Kausikalenteri – milloin puutarhan vihannekset tulisi korjata?

Harrastuspuutarhurit huomio! Omien vihannesten kasvattaminen puutarhassa on hauskaa, mutta on yhtä tärkeää kerätä ne oikeaan aikaan, jotta niiden terveelliset ainesosat, maku ja aromi säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä artikkelissa haluamme auttaa sinua vinkkien avulla, miten se tehdään. Koska uskomme vakaasti, että jokaisen harrastepuutarhurin on tunnettava hyvin kausikalenteri ja valittava paras vihannesten sadonkorjuuaika. Jos et ole varma, milloin on oikea aika puutarhavihanneksillesi, voimme auttaa sinua fiksuilla vihjeillä kausikalenterin perusteella. Jos kiinnität huomiota tähän, voit pian nauttia tuoreista ja aromaattisista tuotteista omasta puutarhasta. Luettelossamme on vihanneksia, kuten tomaatteja, maissia, valkosipulia, kurkkua, perunaa, paprikaa ja sipulia. Tämä artikkeli ei sisällä minkäänlaisia ​​hedelmiä, ne tulevat pian. Pysy kuulolla, kun sadonkorjuukausi alkaa!

 Tiedä parhaat olosuhteet puutarhan vihannesten keräämiseen ja pitämiseen tuoreina kausikalenterin mukaan?

Kasvikset Kasvavat porkkanat, retiisit ja salottisipulit sängyssä kausikalenterin mukaan

  • Milloin tomaatit korjataan kausikalenterin mukaan?

Miksi puutarhatomaatit maistuvat niin hyviltä? Niiden erinomainen maku ja raikas tuoksu ovat peräisin täydellisestä kypsymisestä auringossa. Valitse kypsät, mehukkaat tomaatit joka kerta, ne tulevat suoraan kasvista lautasellesi.

 Kypsät, juuri poimitut tomaatit tulevat suoraan puutarhasta keittiöön.

Kausikalenterin mukaan kypsät tomaatit kerätään puutarhasta suoraan keittiöön

Sadonkorjuuaika: Sadonkorjuuaika vaihtelee, mutta useimmat lajikkeet ovat valmiita poimittavaksi heinäkuun puolivälistä syyskuuhun. Mutta mistä tietää, että tomaatit ovat kypsiä? Tässä on joitain ominaisuuksia, jotka on pidettävä mielessä: 1) niiden väri on kylläinen, tomaatit ovat punaisia, oransseja tai keltaisia ​​ja 2) ne on helppo irrottaa varresta.

Säilytysvinkit: Pidä poimitut tomaatit huoneenlämmössä, mikä tahansa jäähdytys heikentää niiden makua ja koostumusta. Jos pakkasta on tulossa, korjaa kaikki tomaatit, vaikka ne olisivatkin täysin vihreitä. Pidä nämä viileässä paikassa talon ympärillä, useimmat niistä lopulta kypsyvät.

 Kauneutta suoraan luonnosta! Tältä näyttää kypsä maissintähkä!

Kausikalenteri Vihannekset korjaavat kypsää maissia maissintähkällä Kauneus suoraan luonnosta

  • Milloin maissi on kerättävä kausikalenterin mukaan??

Intohimoiset harrastajapuutarhurit kasvattavat varmasti myös maissia puutarhassa, koska he osaavat arvostaa sen ominaisuuksia. Maissi voidaan grillata tai keittää ja tarjoilla paistamisen tai vihannessalaatin kanssa. Grillattu maissintähkä on herkkua jokaiseen grilli -iltaan ja perhejuhliin. Voit valmistaa nämä todella nopeasti ja ne maistuvat hyvältä.

 Maistuuko grillattu maissi sinulle sopivan dipin kanssa??

Grillattua maissia maissintähkällä kastamalla hyvää ruokaa kausikalenterin mukaan

Sadonkorjuuaika: maissin kylvö keväällä tuo satoa heinäkuun puolivälistä syyskuuhun. Voit sanoa, että maissintähkä on kypsä poistamalla vihreät lehdet. Kun ytimet ovat hyvänmuotoisia ja keltaisia, on korkea aika korjata maissi.

Säilytysvinkit: Jotkut maissilajikkeet säilyttävät makeutensa pidempään kuin muut, usein vanhemmat, lajikkeet, jotka pehmenevät sadonkorjuusta lähtien. Säilytä poimittu maissi maissintähkässä jääkaapissa enintään viikon ajan. Voit pitää ne valkaistuna jopa vuoden.

Valkosipuli maistuu hyvältä monille ja on terveellistä!

