Liedet, jotka saavat meidät unelmoimaan

 

Jokainen, joka on koskaan käsitellyt puulämmitteisten uunien aihetta, tietää hyvin, että se on hyvin monimutkainen. Sinun on otettava huomioon monia näkökohtia, noudatettava asennussääntöjä, suunniteltava oikein, valittava oikea polttoaine ja paljon muuta. Emme voi käsitellä kaikkea tätä artikkelissa, joten keskitymme joihinkin trendikkäisiin puulämmitteisiin malleihin ja vasta sitten annamme käytännön vinkkejä. Haluamme kuitenkin etukäteen korostaa, että täydellisen takan löytäminen on henkilökohtainen asia. Se säteilee kodikasta lämpöä kylminä kuukausina ja johtaa meidät unelmaan. Seuraavassa näytämme sinulle täsmälleen ne uunit, joiden mallit vaihtelevat klassisesta maalaismaiseen moderniin skandinaaviseen. Joten jokaiselle tyylille ja maulle löytyy jotain.

Takka on yhdistettävä saumattomasti huoneen kokonaissuunnitteluun.

Suunnittele olohuone, jossa on takka

  • Uunit jokaiseen tyyliin ja makuun

Perinteisesti uskotaan olevan kodin sydän, takasta on tullut suojan ja turvallisuuden vertauskuva. Puulämmitteisten uunien suunnittelu on kehittynyt valtavasti ensimmäisistä avotuleista nykypäivän moderniin, enimmäkseen sisäänrakennettuun takkaan..

Kaakeloitu tai näkyvä reunus, takka on aina lopullinen katseenvangitsija huoneessa, jossa se sijaitsee. Se kutsuu sinua halailemaan ja haaveilemaan, ja sen liekit tarjoavat tarvittavan lämmön, jota tarvitset talvella. Jopa tuntia sen jälkeen, kun takka on sammunut, varastoitu lämpö vapautuu vähitellen huoneympäristöön.

 Talvella on erityisen mukavaa istua ja jutella mukavien ihmisten kanssa palavan takan edessä.

Ideoita takan koristeluun

Suunnittelu riippuu toisaalta materiaaleista, joista takka on tehty, ja toisaalta polttoaineesta. Klassisesti suunnitellut uunit on valmistettu teräslevystä tai valuraudasta ja niille on ominaista valtava pitkäikäisyys. Sen korkealaatuinen teräsvaippa varmistaa nopean lämmön haihtumisen huoneeseen. Mutta luonnonkivellä tai keramiikalla verhotut puulämmitteiset uunit vaikuttavat myös tyylikkäällä muotoilullaan ja korkealla lämmönkestävyydellään. Niitä on myös helppo hoitaa ja helppo puhdistaa. Mutta jos haluat ensiluokkaisen suunnittelun, voit valita hiekkakivellä verhotun liesin. Useimmissa tapauksissa reunan rakeinen pinta ja lämmin keltainen sävy. Siten tällaiset uunit luovat kodikkaan Välimeren tunnelman kotona. Klassisesta huippumoderniin uunit on rakennettu erittäin tulenkestävistä tiileistä, esimerkiksi niiden palotilat on valmistettu palosammasta ja vermikuliitista. Molemmat materiaalit ovat lämpöä kestäviä ja kierrätettäviä, minkä vuoksi ne ovat erittäin ympäristöystävällisiä.

 Liesi suunnittelu riippuu ennen kaikkea yksilöllisestä maustasi.

Ideoita takkauunit

Ennen kuin valitset tietyn takan suunnittelun, sinun on tiedusteltava mahdollisia vaihtoehtoja oikean polttoaineen suhteen. Ruskohiiltä vai polttopuuta? Kaasu vai sähkö? Voit helposti epäillä, joten suosittelemme, että haet neuvoja ammattilaiselta. Puu on kuitenkin vakiinnuttanut asemansa ympäristöystävällisimpänä vaihtoehtona, koska poltettaessa ilmakehään vapautuu vain niin paljon hiilidioksidia kuin se alun perin poistettiin siitä kasvien kasvun aikana. Mutta et varmasti tiedä, millä puulajilla on korkein lämpöarvo? Suosittelemme ennen kaikkea lehtipuuta, koska se palaa hyvin uunissa ja vaatii tilavuudesta riippuen vähemmän säilytystilaa kuin esimerkiksi havupuu. Pyökki tai tammi on epäilemättä paras valinta pitkäaikaiseen tulipaloon.

