Karhunvatukka puutarhassa – kauniin pensaan kasvattaminen omalla pihallasi

karhunvatukat puutarhakasvit viljellä ulkoa

Karhunvatukasta huolehtiminen

Olemme tunteneet karhunvatukat markkinoilta pitkään. Mutta kiinnostus tämän kasvin kasvattamisesta omalla pihalla tai talvipuutarhassa kasvaa myös tasaisesti. Hyvät ominaisuudet karhunvatukka niitä on niin paljon, että haluaisit ne aina rinnallesi.

Mustat hedelmät violetissa kulhossa

mustat hedelmät puutarhakasvit

Kerää hedelmät koriin

hedelmät musta punainen puutarha kasvattaa ulko -ideoita

Niiden ominaisuudet

Karhunvatukat sisältävät paljon sokeria, orgaanisia happoja, eteerisiä öljyjä ja väriaineita. Ne kuuluvat myös C- ja P -vitamiinipitoisimpiin hedelmiin. Kuivattuina niistä valmistetaan myös teetä, jolla on monia parantavia ominaisuuksia. Erityisen suuri etu on, että hedelmät kasvavat samanaikaisesti. Se tekee niiden sadosta paljon helpompaa.

Katso hedelmät läheltä

Kasvava karhunvatukka: istutus, joka kannattaa tietää

Esteettinen värikontrasti kulhon ja mustien hedelmien välillä

musta hedelmäkulho puutarhakasveja

Ilmasto

Tietenkin, jos haluat kasvattaa karhunvatukka pensaita pihallasi tai puutarhassa, olisi hyödyllistä tietää ilmasto, jossa ne menestyvät. Tämä kasvi on hyvin yleinen Ranskassa. Tarkemmin sanottuna se kasvaa siellä pohjoisilla, viileillä alueilla. Sitä löytyy myös runsaasti vuoristoalueilta. Kaikki tämä tekee niistä erittäin sopivia paikallisiin ilmasto -olosuhteisiin.

Blackberry -pensas

pensas puutarhakasvit ulkoa

Talvisen lepoajan aikana karhunvatukka kestää hyvin jopa -30 asteen lämpötiloissa. Kukinta -aikana -5 asteen lämpötila olisi heille täysin siedettävä. Tämä kasvi ei kestä lämpöä.

Tämä on erityisen tappavaa kasvillisuudelle, jos siihen liittyy jatkuva kuiva kausi

karhunvatukat kasvavat puutarhan kasveja

Valon osalta kasvi ei ole jälleen kovin vaativa. Mutta maaperän hedelmällisyydestä voidaan sanoa juuri päinvastainen. Se kehittyy hyvin hyvin valutetuilla, paksuilla, runsaasti humusmailla. Niiden tulisi olla neutraaleista lievästi happamiin.

Tuo väriä puutarhaan

villi pensas puutarhan istutus

Kasvin hoito

karhunvatukat hoito puutarha leikattu kasveja

Kentillä

Jos haluat istuttaa suuremman alueen tai jopa pellon tällaisilla pensailla, sinun on noudatettava joitain perussääntöjä. Eri rivien välinen etäisyys on 2–2,5 metriä. Varmista, että kasvien välinen etäisyys on noin 1-1,5 metriä. Tämä on niin tärkeää juurijärjestelmänsä vuoksi. Se on laajasti haarautunut. Mutta se ei ole niin syvällä maan päällä.

Kypsät hedelmät

karhunvatukat hoito karhunvatukat kasvavat puutarhassa

Mustia ja punaisia ​​hedelmiä

karhunvatukka puutarhakasvit hoitavat karhunvatukoita

Uusia oksia kasvaa vuosittain. Parhaat hedelmät kehittyvät 1–3 -vuotiaista hedelmistä. Hehtaarilta saatiin jopa 800 kiloa hedelmiä. Kukinta -aika tapahtuu hyvin aikaisin. Siitä huolimatta kasvien jäätyminen on hyvin harvinaista.

Bonsai -puu

bonsai -kasvi puutarhakasvi

Upea sisustus puutarhaan

puutarhan suunnittelu karhunvatukka pensas deco

Kasvava karhunvatukka pensaalla

karhunvatukka -puutarhakasvien ulkoiset ideat

Iso pensas punaisilla ja mustilla hedelmillä

karhunvatukka pensas ulkoideoita puutarhan suunnittelu