Knollauch maistuu hyvältä on terveellinen sato kausikalenterin mukaan

  • Kerää valkosipuli kausikalenterin mukaan

Jos voimakas valkosipulin tuoksu ei häiritse sinua ja tiedät näiden vihannesten terveellisiä ominaisuuksia, sinulla on ehdottomasti ainakin yksi puutarhan sänky pihan valkosipulissa. Puutarhasi omalla kypsällä ja mehukkaalla valkosipulilla voit maustaa ruokasi haluamallasi tavalla ja nauttia siitä maun mukaan! Valkosipuli sopii hyvin minkä tahansa runsaan ruoan kanssa ja on aina paras vastaus kysymykseen “jotain puuttuu täältä, eikö totta?” Herkullisen kuumien valkosipulinkynsien viljelystä sadonkorjuuseen kestää noin yhdeksän kuukautta. Mutta odotusaika on ehdottomasti sen arvoista!

Onko sinulla myös puutarha -sänky valkosipulilla? Kaikki ponnistus kannattaa täällä.

Säilytä valkosipuli retiisit puutarhan sängyssä Sadonkorjuu kausikalenterin mukaan

Sadonkorjuuaika: Kausikalenteri sanoo: Toisin kuin keväällä kasvatetut valkosipulisipulit, syksyllä istutettu valkosipuli on paljon maukkaampaa. Se voidaan korjata seuraavana kesänä, heinäkuun lopusta tai sen jälkeen. Ymmärrät, että valkosipulisi on kypsä sipulien jälkeen – niiden on oltava täynnä ja kiinteitä. Kun kasvien yläosat alkavat muuttua ruskeiksi, kaivaa mukula kypsyystilan tarkistamiseksi. Kun mukulat ovat paksuja, eivät kutistuneet, ne ovat valmiita korjattavaksi.

Vinkkejä säilytykseen: Kypsät, juuri korjatut mukulat (lehtineen) voidaan säilyttää lämpimässä, varjoisassa paikassa 2–4 ​​viikkoa. Leikkaa sitten kärjet. Voit säilyttää valkosipulia viileässä paikassa jopa kuusi kuukautta.

 Tarvitset tuoreita kurkkuja jokaiseen keittiöön, jossa noudatat terveellistä ruokavaliota.

Tuoreet kurkut ovat pakollisia jokaisessa keittiössä, juuri poimittuja kausikalenterin mukaan

  • Milloin vihreitä kurkkuja korjataan kausikalenterin mukaan?

Kurkut ovat yksinkertaisesti välttämättömiä jokaisessa vihannespuutarhassa. Voit käyttää sitä tuoreen salaatin tai suolakurkun valmistamiseen. Kyllä, vihreät vihannekset voidaan säilykkeet tehdä kotitekoisia, mehukkaita kurkkuja. Vai käytätkö tuoreita, rapeita kurkkuja ruokavaliosi vähähiilihydraattisena päivänä? Rapeita kurkkuja voidaan poimia missä tahansa vaiheessa. Mutta ole varovainen, ettet anna niiden kasvaa liian suuriksi ja ylikypsiksi.

 Kausikalenterin mukaan heinä- ja elokuu ovat parhaita aikoja kurkkua puutarhassa.

Korjaa kurkut puutarhassa heinä- ja elokuussa kausikalenterin mukaan

Sadonkorjuuaika: kurkut kasvavat voimakkaasti juhannuksen lämmössä. Säännöllisellä sadolla heinä- ja elokuussa viiniköynnökset tuottavat myös uusia kurkkuja alkusyksystä. Mistä tunnistat kypsyytesi? Pienen kurkun piikikäs, kuoppainen iho tasoittuu. Pienet kurkut maistuvat kuitenkin hieman kuumilta ja hapanilta. Useimmat lajikkeet saavuttavat ihanteellisen kokonsa, noin 3 cm halkaisijaltaan ja ovat 15-20 cm pitkiä.

Säilytysvinkki: Voit säilyttää nämä vihannekset tuoreina viileässä paikassa jopa viikon.

Puutarha ilman perunoita ei ole puutarha!

Kasvata perunoita puutarhassa kausikalenterin mukaan

  • Milloin perunat ovat valmiita sadonkorjuuseen??

Haluatko valmistaa perunagratiinia tai ehkä perunamuusia valkosipulilla? Voit valmistaa näitä suosikkiruokia oman puutarhan tuotteilla. Voit kerätä perunoita kaikessa mahdollisessa koossa – pienistä uusista perunoista hyvänmuotoisiin loppukesällä tai syksyllä.

