Kukkivat huonekasvit tuovat enemmän väriä sisätiloihisi

Kukkivilla huonekasveilla on erikoinen luonnollinen viehätys ja ne lumoavat meidät kauniilla kukillaan. Nämä ovat luonnon luomia eri värejä ja muotoja ja tuovat sisustukseemme jotain värikästä. Jotkut jopa antavat herkän tuoksun, joka tekee niistä vieläkin vastustamattomampia. Jopa talvella kukkivat huonevärit osoittavat meille upeutensa ja luovat siten onnellisen ilmapiirin kotona. Esimerkiksi gloxinia, kalanchoe, begonia ja anthurium ovat ehdottomia klassikoita, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa värikkäinä ikkunalaudan asukkaina monissa kodeissa. Koska kauniit kukkivat huonekasvit ovat suosikkiteemamme, haluamme esitellä tänään suosikkimme. Nämä vaikuttavat tyylikkäällä kukkavirralla ja ovat helppohoitoisia. Vaikka sinulla ei olisi vihreää peukaloa, voit huolehtia niistä. Kehität pian erityisen suhteen kukkiviin kasveihisi etkä voi enää kuvitella neljää seinääsi ilman niiden luonnollista kauneutta.

 Kukkivat huonekasvit tuovat enemmän väriä omiin neljään seinään.

kukkivat huonekasvit gloxinia kauniit tummanpunaiset kukat riippuva vihreät lehdet

 Useimmat ovat helposti hoidettavia ja melko vaatimattomia

kukkivat huonekasvit oranssit suppilomaiset kukat kiiltävät tummanvihreät lehdet

Yksinkertaisia ​​hoitovinkkejä kukkiville huonekasveille

Jos haluat nauttia kauniiden huonetoveriesi ainutlaatuisista kukista, sinun on tiedettävä paljon näistä huonekasveista. Ensinnäkin niiden sijainti on erityisen tärkeä. Siksi selvitä, mihin kukkivat kasvit suosivat ja mitkä valo- ja lämpötilaolosuhteet ovat heille optimaaliset. Yleensä on tärkeää turvata kukkiville huonekasveille paikka, joka muistuttaa heitä kotimaastaan. Esimerkiksi useimmat sisätiloissa kukkivat mieluummin kirkas paikka kotonaan, mutta he eivät pidä suorasta auringosta. On myös hyvä tietää jokaisen kukkivan kasvin kasteluolosuhteet. Useimmat eivät tarvitse paljon kastelua, mutta ruukun alustan on aina oltava hieman kostea. Periaatteessa he eivät siedä pitkiä kuivia aikoja, joten sinun on pidettävä tämä mielessä, jos matkustat usein pitkiä aikoja.

Vaikka kukkivia huonekasveja pidetään vaatimattomina, on parempi tiedustella niiden tarvittavasta hoidosta. Joten voit nauttia kukkien voimasta pitkään!

Jos kukkivat huonekasvit ovat oikeassa paikassa, ne esittävät sinulle kauneimmat kukat.

kukkivat huonekasvit bromeliad tummanvihreät lehdet houkuttelevat kukat oranssi keltainen punainen

 Kukkivien huonekasvien hoito ei maksa paljon vaivaa.

kukkivat huonekasvit geranium helppohoitoiset kauniit vaaleanpunaiset kukat katseenvangitsija sisällä ja ulkona

Tässä ovat suosikkimme kauneimpien kukkivien huonekasvien joukossa

Afrikkalainen violetti

Kuten nimestä voi päätellä, tämä suosittu kukkiva huonekasvi on alun perin peräisin Etelä -Afrikan ja Madagaskarin trooppisista alueista. Se on lämpöä rakastava kasvi, joka yllättää kauniilla kukillaan. Suku Afrikkalainen violetti tunnetaan myös kierrehedelmänä tai samettikellona, ​​mutta lajikkeita on satoja. Joillakin on monivärisiä lehtiä, toisilla on rypytettyjä tai valkoisia reunoja. Koko Saksassa afrikkalaiset orvokit ovat kuitenkin erittäin suosittuja kukkivina huonekasveina. Heillä on tieteellinen nimi Saintpaulia ionantha ja heidän kotimaansa on Tansania. Nämä kauniisti kukkivat huonekasvit tulivat Saksaan noin 130 vuotta sitten. Kukkakaupat tuntevat yli 2000 afrikkalaisen orvokin lajiketta, ja on myös lukuisia hybridejä. Afrikkalainen violetti on 10–40 cm korkea, lajikkeesta riippuen. Sen herkät kukat on värjätty punaisen, sinisen ja violetin eri sävyihin ja koristavat taitavasti minkä tahansa eteläisen tai länsisen ikkunalaudan kotona.

