Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi – Ota kaikki irti puutarhastasi upeilla yhdistelmillä!

puutarha violetit kukat suunnittelu puupaneelit lattiavesijärjestelmä

Ota kaikki irti puutarhastasi upeilla yhdistelmillä!

Sekoittaisitko muodollisia ja rento elementtejä talosi suunnitteluun? Haluaisin tehdä sen uudestaan ​​ja uudestaan. Inspiraation tähän saan lähinnä upeista, muodollisista puutarhamaisemista, jotka määräävät virtaavat, epäviralliset maalaukset.

Monet puutarhat viime vuosisadan puolivälistä tehtiin hyvin perinteiseen tyyliin. Tämä oli tärkein suuntaus erityisesti joidenkin seurakuntien ja puistojen puutarhoissa. Siellä eri kasveja käytettiin rajojen täyttämiseen eri vuodenaikoina.

Englantilainen puutarhasuunnittelija William Robinson oli jo kampanjoinut luonnollisemman puutarhan suunnittelun puolesta. Hänen mielestään muodollinen lähestymistapa on sopiva vain tietyissä tapauksissa, nimittäin silloin, kun näiden järjestely luo puutarhassa geometrisista muodoista valmistettuja luonnollisia mattoja.

Molemmat näkemykset korvattiin hieman myöhemmin toisella. Edwardsin aikakaudella, joka tunnetaan myös nimellä belle epoque, kaksi supersuunnittelijaa Gertrude Jekyll ja arkkitehti Edwin Lutyens sekoittivat muodollisen ja epävirallisen suunnittelun.

Lutyens on nuori arkkitehti, joka suunnitteli kenotafin Lontoossa. Tämä koskee myös Viceroyn taloa New Delhissä, Intiassa. Hänellä on paljon kokemusta luurankojen suunnittelusta siellä.

 Hän oli paras paitsi asettamaan oikeat kasvit oikeaan paikkaan, mutta myös lisänneet ne asuntojen monimutkaiseen arkkitehtoniseen rakenteeseen

Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi

Kaunis puutarhasuunnittelu ja maisemointiportaat, betoniset yksityisyysnäytöt

Täydentävän suunnittelun käytöstä ja muodollisten ja paljastavien elementtien yhdistämisestä tuli sitten normi ja se muodostaa perustan nykyaikaisille puutarhasuunnitelmille. Nämä tiukat, maanpäälliset istutuskoneet voivat hallita puutarhaa. Epävirallisen laitoksen älykäs käyttö tekee niistä pehmeämpiä ja varmistaa tasapainon.

Gertrude Jekyll laita paljon yksinkertaisia ​​sääntöjä. On olemassa muutamia yksinkertaisia, kuten kasvien yhteensopivuuden tarkistaminen erityisesti niitä varten rakennettujen puutarhojen kanssa.

Seuraava kuva esittää toisen esimerkin tiukkojen ja satunnaisempien elementtien välisestä harmoniastaKaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi valotyynyt

Suunnittelijoiden Jekyllin ja Lutyensin puutarhoilla oli aina geometrinen pohjaratkaisu yhdistettynä epäsymmetriseen ulkonäköön.

Suuri Brugmansian tehdas on suunnittelussa keskeinen, mutta se ei ylikuormita sitä.

Myös modernissa puutarhassa vapaa muotoilu voi olla rinnakkain muodollisen suunnittelun kanssa. Kumpikaan ei ohittanut toista. Epätarkasti leikatut pyökistä valmistetut pallot luovat kasvien rytmin, jotka heijastavat seinien ja jalkakäytävien tiukkoja viivoja.

Vapaiden, epävirallisten kasvien täplät rikkovat tämän jotenkin.

 Lutyensin mukaan luonnossa ei ole vapaata viivaa tai käyrää. Jokainen viiva tai mutka on sen luoneiden voimien alainen. Juuri tällaisesta vakaumuksesta seuraa tämän kuvion kaavoja.