Sadonkorjuuaika: Kausikalenterin mukaan paras perunan sadonkorjuuaika on heinäkuusta lokakuuhun. Nämä täydentävät päivittäistä ruokalistaa, antavat sinulle voimaa ja täyttävät sinut. Voit kerätä uusia perunoita kaksi viikkoa kasvien kukinnan jälkeen. Säilytysperunat ovat kypsiä, kun perunanpäät muuttuvat keltaisiksi, mikä tarkoittaa, että kasvin lehdet kuihtuvat hieman.

Vinkkejä säilytykseen: Perunat pysyvät tuoreina pidempään, jos ne pysyvät maassa. Mutta älä kastele uudelleen tänä aikana. Korjuun jälkeen kypsiä perunoita voidaan säilyttää viileässä, pimeässä, kosteassa paikassa (esimerkiksi kellarissa) vähintään kaksi viikkoa. Ihanteellinen talvisäilytys tällaisille vihanneksille on pimeys ja viileä 8-10 asteen lämpötila..

Tykkää syödä jotain mausteista?

Syö paprika -kuumaa paprikaa, viljele vihanneksia kausiluonteisen kauden mukaan

  • Korjaa paprikat ja kuuma paprika

Jotkut pitävät mausteisesta ruoasta. Kuulutko sinäkin tähän ryhmään? Mausta sitten lautasesi kuumilla paprikoilla, jotka varmasti saavat sinut haistamaan. Terävyys vaihtelee tyypistä ja kypsyysasteesta riippuen.

Sadonkorjuuaika: Kausikalenterista riippuen kaikenlaisia ​​paprikoita voidaan kerätä juhannuksesta ensimmäiseen pakkaseen. Mistä tiedät, että paprikat ja kuuma paprikat ovat kypsiä? Jokainen palkki saavuttaa kokonsa ja alkaa värjätä. Sitten heillä on myös erinomainen, erittäin raikas maku. Useimmat paprikalajikkeet ovat kuitenkin herkullisia kaikenkokoisina.

Säilytysvinkit: poimi kaikki paprikat (myös pienet) ennen ensimmäistä pakkasta. Tuoreet paprikat voivat kestää viikon tai enemmän, mutta hyvin jäähdytetyssä paikassa. Paprika ja kuuma paprika voidaan edelleen pakastaa, kuivata tai laittaa lasiin.

Sipulit on kerättävä eri aikoina kausikalenterin mukaan lajikkeesta riippuen.

Kasvata sipulia kausikalenterin mukaan. Jatka sadonkorjuuta oikein

– Sipulien kasvattaminen ja korjuu vaatii kärsivällisyyttä

Jokainen, joka haluaa kasvattaa ja korjata sipulia, tarvitsee kärsivällisyyttä. Mukuloiden kypsyminen kestää vähintään 4 kuukautta. On olemassa erilaisia ​​lajikkeita, jotka eroavat pääasiassa muodosta, väristä ja mausta. Ennen kuin kasvatat näitä, tutki myös niiden ominaisuuksia.

Paras sadonkorjuuaika kausikalenterin mukaan: alkukesästä syksyyn. Sipulien kypsyysaste on helppo testata: kun putkimaiset lehdet ovat kellastuneet ja kiertyneet hieman, on korkea aika kerätä mukulat. Mutta jos haluat poimia nuoria salottisipulia, voit tehdä sen, kun versot ovat 20 cm korkeita.

Säilytysvinkit: Säilytä sipulia varjoisessa ja kuivassa paikassa tai kellarissa muutaman viikon ajan. Kun kuoret ovat kuivuneet, leikkaa päät pois ja säilytä viileässä paikassa. Juuri korjatusta sipulista voidaan tehdä kauniita punoksia ja ripustaa ne sitten kuivumaan katoksen alle. Tällä luonnollisella koristeella korostat ulkoalueesi maalaismaista luonnetta .

Nyt tiedät, milloin on paras aika sadonkorjuulle kunkin vihanneksen kausikalenterin mukaan. Säilytä sato oikein ja syö tuoreita vihanneksia koko talven.

Ne, jotka pitävät kasvisruokaresepteistä, saavat rahansa täällä.

Grillatut vihannekset eivät vain maistu hyvältä kasvissyöjille, vaan ovat terveellisiä

Tomaatteja on erilaisia, mutta ne kaikki maistuvat niin tuoreilta ja herkullisilta ja ovat erittäin terveellisiä!

Kausikalenterin mukaan eri paikoissa kerätään tomaatteja, kaikki erittäin tuoreita ja herkullisia

Kysy, milloin voit kerätä yksittäiset vihannekset kausikalenterin mukaan.Vihannekset porkkanat