Meksikolainen ruoka imartelee silmiä ja makua

Jokaisella maalla on ruokailutottumuksensa, jotka muodostavat sen identiteetin ja joskus saavat sen näyttämään hyvin omituiselta. Kansakunnan kulttuuri ja elämäntapa ovat tässä yhteydessä ratkaisevassa asemassa. Aina ja kaikkialla maailmassa syöminen ja juominen ovat myös osa kansakunnan ominaisuuksia. Juuri näin on Meksikossa. Keski-Amerikan maa on tunnettu pikanttisista, lämpimistä makuistaan. Meksikon kulinaarisessa taiteessa käytetään mielellään erilaisia ​​espanjalaisen ja ranskalaisen keittiön tuotteita ja ainesosia, ja muinaisesta atsteekkiperinteestä riippuen se maistuu tuoreilla yrteillä ja chilipippurilla. Tuloksena on herkullisia ruokia, joilla on erityinen maku ja jotka ovat samalla erittäin ravitsevia ja täyttäviä. Haluatko tietää enemmän meksikolaisesta ruoasta? Lue vain ja kerää uusia ideoita, jotka rikastavat päivittäistä ruokailurutiiniasi.

Oletko jo kokeillut näitä meksikolaisia ​​erikoisuuksia? Tacos guacamolea ja sitruunakastiketta

meksikolainen ruoka -taco guacamolea ja sitruunakastiketta

Olet varmasti jo syönyt meksikolaisessa ravintolassa täällä Saksassa ja maistanut meksikolaisen keittiön erikoisuuksia. Olet todennäköisesti tuttu tyypillisistä meksikolaisista ruuista, kuten tortilloista, tacoista, enchiladasta ja quesadilloista. Jos ei, on aika kokeilla näitä erikoisuuksia. Se on todella sen arvoista, koska ne kaikki näyttävät värikkäiltä ja hauskoilta, maistuvat kuumilta ja mausteisilta ja imartelevat silmiä ja makua.

Seuraavissa kappaleissa esittelemme meksikolaisen keittiön erikoispiirteitä. Pysy kuulolla jotain uutta ja mielenkiintoista meksikolaisesta ruoasta! Ja jos olet enemmän kiinnostunut tämän keittiön maukkaista resepteistä, lue seuraava artikkeli parhaista meksikolaisista erikoisuuksista.

Pollo Placero – meksikolainen kana

Pollo Placero Chicken meksikoksi

  • Mitkä tuotteet ovat tyypillisiä meksikolaiselle ruoalle?

Meksikolaisten suosituin tuote on epäilemättä heidän maissinsa, koska tätä viljaviljaa käytetään erilaisissa keittiöissä. Tätä käytetään kuuluisien tortillojen valmistamiseen. Näitä pidetään meksikolaisen ruoan tunnusmerkkinä. Nämä ovat itse asiassa litteitä maissikakkuja, jotka rullataan tacoiksi ja täytetään mausteisella sekoituksella lihaa ja papuja. Lihalajeista käytetään pääasiassa kanaa ja sianlihaa, mutta myös naudan jauhelihaa ja erilaisia ​​kalalajeja. Juusto on myös pysyvä paikka meksikolaisessa keittiössä. Maissikakut voidaan täyttää juustolla, sitten niitä kutsutaan quesadilloiksi. Kun ne on raastettu, niitä kutsutaan enchiladiksi.

Meksikolaista ruokaa ilman maissileipää? Nämä quesadillat juustolla, vihanneksilla ja tomaattikastikkeella maistuvat tyypillisesti meksikolaiselle.

Meksikolaisia ​​quesadilloja juustovihanneksilla ja tomaattikastikkeella

Joillakin Meksikon alueilla on parempi olla rullaamatta maissitortilloja, siellä niitä kutsutaan tostadaksi. Maan pohjoisosissa tortilloja valmistetaan vehnäjauhoista. Kun ne on täytetty eri ainesosilla, niitä kutsutaan burritoiksi tai fajitasiksi. Täytteenä käytetään usein frijoleja, jotka ovat pieniä papuja, jotka ovat suosittuja Meksikossa.

