Kiinalainen uusivuosi 2020: milloin se on ja miten sitä vietetään?

Kiinalaista uutta vuotta 2020 tai kevätjuhlaa (kuun uusi vuosi) vietetään lauantaina 25. tammikuuta perinteisen kiinalaisen kalenterin mukaan.

Kiinalainen uusivuosi 2020

Kiinalainen uusivuosi 2020 päivämäärä tammikuu uusi suu

Kiinan astrologiassa joka vuosi edustaa eläin. Vuosi 2020 on metallirotan vuosi, jonka ennustetaan olevan onnekas vuosi. Rottia juhlittiin myös vuosina 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008. Rotta on horoskoopin ensimmäinen asema ja edustaa kovaa työtä, ystävällisyyttä ja anteliaisuutta.

2020 on rotan vuosi

Kiinalainen uusivuosi 2020 on rotan vuosi

Kiinalainen uusivuosi, yksi maailman tärkeimmistä ja suosituimmista juhlista, on syy maailman suurimpaan vuosittaiseen joukkomuuttoon. Tätä lomaa vietetään esimerkiksi Singaporen, Indonesian, Malesian, Thaimaan, Kambodžan, Filippiinien, Taiwanin, Hongkongin, Kaakkois -Aasian ja Mauritiuksen maissa, mutta myös Euroopassa, Australiassa, Uudessa -Seelannissa, Amerikassa, Kanadassa, erityisesti alueilla, joilla on suuri kiinalainen yhteisö.

Milloin ja miten juhlia kiinalaista uutta vuotta?

Kiinalainen uusivuosi 2020

Upea kadun sisustus 

Kiinalaisen uuden vuoden 2020 kadun juhlatunnelma

Kiinalainen uusivuosi 2020

Kiinalainen kalenteri ei ole gregoriaaninen. Kiinan uudenvuoden ensimmäinen päivä alkaa uudella kuulla, joka ilmestyy 21. tammikuuta ja 20. helmikuuta. Joten vuonna 2020 kiinalainen uusivuosi alkaa 25. tammikuuta. Ja viimeistä lomaa, joka tunnetaan Lyhtyjuhlana (8. helmikuuta 2020), vietetään 15 päivää myöhemmin täysikuulla.

Kiinassa uusi vuosi ja uudenvuodenaatto ovat perhejuhlia. Perinteisesti ne ovat uskonnollisia asioita, joita vietetään esi -isien kunniaksi.

Kuten perinne vaatii

Kiinalainen uudenvuoden 2020 perheillallinen

Kuolleita rakkaita muistetaan suurimmalla kunnioituksella, koska he ovat vastuussa nykyisestä ja tulevasta perheonnesta. Perheen juhla uudenvuodenaattona tunnetaan nimellä “liesi-kotelo” tai weilu. Se koostuu illallisesta, joka on järjestetty esi -isien hengeille yhdessä elävien kanssa. Tämä edustaa menneisyyttä ja nykyisyyttä.

Illallinen kaikille perheenjäsenille

Kiinalainen uudenvuoden 2020 perinteinen illallinen

Uudenvuoden tärkein tapa on, että avioparit antavat onnekasta rahaa naimattomille sukulaisille, erityisesti lapsille. Tätä kutsutaan “lay-see”: ksi ja se on punainen paketti “onnekkaalla rahalla”. Ihmiset uskovat, että se tuo onnea sekä saajalle että antajalle. Iäkkäiden perheenjäsenten on myös annettava onnea kaikille perheen nuorimmille, myös avioparille.

“Lay -see” – punainen paketti onnekkaalla rahalla

Kiinalainen uusivuosi 2020 Kiinalainen perinne onnekas raha

Miksi päivämäärä muuttuu??

Kiinalaisen uudenvuoden juhlat perustuvat kuun vuoteen eikä kiinteään päivien määrään. Kuu tulee joka kuukausi uudesta kuusta eri päivänä. Keskimäärin se on noin 29,53 päivää. Jotkut kuukaudet kestävät siis 29 päivää ja toiset 30 päivää. 12 kuukuukautta kestää 354,36 päivää, vähemmän kuin aurinkovuoden 365 päivää. Tämän korjaamiseksi kiinalaiset ovat lisänneet lisäkuukauden joka kolmas vuosi.

Uusi vuosi alkaa uudesta kuusta. Kuun puolivälissä on täysikuu

Kiinalainen uudenvuoden 2020 kuukalenteri Kiina

koriste

Valmistautuminen juhliin alkaa kuukautta etukäteen ostamalla lahjoja, sisustustarvikkeita, ruokaa ja vaatteita. Sitten kodin siivous alkaa ajaa pois onnettomuuden, ja ovet ja ikkunat maalataan uudelleen, enimmäkseen punaisella. Nämä on sitten koristeltu punaisilla paperinauhoilla (Chun Lian), joihin on kirjoitettu erilaisia ​​onnea, vaurautta ja pitkää ikää.

Punainen ja kulta tarkoittavat onnea, vaurautta ja pitkää ikää

Kiinan uudenvuoden 2020 punaisen kullan koriste -esineet

Ennen uutta vuotta kiinalaiset koristavat olohuoneensa kukkamaljakoilla, lautasilla, jotka ovat täynnä appelsiineja ja tangeriineja, ja kulhoon makeisia ja kahdeksan erilaista kuivattua hedelmää.

Rikkauden ja runsauden symbolit

Kiinalaisen uudenvuoden 2020 perinteiset onnekorut

Mitkä ovat onnen värit vuodelle 2020?

Vaikka punainen väri on hallitseva Kiinassa ja sillä on vahva yhteys kiinalaiseen uuteen vuoteen, oranssi ja vaaleanpunainen ovat värit, jotka tuovat onnea ja hyvinvointia vuonna 2020.

Toivotamme hyvää kiinalaista uutta vuotta!

Tyypilliset kiinalaiset lyhdyt koristavat katuja uudenvuoden alussa

Kiinalainen uusi vuosi 2020 punainen ulkokäyttöön tarkoitettu juhlakoriste

Olkoon metallirotan vuosi meille kaikille onnekas vuosi!

Kiinalaisen uudenvuoden 2020 juhlakoriste

∗ Lähde: www.thechinesezodiac.org/chinese-new-year-traditions/