Kukkalaatikot ikkunalaudalla koristavat talon julkisivua

Kevät on jo täällä ja yhä useammin sää on aurinkoinen ja lämmin. Sinulla on varmasti paljon taloa ja puutarhaa koskevia suunnitelmia, jotka haluat ehdottomasti toteuttaa. Kuten aina, meillä on myös hyviä ideoita valmiina sinulle. Jos sinulla on vihreä peukalo, tiedät sen yhtä hyvin kuin me: Nyt on aika tuoda enemmän väriä ja raikkautta paitsi sisätiloihin myös talon julkisivuun. Jos haluat virkistää talosi ulkoasua, sinun on kiinnitettävä kukkalaatikko ikkunalaudalle. Kaupungissa se on hieman monimutkaisempaa kuin maalla, joten haluamme antaa sinulle ensin hyviä neuvoja: Tutustu sääntöihin, jotka koskevat kukkalaatikoiden asentamista alueellesi, ja hanki lupa ennen kuin menet sinne Päätä askel. Tässä artikkelissa haluamme käsitellä erilaisia ​​näkökohtia, jotka liittyvät ikkunalaudan kukkalaatikkoon.

 Tyylikkäästi valittu kukkalaatikko ikkunalaudalla voi myös olla suuri katseenvangitsija naapureillesi.

Kukkalaatikko valkoisella ikkunalaudalla, jossa on paljon vihreää istutettua punaista gerberaa

 Kukkalaatikon asettaminen maalaistalon ikkunalaudalle on paljon helpompaa kuin luulet.

Kukkalaatikko ikkunalaudalla vihreässä maalaistalossa rehevissä kasveissa värikkäitä kukkia

  • Kukkalaatikon on vastattava talon arkkitehtonista tyyliä

Kukkalaatikoita on eri malleja, kokoja ja värivaihtoehtoja. Nämä perinteiset talon koristeet on tarkoitettu ensisijaisesti maalaistaloihin, vaikka markkinoilta löytyy myös moderneja kukkalaatikoita. Jälkimmäisiä käyttävät usein kaupunkilaiset. Suunnittelusta riippumatta kukkalaatikot voivat toisaalta täydellisesti koristaa minkä tahansa ikkunalaudan riippumatta kaupungista tai maasta. Lisäksi ne on kiinnitetty tukevasti ikkunalaudalle tai sen alle, jotta putoamisvaaraa ei ole. Jotkut mallit voidaan jopa kiinnittää ilman porausta. Ne eivät ole vain puusta, vaan myös metallista, lasikuidusta, terrakotasta tai betonista. Mutta periaatteessa ne antavat sinulle upeita mahdollisuuksia piristää taloa ja pitää aina vehreää ja värikkäitä kukkia silmiesi edessä. Joka tapauksessa kukkalaatikon suunnittelun on vastattava talosi arkkitehtonista tyyliä, jotta se sulautuu helposti kokonaisnäkymään.

 Jokainen haluaisi saada tällaisen loiston kukkia silmiensä eteen joka päivä, eikö??

Kukkalaatikko ikkunalaudalla rehevät vihreät kasvit kauniita kukkia

Jos sinulla on tarpeeksi manuaalisia taitoja, voit myös rakentaa oman kukkalaatikon. Voit selvittää tarkasti, mitä materiaaleja ja työkaluja tarvitset tällaiseen DIY -projektiin ja miten se tehdään liitteenä olevasta videosta:

Jos rakennat kukkalaatikon itse, sinulla on enemmän vapautta suunnitella se. Voit määrittää sen koon ja myös valita värin, joka saattaa olla visuaalisesti sopusoinnussa talon julkisivun kanssa. Monet tee-se-itse-omistajat valitsevat kuitenkin värit, jotka vastaavat talon julkisivua. Näin asetat kukkalaatikon aksentiksi ja teet siitä erottuvan paremmin.

Tämä musta kukkalaatikko on toisaalta ristiriidassa talon julkisivun kanssa, toisaalta tuo värikkäät kukat paremmin esiin.