Kukkivat huonekasvit kaikille – afrikkalaiset orvokit

kukkivat huonekasvit afrikkalainen violetti jotkut ruukkukasvit upeita kukkia

begonia

Suosikkimme # 2 on begonia. Tunnetaan noin 900 eri lajia ja lajiketta, jotka on kasvatettu noin 200 vuotta sitten ja jotka ovat nyt välttämätön osa puutarhaviljelyämme. Nämä kukkivat kasvit tulevat alun perin päiväntasaajan molemmin puolin sijaitsevilta trooppisilta alueilta. Ne kukkivat pitkään ja eivät vaadi paljon huoltoa. Nämä huonekasvit näyttävät meille upeat kukkansa hyvin eri väreissä. Esimerkiksi aurinkoisessa keltaisessa, tulisessa oranssissa tai punaisessa vain muutamat kukkivat huonekasvit aiheuttavat tunteen neljässä seinässäsi. Voit turhaan etsiä sinistä begoniaa, sellaista ei ole! Sinun on valittava begoniallesi osittain varjostettu tai varjoisa paikka kotona, he eivät pidä keskipäivän auringosta! Kastele säännöllisesti ja lannoita kahden viikon välein! Tämä on kaava, joka johtaa ainutlaatuiseen kukintaan. Tyypistä ja lajikkeesta riippuen begoniaa voidaan hoitaa ruukuissa, istutuskoneissa tai riippukoreissa.

 Kauniit kukkivat huonekasvit – begoniat!

kukkivat huonekasvit begoniat monet lajit pienet punaiset kukat houkutteleva

Begoniat tuovat tulisia sävyjä kotiisi.

kukkivat huonekasvit keltaiset kukat kiiltävät vihreät lehdet kaunis ruukku

 Suosittuja kukkivia huonekasveja, joita voit myös hoitaa ulkona parvekkeella lämpiminä kuukausina.

Tuo kukkivat huonekasvit begonia ulos lämpiminä kuukausina

Seuraavat kolme kukkivaa huonekasveja tarjoavat enemmän eleganssia sisätiloissa

Suosikkeihimme kuuluvat myös seuraavat kolme kukkivaa huonekasvia, jotka pisteytyvät tyylikkäällä ulkonäöltään. Sinun on kuitenkin oltava varovainen sen kanssa, varsinkin jos sinulla on pieniä lapsia tai lemmikkejä. Ne ovat kaikki myrkyllisiä, eikä niiden lehtiä ja kukkia saa pureskella. Kaksi niistä, rauhan lilja ja anthurium kuuluvat myös Onnenkalut suosittujen kukkivien huonekasvien joukossa, ja niitä annetaan usein lahjoina eri tilanteissa.

 Rauhan lilja näyttää erittäin houkuttelevalta.

kukkivat huonekasvit rauha lilja erittäin houkutteleva pitkät varret valkoiset kukat

Rauhan lilja

Rauhanlilja (Spathiphyllum) tunnetaan myös nimillä lehtilippu, yksittäinen lehti tai tuppilehti. Spathiphyllum -sukuun kuuluu noin 60 lajia, jotka ovat alun perin peräisin Amerikan trooppisilta alueilta tai Tyynenmeren länsirannikolta. Rauhanliljan erityispiirre on sen valkoiset kukat, jotka tuovat upean eleganssin neljään seinään. Kukat näkyvät vain lumivalkoisina ja loistavat kasvien rehevän vihreän lehtien yläpuolella, hyvin näkyvästi pitkillä, käärmeillä. Yksinkertainen lehti voi kukkia ympäri vuoden, mutta sen todellinen kukinta-aika on kesäkuukausina. Etsi kirkas paikka tälle luonnon kauneudelle ja pidä maaperä tasaisesti kosteana. Lehtilippu kiittää sinua upeilla kukilla.

