.

Liian vähän kerrotaan, että tämä ei valitettavasti ole ratkaisu. Vain 25% käytetään uusien pullojen valmistukseen. Loput murskataan ja käsitellään huonolaatuiseksi muoviksi. Tämä muuttuu puutarhatuoleiksi tai muovipusseiksi, joita puolestaan ​​ei kierrätetä enää. Voidakseen ainakin ryhtyä toimiin muovipussien valtavaa kulutusta vastaan ​​240 yritystä yhdisti voimansa vuonna 2016 ja maksoi ostoskassistaan ​​maksun. Se on hyvä alku. Mutta on itse asiassa paljon helpompaa elää ympäristötietoisesti, mikä on yleensä vielä kustannustehokkaampaa. Vastaus on: juo vesijohtovettä.

Voit halutessasi suodattaa jopa vesijohtovettä

juo vesijohtovettä suodatinkannulla

Saksassa meillä on onni saada puhdasta vesijohtovettä. Aina ja kaikkialla. Hanavettä valvotaan tiukemmin kuin pullotettua vettä, ja siksi se on laadukkaampaa. Tarkastus suoritetaan sillä hetkellä, kun vesi tulee ulos hanasta. Pullotetun veden tapauksessa valvonta suoritetaan ennen sen täyttämistä pulloon. Tämä tarkoittaa, että kaikkia jälkikäteen lisättäviä epäpuhtauksia ei oteta huomioon laaduntarkastuksessa. Vesijohtovesi maksaa 250 kertaa vähemmän kuin pullotettu vesi. Joten kun säästät aktiivisesti rahaa, autat estämään sitä, että vuoteen 2050 mennessä meillä ei ole enemmän muoviuintia meressä kuin kalaa. Koska olemme tällä tiellä juuri nyt. Lähes joka päivä 22 000 tonnia muovia päätyy valtameriin ja myrkyttää paitsi ympäristömme myös viime kädessä itsemme.

Sano “ei” muovipulloille!

tyhjä muovipullo rannalla

Juo vain vesijohtovettä!

terve juomavesi juo vesijohtovettä

Lisää tietoa ja faktoja muovipulloista löydät täältä Infografia. Muista siis ottaa kangaskassi mukaasi ja sijoittaa sellaiseen ennen kuin lähdet ostoksille henkilökohtainen Palautettava pullo. Se todella alkaa pienistä asioista, mutta jos me kaikki keräämme yhteen, jokainen voi tehdä vähän parantaakseen planeettamme. Osallistu sinäkin!

Lasipullot – terveellinen vaihtoehto muoville

vesijohtovesi lasipullo