Lampunpuhdistajan ruoho – loistava harvinaisuus puutarhaan ja parvekkeelle

On juhannus ja kaikki kodin ja puutarhan omistajat viettävät mahdollisimman paljon aikaa ulkona. Siellä voit nauttia kesäkukkien loistosta ja kuunnella hiljaisuudessa lintujen laulua tai tuulta lehtien läpi. Puutarhasta tulee suosikkipaikka miljoonille ihmisille, jotka haluavat tuntea luonnonläheisyyden joka päivä. Jotta ulkoilustasi tulisi miellyttävämpi, annamme sinulle, uskolliset lukijamme, jatkuvasti fiksuja vinkkejä ja mielenkiintoisia ideoita puutarhan, parvekkeen tai terassin tekemisestä entistäkin kauniimmaksi, houkuttelevammaksi ja kutsuvammaksi. Tänään otamme koristeellisen ruohon huomiomme keskipisteeseen. Seuraavassa kerrotaan lampunpuhdistajasta ja sen hoidosta ulkona puutarhan sängyssä tai kattilassa parvekkeella. Jos haluat myös antaa ulkoalueellesi viehättävän kosketuksen, voit istuttaa upean koristekasvin ulkopuolelle. Alla on hyödyllistä tietoa ja hoitovinkkejä lampun ruohon puhdistamiseen.

 Loppukesästä talven tuloon asti olemme innoissamme lampunpuhdistavasta ruohosta, jossa on tuuheat, pehmeät kukkapiikit.

Pennisetum loppukesällä, tuuheat, pehmeät kukkapiikit, rehevät, kapeat vihreät lehdet

Mielenkiintoisia faktoja lampunpuhdistajasta

Koristekasvi, jonka kasvitieteellinen nimi on Pennisetum alopecuroides, on meille harvinaisuus, vaikka sillä on suuri koristearvo puutarhaan ja parvekkeelle. Pennisetum on kotoisin Itä -Aasiasta ja Australiasta, missä se kasvaa luonnossa aurinkoisilla tasangoilla.

1900 -luvun jälkipuoliskolla houkutteleva ruoho tuli Eurooppaan. Saksassa se tunnetaan myös nimellä höyhenharjaksinen ruoho. Tämä nimi johtuu koristoruohon harjamaisista kukinnoista. Lampunpuhdistajan ruoho on kestävä ja kestävä monivuotinen. Se muodostaa upean, ulottuvan lehtineen joka vuosi huhtikuussa. Tämä tekee koristekasvista erittäin silmiinpistävän. Mutta se muuttuu vieläkin kauniimmaksi loppukesällä, kun sen upeat kukkapiikit ilmestyvät. Ne voivat olla väriltään valkoisia, vaaleanpunaisia ​​tai ruskeita. Niin kutsuttu musta lampunpuhdistaja ruoho tummilla, melkein mustilla korville on erittäin houkutteleva. Kaikenlaiset höyhenharjaiset ruohot kasvavat jopa 150 cm korkeiksi ja korostavat upeasti ulkona.

 Pennisetum täydessä kukassa

Pennisetum kukkii puutarhassa, vehreät, piikkimaiset kukat

 Vaaleanpunaiset kukkapiikit ovat todellisia katseenvangitsijoita puutarhassa.

Lampunpuhdistusaine ruoho vaaleanpunainen kukka piikittää todellisen katseenvangitsijan puutarhassa n. 150 cm korkea

Tärkeitä hoitovinkkejä lampun puhdistamiseen

Ennen kuin aloitamme tämän houkuttelevan koristeruohon tärkeimpien hoitovinkkien kanssa, haluamme korostaa jälleen seuraavaa. Höyhenharjakset eivät voi vain koristaa puutarhaasi ja toimia katseenvangitsijana ulkona. Se näyttää myös kauniilta ämpäriin ja sillä on korkea koristearvo parvekkeella tai terassilla. Mutta jos haluat istuttaa sen ämpäriin tai ruukkuun, suosittelemme käyttämään suurempaa istutuslaitetta. Esimerkiksi tilavuus vähintään 20 litraa. On myös joitain tämän koriste -ruohon kääpiömuotoja, jotka tuntuvat hyvältä myös pienemmissä astioissa patiolla tai parvekkeella.

Muussa tapauksessa sinun on noudatettava seuraavia huolto -ohjeita:

 Houkutteleva koristekasvi leikkaa myös hienon hahmon suuressa ruukussa.