Trendikkäät sähkökäyttöiset puulämmitteiset uunit löytyvät tällä hetkellä erikoismarkkinoilta, joilla on käytännöllisten toimintojensa lisäksi myös suuri koristeellinen tehtävä. Myös sisäänrakennetut biokaasutakka ovat saaneet yhä enemmän suosiota. Mutta niistä tulee yksi seuraavista postauksistamme.

Kun on kyse takan suunnittelusta, olet varmasti hemmoteltu valintasi suhteen.

Takka -uunit epätavallista muotoilua skandinaaviseen tyyliin

Lopuksi puulämmitteisen suunnittelun osalta on sanottava, että sinun on valittava avoimen ja suljetun mallin välillä. Nykyään kukaan ei halua, että talossa on likaa ja savun hajua, minkä vuoksi puukiukaat, joissa on lasikeraamiset paneelit, ovat edullisia. Tämän ruudun kautta voit katsella paahtavaa avotulta ja unelmoida tuntikausia takan edessä kodikkaassa lämmössä. Lisäksi suljetut takat keräävät pisteitä korkealla hyötysuhteellaan verrattuna avoimiin tulisijoihin. Jälkimmäisessä menetetään paljon lämpöä. Lisäksi suljetut mallit ovat turvallisempia palovaaran kannalta. Heidän kanssaan kipinöiden lentäminen huoneeseen on yhtä hyvä kuin mahdotonta.

Kun tuli loksahtaa takassa, voit poistua huoneesta puhtaalla omantunnolla.

Takka -uunit

  • Takka -uunit katsottuna käytännön näkökulmasta

Ennen kuin valitset avoimen puulämmitteisen kodin, sinun on luettava huolellisesti asennussäännöt ja noudatettava niitä sopivinta paikkaa valittaessa. Sinun on hyväksyttävä, että liesi on erittäin tiukkojen sääntöjen alainen. Siksi etukäteen suunnittelu on puolet taistelusta. Sinun on pidettävä määrätyt etäisyydet seinään ja huonekaluihin tulipalon välttämiseksi. On hyvä tietää, että useimpien valmistajien vähimmäisetäisyys kiukaan ja seinän välillä on 20 cm. Lattian on oltava tulenkestävästä materiaalista, muuten tarvitset välilevyn. Sinun on myös varmistettava, että seinät sivuilla ja takan takana eivät ole päällystetty tulenarkoilla rakennusmateriaaleilla. Älä myöskään aseta lämpötilan herkkiä tai helposti syttyviä materiaaleja takan eteen. Tämä on ainoa tapa varmistaa henkilökohtainen ja perheenjäsentesi turvallisuus.

Toivomme, että tämän päivän tiedot olivat jälleen mielenkiintoisia ja hyödyllisiä, ja toivotamme sinulle monia viihtyisiä tunteja kotisi takan edessä.

 On parasta noudattaa valmistajan ohjeita, jotta lämpö ei aiheuta vahinkoa.

Uunit kodikas olohuone takka kaakeloitu seinä mukava näyttää

Tämä moderni takka on merkittävä suunnittelijaratkaisu. Se toimii väliseinänä makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välillä ja antaa molemmille huoneille säteilevän loiston.

Uunit moderni takka suunnittelija ratkaisu

Voit ilmaista henkilökohtaista tyyliäsi ja makuasi tällaisen kaakeloidun takaseinän kautta.

Takka -uunit pieni olohuone kaakeloitu seinä henkilökohtainen muotoilu

 Kaasuliedet sopivat täydellisesti myös maalaistyylisiin huoneisiin.

Kaasulämmitteiset puulämmitteiset uunit sopivat maalaismaisiin huoneisiin

 Tämä liesi voidaan kääntää 360 astetta ja pysyy viileänä. Sen veistoksellinen muoto tekee siitä kuitenkin katseenvangitsijan huoneessa.

Uunit moderni olohuone skandinaaviseen tyyliin

Uunien muotoilu vaihtelee – klassisesta maalaismaiseen ….

Klassiset puulämmitteiset uunit - maalaismainen olohuone, jossa on takka

 … modernista …

Takka -uunit moderni sisustus ruokasali takka

 … kunnes epäonnistui!

Takka -uunit epätavallinen muotoilu kaakeloitu takka seinä erittäin houkutteleva

Mutta mukavuus ja viihtyisä lämpö ovat isoissa malleissa kaikissa malleissa!

Uunit moderni sisäänrakennettu kaasutakka kodikas olohuone paljon lämpöä