Tacot täynnä kalaa ja tarjoillaan avokadon ja sitruunan lohkojen kanssa.

meksikolaisia ​​ruoka -tacoja, jotka on täytetty kalalla sekä avokadolla ja sitruunaviipaleilla

  • Kuinka meksikolainen ruoka maustetaan?

Meksikolainen ruoka on suosittua ja erittäin mausteista, minkä vuoksi useimmat Meksikon ruoat maistuvat mausteisilta. Meksikon salsat (kastikkeet) voivat olla raakoja, keitettyjä, kuumia tai hieman miedompia, mutta useimmat niistä sisältävät tomaatteja ja chilipippuria. Näitä lisätään erilaisiin ruokiin, minkä vuoksi meksikolainen ruoka maistuu aina mausteiselta. Jopa heidän suklaakastike, Mole Poblano, on valmistettu chilipippurista. Meksikolaiset kastikkeet ovat paksuja ja valmistetaan monista ainesosista. Esimerkiksi meillekin tunnettu guacamole on itse asiassa tahna, joka on valmistettu soseutetuista avokadoista ja tomaateista. Tämä on maustettu tuoreella korianterilla, limen mehulla ja chilipippurilla. Myös muita kulinaarisia yrttejä käytetään laajalti meksikolaisessa keittiössä, koska juuri ne antavat ruoille enemmän mausteisuutta ja eksoottista makua.

 Porsaan kylkiluut hyvin koristeltu ja maustettu

meksikolainen ruoka

Mielenkiintoista tietää: Mitä ajattelet, kun kuulet meksikolaista ruokaa? Ehkä useimmat teistä tarkoittavat erittäin suosittua chili con carne -ruokia ja etsivät sitä turhaan valikosta missä tahansa meksikolaiseen ruokaan erikoistuneessa ravintolassa. Valitettavasti tämä ruokalaji ei ole osa meksikolaista ruokaa. Tämä on niin kutsutun Tex-Mex-keittiön erikoisuus ja tulee Texasin ja Meksikon väliseltä raja-alueelta. Chili con carne sisältää meksikolaisen keittiön kulinaarisia elementtejä, esimerkiksi papuja, joita käytetään usein Meksikossa ruoanlaitossa. Mutta valmistustyypistä riippuen se on enemmän amerikkalaista, minkä vuoksi tämä hyvin tunnettu mausteinen ruokalaji on yhdistetty texmex-keittiöön. Oheisessa videossa näytetään, miten chili con carne valmistetaan kotona.

Toivottavasti olet oppinut jotain uutta ja olet utelias klassisista meksikolaisista resepteistä. Suosittelemme: On parasta peruuttaa kaikki tämän illan tapaamisesi heti, koska tänään meksikolainen ruoka valmistetaan rakkaudella ja juhlitaan yhdessä. Pidä hauskaa ja nauti aterioistasi!

 Vegaanit löytävät myös jotain sopivaa, esimerkiksi kasvis -tostadat, joissa on soseutettua kukkakaalia ja hienonnettuja vihanneksia

meksikolainen ruoka kasvis tostadas kukkakaalin soseutetuilla vihanneksilla

 Nämä rapeat burritot ovat todellinen houkutus kaikille meksikolaisen ruoan ystäville

meksikolainen ruoka kasvis tostadas kukkakaalin soseutetuilla vihanneksilla

Meksikolaisia ​​erikoisuuksia ovat nämä empanadat, jotka on täynnä sianlihaa ja vihanneksia

meksikolainen ruoka -erikoisuus empanadas täynnä sianlihaa jicama pico de gallo

Tacot näyttävät aina houkuttelevilta, aivan kuten kaikki meksikolaiset ruoat!

Houkuttelevat chorizo ​​calabaza -tacot tarjoillaan meksikolaisella lautasella

 Nämä tinga -tacot ovat täynnä naudanlihaa ja vihanneksia, ja ne ovat runsaasti maustettuja

Chorizo ​​calabaza tacos houkuttelee meksikolaista

 Meksiko kutsuu sinut pöytään!

Black Bean Chard -keitto meksikolaista ruokaa