Kukkalaatikko ikkunalaudalla mustissa rehevissä vihreissä kauniissa punaisissa kukissa

 Vain silloin, kun ulkona ei ole pakkasvaaraa, harrastaja voi alkaa istuttaa kukkalaatikoitaan.

Odota kukkalaatikkoa ikkunalaudalla kasvien kanssa

  • Kukkalaatikon istutus: mitä kasveja voitaisiin käyttää täällä?

Harrastuspuutarhurit ovat hyvin perillä: puutarhanhoitokausi alkaa todella jääpyhien jälkeen.

Valtiosi erityisistä sääolosuhteista riippuen voit kuitenkin tehdä muutamia asioita etukäteen varmistaaksesi, että kesäkukkasi ovat täydellisiä. Tässä on käytännön vinkkejä kukkalaatikoiden istuttamiseen.

  1. Vinkki: Kukkalaatikko ei saa olla liian pieni.

Kun valitset ikkunalaudan kukkalaatikkoa, muista, että kukat tarvitsevat riittävästi juuritilaa. Jos maaperän tilavuus on suurempi, ruukkumaa kuivuu hitaammin. Parhaat käytännössä testatut mitat ovat 20 cm korkeat ja yhtä leveät. Pituus voi vaihdella, se riippuu ikkunalaudasta ja myös kasveista, joita haluat käyttää kukkalaatikossa.

Tämä kaunis sininen kukkalaatikko on riittävän syvä ja leveä punaisille pelargonioille.

Kukkalaatikko sinisellä ikkunalaudalla, joka on istutettu kauniilla pelargonioilla

  1. Vinkki: Hyvä viemäröinti ja korkealaatuinen kukkiva maaperä ovat välttämättömiä.

Estääksesi kastumisen kukkalaatikossa, sinun on mietittävä hyvä vedenpoisto kukille ennen kuin kiinnität ne ikkunalaudalle. Esimerkiksi valmiissa muovimallissa on suljetut tuuletusaukot, jotka sinun on ensin avattava terävällä veitsellä. Niiden tarkoituksena on varmistaa, että ylimääräinen kasteluvesi valuu pois. Kun olet avannut sen, voit laittaa siihen keramiikan sirpaleita. Hyvin käytännöllinen idea on laittaa ohut kerros soraa kukkalaatikon pohjalle ja sitten maahan. Tämä kerros on myös välttämätön kukka- laatikoissa, jotka on valmistettu metallista tai terrakotasta, polyeteenistä tai puusta.

Käytä kukkamarkkinoiden korkealaatuista maaperää kukkalaatikolle ikkunalaudalla, koska se edistää kasvien kasvua. Voit käyttää turvetonta maaperää, jos lannoitat säännöllisesti. Varmista vain, että ruukkumaa ei sisällä bakteereita ja päivitä se uusilla lisäyksillä vuosittain ennen kukkien istutusta.

Kukkia ei saa istuttaa liian lähelle toisiaan.

Älä istuta kukkia liian lähelle puista ikkunalautaa

Vinkki 3: Huomaa kukkien välinen etäisyys, kun istutat kukkalaatikon ikkunalaudalle.

Kukat ovat aina alussa pieniä, ja monet harrastajapuutarhurit asettavat ne liian tiheään. Suositeltu etäisyys on kuitenkin käden leveys kasvien välillä, ja tätä on noudatettava. Pystysuorat kukat asetetaan keskelle ja roikkuvat kasvit asetetaan etureunaan. Lisäksi sinun on valittava kasvit värin mukaan. Kukkalaatikon ei pitäisi olla liian värikäs, on parasta valita väripari. Esimerkiksi sinisen ja violetin kukat sopivat hyvin yhteen tai punaiset kukat voidaan yhdistää paljon vihreään. Voit myös käyttää sitä värikontrastien luomiseen tai valita sävy-sävy-yhdistelmän. Loppujen lopuksi se riippuu vain sinusta.

