Kalusta suuret huoneet tehokkaasti: näin se toimii!

Suurten huoneiden suunnittelu jännittävällä tavalla ja niiden sisustaminen kauniisti ja mukavasti on monissa tapauksissa huomattava haaste, jota toistuvasti aliarvioidaan. Pienempiä huoneistoja asuvat ihmiset kuvittelevat usein, että huoneiden asettaminen on paljon helpompaa, kun huoneet ovat suurempia. Näin ei kuitenkaan missään tapauksessa ole. Seuraavassa artikkelissa valaisimme aihetta "Suunnittele suuret tilat tehokkaasti" kaikilta puolilta ja mene tärkeimpiin seikkoihin yksityiskohtaisesti.

Suunnittele reilusti alusta alkaen

Ensinnäkin tarvitset oikean idean asuintilasta. Mieti huoneiden käyttöä ja jakoa ennen kuin alat valita värejä ja huonekaluja. Kun sisustamme pienempiä huoneita, teemme nämä ajatukset ja suunnitelmat yleensä täysin automaattisesti, koska kaikki huonekalut sopivat lopulta pieneen huoneeseen. Suurten huoneiden tapauksessa on erityisen tärkeää suunnitella mahdollisimman hyvin heti alusta lähtien. Muussa tapauksessa olet vaarassa, että huonekalusi tai huone näyttävät näyttelyhallilta – kylmältä ja epämukavalta.

suuria tiloja sisustamiseen

Suurempia huoneita käytetään monissa tapauksissa ruokailu- ja olohuoneina, ja yleensä kuvittelemme tämän käytön, kun puhumme suurista huoneista. Esimerkiksi kylpyhuone voi myös tehdä epämiellyttävän ja ylimitoitetun vaikutelman, vaikka se on suhteellisen pieni 14 neliömetriä. Jopa 25 neliömetrin makuuhuone voidaan pitää epämukavana tai liian suurena huonelämpötilan ja värivalinnan vuoksi. Toiminnolla, jonka huoneen pitäisi suorittaa, on tärkeä rooli, ja sitä tulisi myös käyttää suunnittelun perustana.

Jaa suuret huoneet ja pienennä niitä visuaalisesti

Huoneen jakaja kuten näytöt ovat todellinen siunaus suurten huoneiden optisen suunnittelun ja pienentämisen suhteen. Voit tietysti käyttää myös liukupaneeleja tai verhoja tilanjakajina. Monissa tapauksissa paraventit ja sivulaudat ovat kuitenkin parempi ratkaisu tilan visuaaliseen pienentämiseen ja jakamiseen useille alueille. Siitä tulee kuitenkin erityisen jännittävä, kun tilanjakajat ovat 1,30–1,40 metriä korkeita. Kun seisot, tunnet koko huoneen koon. Kuitenkin heti istuessasi suuresta huoneesta tulee kodikas pieni alue. Kun jaat huoneen seulojen tai sivuseinien avulla, voit olla erittäin luova ja luoda huoneeseen esimerkiksi pieni saari, jossa voit rentoutua.

suuret huoneet huoneen jakajat puu

Mielenkiintoiset koristeet tehostavat vyöhykkeitä

Mielenkiintoisen kanssa Koristeet voit vahvistaa yksittäisiä vyöhykkeitä huoneessa. Näitä ovat koriste -elementit, kuten:

  • kuvia
  • Lamput
  • jakkara
  • Lattia maljakot
  • Lisätarvikkeet
  • Toinen keskeinen kohta

Voit optisesti yhdistää istumaisemat saareksi suurella matolla. Erityisesti erilainen lattia tai matto varmistaa selkeän huoneasettelun, jonka alitajuntamme nimenomaisesti havaitsee. Aiemmin tätä vahvistettiin esimerkiksi kauniilla upotuksilla, mutta nykyään matot ovat yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto. Mutta voit myös asettaa takanurkan tai ruokailutilan laattoihin, jotta huoneeseen tulee erityisen mielenkiintoinen kosketus. Lisäksi pussit, jakkarat, vanhat matkalaukut tai lattiamaljakot sopivat erityisen hyvin huoneen yksittäisten alueiden erottamiseen toisistaan.

makuuhuone olohuone rakentaa suuria tiloja

Anna väreillä henkilökohtainen kosketus

Samoin kuin lattian suunnittelussa, voit suunnitella suuria huoneita yhtä hyvin työskentelemällä eri väreillä ja aksentteilla. Beige -sävyt tai sävytetty valkoinen saavat suuret huoneet näyttämään pienemmiltä. Voit muuttaa erittäin pitkän huoneen ulkoasua maalaamalla huoneen kapeat reunat tummemmaksi. Pohjimmiltaan on suositeltavaa suunnitella suurempia huoneita väreillä, jotka vedät aina kattoon asti, esimerkiksi erottaaksesi näkyvästi olohuoneen ruokailutilasta.

isot tilat olohuone ruokasali

Valoa ja tekstiilejä

Ikkunat ovat suuria alueita, jotka voit myös värittää. Erityisesti moderneissa asuinrakennuksissa, joissa on suuret ikkunat, huoneet näyttävät vielä suuremmilta, koska alitajuntamme havaitsee myös ulkoalueen. Verhot sopivat erityisesti sisustukseen suurille ikkunoille. Täältä on saatavana erilaisia ​​moderneja ja kevyitä malleja, jotka antavat sinulle mahdollisuuden piristää huonetta visuaalisesti tekstiileillä vuodenajasta riippuen. Yhtä tärkeää on, että yksittäisissä huonealueissa on erilaisia ​​valonlähteitä. Erityisesti suurissa huoneissa on tärkeää käyttää useita valonlähteitä. Tämä tekee huoneesta automaattisesti pienemmän, koska käyttämättömät alueet siirtyvät taustalle.

perustaa suuria, viihtyisiä huoneita

Johtopäätös

Oikealla sisustuksella ja järjestelmällisellä lähestymistavalla on suhteellisen helppo tehdä suurista huoneista jännittäviä ja viihtyisiä. Oikealla värisuunnittelulla ja koristelulla voit tehostaa yksittäisten huonealueiden vaikutusta ja parantaa niiden ulkonäköä.

hienovarainen sisustus suuret huoneet