Anthurium symboloi miesvaltaa!

kukkivat huonekasvit anthurium erittäin houkutteleva ulkonäkö punaiset kukat symboloivat miehen voimaa

Anthurium

Siro anthurium (anthurium) on yhtä houkutteleva kuin rauhan lilja. Jos valo on riittävän kirkas, palkitset anthuriumit pitkäkestoisilla kukillaan. Nämä näyttävät erittäin tyylikkäiltä juhlavärillä, kuten vaaleanpunaisella, punaisella tai valkoisella. Anthurium on erittäin helppohoitoinen. Se viihtyy parhaiten huoneenlämmössä välillä 20–22 C.Kuten muut kukkivat huonekasvit, anthuriumit tarvitsevat riittävästi päivänvaloa, mutta niitä ei tarvitse altistaa suoralle auringonvalolle. Kasvit voivat jopa seisoa pimeässä paikassa, mutta silloin niillä on vähän kukkia. Voit kastella niitä kahdesti viikossa kesällä, mutta kerran talvella. Vinkkimme on: suihkuta Anthurium ajoittain viileällä vedellä, niin kasvi tuntuu siltä kuin se olisi kuljetettu tropiikkiin!

Nämä oranssinväriset kukat muuttuvat heti katseenvangitsijaksi huoneessa!

kukkivat huonekasvit Klivie oranssi kukat katseenvangitsija huoneessa

Klivie

Clivia (Clivia) näyttää meille myös sen kauniit oranssit kukat. Tämä kukkiva huonekasvi tunnetaan edelleen vyönlehdenä. Se on alun perin peräisin Etelä -Afrikan Natalin maakunnasta ja levisi nopeasti Euroopassa noin kaksi vuosisataa sitten. Kaunis ruukkukasvi on yksi maailman suosituimmista kukkivista kämppäkavereista. Cliveillä on pitkät, tummanvihreät ja erittäin tyylikkäät lehdet. Nämä kasvavat kaarevia ulkonemia ja antavat kasville houkuttelevan ulkonäön myös kukinta -ajan ulkopuolella. Clivia kukkii helmikuusta toukokuuhun ja varastaa oranssista punaiseen kukkien kanssa näyttelyn kaikista muista sisäkasveista! Se kukkii kuitenkin vain altistettuna viileille, melko kuiville olosuhteille. Toisin sanoen talvella hän pitää alhaisista lämpötiloista ja kohtuullisesta kastelusta. Sitten hän näyttää sinulle ainutlaatuiset kukkansa!

Yksi kauneimmista ja hienoimmin tuoksuvista huonekasveista on myös jasmiini.

kukkivat huonekasvit jasmiini herkkä pienet valkoiset kukat ihana tuoksu katseenvangitsija

 

Kukkivien huonekasvien teema on todella loputon. Siksi olemme koonneet sinulle kauniin kuvagallerian. Seuraavissa kuvissa voit ihailla muita kauniita ja helppohoitoisia kukkivia kasveja ja valita parhaan kotiisi. Hauskaa katseltavaa!

 Joulukaktus näyttää meille kukkansa joka vuosi juuri ennen joulua.

kukkivat huonekasvit Joulukaktus kukkii kauniita vaaleanpunaisia ​​kukkia jouluna

 Kristuksen piikki – kaunis ja helppohoitoinen!

kukkivat huonekasvit Kristus piikki helppohoitoiset pienet punaiset kukat

 Kukkivat huonekasvit: lansettiruusuke

kukkivat huonekasvit lance ruusuke Kauneutta luonnosta

 Luonnollinen kauneus perustuu kontrasteihin.

kukkivat huonekasvit kauneus optiset kontrastit tummanpunaiset kukat tyylikkäät pitkänomaiset vihreät lehdet

kukkivat huonekasvit appelsiinipuu ruukussa ikkunalaudalla paljon auringonvaloa katseenvangitsija huoneessa

kukkivat huonekasvit vaaleanvihreät lehdet oranssit herkät kukat

kukkivat huonekasvit onnekas apila violetit lehdet kolmion muotoiset herkät vaaleanpunaiset kukat

kukkivat huonekasvit kauniit vaaleanvihreät lehdet pienet punaiset kukat katseenvangitsijat huoneessa

kukkivat huonekasvit mielenkiintoisia terälehtiä mykistettyjä värejä

kukkivat huonekasvit Ixora herkät norsunluunvalkoiset kukat