 Mietitkö, mikä älykäs temppu tässä suunnittelussa on? Vapaa istutus paitsi pehmentää maisemaa, myös muuttaa koko ympäristön taideteokseksi.

 Jekyllin ja Lutyensin mukaan puutarhan pitäisi näyttää talon hienolta tuotannolta ilman paljon ylellisyyttä.

Talon sisäänkäynnit ja rakennusten välittömässä läheisyydessä olevat alueet ovat yleensä hyvin muodollisia

Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi pensaiden kaiteet makaa

Puutarhat voidaan varustaa puiden suojauksilla tai muilla karsituilla ikivihreillä kasveilla. Tällaiset laitteet voivat myös toimia loistavana yhdyskäytävänä jalkakäytävän ja talon välillä.

Käyttämällä vähemmän muodollisia kasveja yhteys on paljon pehmeämpi ja molemmat puolet saavuttavat harmonisen vuorovaikutuksen

Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi voidaan istuttaa

Kuvassa näemme sekoituksen Miscanthus sinensis (kiinalainen leikkaus) ja useita vähän kasvavia kasveja. Jotkut ihmiset pitävät tämän tyyppistä suunnittelua ei puutarhasuunnitteluna. Mutta se on varmasti fiksu puutarhasuunnittelu.

Vaakasuoraan kasvava kataja pystyi seisomaan upeasti yksinään. Sitten hän luo epävirallisen tauon tiukkojen linjojen ja ympäröivien seinien välille.

Tässä esimerkissä meillä on tiukka muodollinen puutarharakenne. Se koostuu päällystyspolusta harmaiden kivien järven välillä.

Suurin osa ihmisistä mieluummin muodollista pallojen ja puiden linjaa täällä, mutta sen sijaan löydämme ilmaisia ​​ja epävirallisia istutuksia.

 Jopa moderneimmista kattopuutarhoista löydät muodollisen ja ilmaisen prosessin yhdistelmänKaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi kasvilajeja

Säiliön alla oleva kasvi on hyvin yksinkertainen. Puutarha yleensä näyttää muodolliselta. Ilman kasvin omaperäisyyttä tämä alue näyttäisi hyvin steriililtä.

Useimmissa nykyaikaisissa puutarhoissa on hyvin säännöllinen istutus osana minimalistista muotoilua. Tässä tapauksessa kyse on suunnittelijasta, joka haluaa käsitellä taiteellisesti puutarhan ja talon välistä yhteyttä.

Näet useita toistuvia kasvilajeja identtisissä astioissa

Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi liukuovet

Toistuvat säiliörivit istutetaan yleensä hyvin muodollisella tavalla. Leikatut ikivihreät ovat aina etualalla. Alla olevassa kuvassa yleiset muodollisuudet on kuitenkin eritelty. Tämä on saavutettu erilaisten yrttien älykkäällä käytöllä. Näitä ovat rosmariini, puutarhan salvia, timjami, oregano. Nämä kaikki ovat epäsäännöllisiä, epävirallisia kasveja.

Nämä eivät ole vain koristeellisia, vaan ne ovat täydellinen paikka yrttitarhaan talon vieressä!

Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi päällystyslaatat kivi kävelytie

Jekyllin kunniaksi Lutyens sanoi kerran seuraavaa: Puutarhan todellinen koriste on lähinnä sen kasveissa ja kukissa. Millään muulla taiteilijalla ei ole niin laajaa värivalikoimaa kuin puutarhasuunnittelija.

Pidätkö nykyajan puutarhasuunnittelijoita todellisina taiteilijoina, kuten minäkin? Minulle “uusi englantilainen” tyyli on ihanteellinen esimerkki tästä.

Onko sinulla muita ideoita tähän liittyen?         Kaunis puutarhan suunnittelu ja maisemointi tiiliseinärakennus