Lamppujen puhdistajan ruoho suuressa betonipannussa pikkukivipuutarhassa on nähtävyys kivikkopuutarhassa

  • 1) Istutuspaikka, aika

Lamppua puhdistava ruoho pitää aurinkoisista paikoista, missä se tuntuu mukavimmalta. Sen sijainti on myös suojattava hyvin, esimerkiksi seinän tai talon seinän vieressä. Siellä koristekasvi kukoistaa upeasti ja esittelee meille kapeita vihreitä lehtiä ja kauniita kukkapiikkejä kuukausia. Maaperän on oltava hyvin valutettu, sen pH on neutraali tai hapan ja riittävästi ravinteita. Voimme vain ehdottaa, että höyhenharja ruoho voisi olla hieno lisä mihin tahansa kivipuutarhaan.

Jos haluat istuttaa koristekasvin uudelleen, tee se keväällä. Paras aika istuttaa on, kun ulkolämpötila on edelleen alle 15 astetta ja maaperässä on riittävästi kosteutta. Kasvi muodostaa uudet juuret kesään mennessä ja näyttää kauniita kukkapiikkejä loppukesällä. Jos haluat istuttaa ruohon ämpäriin tai ruukkuun, kevät on jälleen paras aika tehdä niin.

Koristeellinen ruoho tuntuu mukavimmalta puutarhan aurinkoisessa paikassa.

Pennisetum puutarhassa aurinkoisella paikalla tarvitsee paljon vettä kesällä

  • 2) Kastele ja lannoita

Lamppua puhdistava ruoho on kasteltava säännöllisesti huhtikuusta syyskuuhun. Vältä kuitenkin maaperän kosteutta ja pitkiä kuivia aikoja. Vaikka Penninsetum on erittäin kestävä ja helppohoitoinen kasvi, se tarvitsee tarpeeksi vettä, kuumina kesäpäivinä jopa 5 l per kasvi. Jos koristekasveja ei kastella riittävästi, se saa keltaisia ​​kärkiä varteen. Tämä on merkki kaikille puutarhanhoidon harrastajille kastella tätä koristekasvia useammin.

Olipa kylpyamme tai puutarhan sänky, koristekasvi on lannoitettava kahden tai kolmen kuukauden välein. Käytä orgaanista puutarhalannoitetta, joka tukee koristekasvin kasvua ja tehostaa kukintaa. Lamppujen ruohon puhdistamiseen ruukuissa on parempi käyttää nestemäistä lannoitetta parvekekasveille.

 Kattilassa voit yhdistää lampunpuhdistajan ruohon ja Sedumin.

Lampunpuhdistaja ruoho kattilassa yhdessä Sedumin kanssa on todellinen katseenvangitsija ulkona

  • Talveksi, moninkertaista, leikkaa

Koristeellinen ruoho on hyvin kestävä ja voidaan jättää ulos ympäri vuoden. Talvella se pitää 5-10 asteen lämpötiloista, tarpeeksi valoa ja maaperän kosteutta. On suositeltavaa olla kastamatta suosittua koristekasvea kylminä kuukausina, koska liika vesi voi aiheuttaa juurivaurioita ja mädäntyä. Jos pidät pennon ruohoa ruukuissa tai ammeissa, voit siirtää sen talvipuutarhaan tai muulle sopivalle talvialueelle yhdessä muiden ruukkukasvien kanssa ennen ensimmäistä pakkasta. Keväällä kasvit tulevat takaisin ulos.

Koristekasvi on kestävä kasvi.

Pennisetum Koristekasvi, korkea koristearvo ruukussa Katse katseenvangitsijaksi ulkoalueella

 Vuotuinen penniini ei kuitenkaan saa jäädä lepotilaan ulkona.

Pennon puhdistaja ruoho ruukussa yksivuotiset kasvi mieluummin talvehtivat talvipuutarhassa

Lopuksi haluamme antaa sinulle kaksi lisävinkkiä. Toisaalta lampunpuhdistajan ruohoa voidaan lisätä jakamalla se. Kevät on oikea aika sille.

Viimeinen hoitovinkki koskee vain vanhempia kasveja. Ne on leikattava keväällä, vähän ennen orastamista. Leikkaa koristeellinen ruoho noin käden leveydellä maanpinnasta. Sitten odota rehevää vihreää seuraavien viikkojen aikana! Houkuttelevat kukkapiikit tulevat myös elokuussa!

Seuraa hoitovinkkejämme ja hoidat onnistuneesti tätä harvinaisuutta omassa puutarhassa.

Pennisetumin vehreät ja piikkimaiset kukat ovat puutarhassa harvinaisuus

 Rehevä vehreys ja piikkimaiset kukat.

Pennisetumin rehevät vihreät ja piikkimaiset kukat ovat puutarhassa harvinaisuus

Tältä koristekasvien kukat näyttävät syyskuun lopussa.

Pennisetum-piikkimaiset kukat syyskuun lopussa