Näiden roikkuvien pelargonioiden sävy-sävy-yhdistelmä näyttää hyvältä.

Kukkalaatikko ikkunalaudalla Sävy-sävy-yhdistelmä riippuvista pelargonioista valkoisen talon seinän edessä

4. vinkki: Tärkeintä istutettaessa kukkalaatikoita ikkunalaudalle ovat epäilemättä itse kukat. Oikealla valinnalla ja istutuksella ne ilahduttavat pian silmiäsi väreillä ja kukilla ja jopa nenäsi tuoreella tuoksullaan. Mutta älä koskaan unohda, että useimmat kukat tarvitsevat tarpeeksi aurinkoa, joten kukkalaatikko etelä- tai länsi -ikkunalaudalla olisi täsmälleen oikea paikka. Aloita istutus tyypillisillä kevätkukilla – narsissilla, tulppaanilla ja esikoilla. Kun nämä haalistuvat, laita petunioita ja pelargonioita, jotka periaatteessa rakastavat paljon aurinkoa. Uskolliset miehille ja roikkuvat begoniat leikkasivat myös hienon hahmon ikkunalaudan kukkalaatikkoon. Nämä ovat klassikoita kukkalaatikoita istutettaessa!

 Hyvällä hoidolla voit nauttia tästä kukkien loistosta kuukausia!

Kukkalaatikko ikkunalaudalla, kauniita kukkia valkoisessa laatikossa

Monet kotiäidit haluavat aina tuoreita yrttejä käsiinsä ja päättävät istuttaa vähintään yhden kukkalaatikon yrteillä. Persiljan ja tillin lisäksi täällä voidaan käyttää myös rosmariinia ja laventelia, koska ne menestyvät laatikossa. Joten sinulla on aina raikas tuoksu ikkunan edessä. Hieno idea, eikö olekin?

Laita mielikuvituksesi ja luovuutesi peliin nyt ja suunnittele talosi julkisivulle täydellinen koriste vastaavalla kukkalaatikolla! Toimituksemme toivottaa sinulle ihanaa kevättä, jossa on paljon kukkia ikkunan edessä!

Anna itsesi inspiroida kuvagalleriastamme!

Kukkalaatikko ikkunalaudalla inspiroi nöyrää muotoilua

Yhdistä kukkalaatikko ristikkoon ja upota maalaistalosi vihreään!

Kukkalaatikko ikkunalaudalla ja ristikko yhdistää paljon vihreää

Kauniit kukat ilahduttavat silmiä!

Kukkalaatikko ikkunalaudalla valkoiset petuniat paljon vihreää

 … jopa nenä!

Kukkalaatikko ikkunalaudalla kaunis tuoksu upeita kukkia ja yrttejä

 Oikea kasvien asettelu kukkalaatikkoon tarjoaa sinulle rehevän näytön kukista myöhemmin!

Istutin ikkunalaudalle järjestää kasvit oikein vihreiksi

 Puhdasta iloa!

Kukkalaatikko puisella ikkunalaudalla vaaleanpunaisilla pelargonioilla paljon vihreää

Kukkalaatikko ikkunalaudalla valkoinen rehevästi istutettu birdhouse -lastenpyörä alla

Jokainen koristeellinen kukkalaatikko sisältää kauniita kukkia, herkkiä tuoksuja ja rehevän vihreän.

Kukkalaatikko ikkunalaudalla kauniita kukkia rehevästi vihreitä

 Suosikkikasvit näytetään parhaaksi!

Kukkalaatikko ikkunalaudalla koristeelliset kaali vihreät kasvit riippuvat kasvit

Kukkalaatikko puisella ikkunalaudalla violetit petuniat vihreät riippuvat kasvit

Kukkalaatikko metallilaatikon ikkunalaudalla monet punaiset kasvit vähän vihreitä

Kukkalaatikko ikkunalaudalla tummanpunaiset krysanteemit ruukuissa metalliristikossa