Monivuotiset syötävät kasvit kotiin ja puutarhaan

Syötävät kasvit ovat kuuma trendi modernissa puutarhasuunnittelussa. Useimmiten ne löytyvät takapihalta. Niitä käytetään ruukuissa, kasveissa ja myös kukkien, pensaiden ja puiden vieressä.

Mutta kannattaako heidän kanssaan yrittää? Varmasti jos valitset oikeat lajikkeet! On monivuotisia syötäviä kasveja, ne kasvavat joka vuosi. Niiden kanssa olet turvallisella puolella. Meillä on luettelo suosituimmista niistä. Useimmat voidaan kasvattaa uudelleen vain riittävällä kastelulla. Voit käyttää monia niistä puutarhassa. Anna itsesi yllättyä!

Roomalainen salaatti kasvaa useita kertoja omassa puutarhassa

romaine -salaattia omassa puutarhassa

Romaine -salaattia

Jos istutat salaatteja kotiisi, syöt niitä varmasti enemmän. Ne ovat yksi syötävistä vihanneksista, jotka kasvavat useita kertoja kerran maaperään asettamisen jälkeen.

Basilikaa voidaan kasvattaa hyvin myös kotona

basilikaa kotona

basilika

Rakastan niitä Caprese?  Sitten tarvitset ehdottomasti basilikaa puutarhassa. Sen leviäminen suoritetaan pistokkailla. Riko runko 3/4 pituiseksi lehtien kanssa. Laita ne veteen ja odota muutama päivä, vaihda vesi säännöllisesti. Juuret kehittyvät. Heti kun ne saavuttavat noin 5 cm, voit laittaa ne maahan. Sitten voit odottaa monivuotista satoa.

Voit kasvattaa selleriä kotona pienellä vedellä

selleri kotona

selleri

Jotta voit kasvattaa tätä niin terveellistä syötävää kasvia, sinun on asetettava sen pohja. Upota ne keittolevyyn tai vastaavan muotoiseen astiaan, joka on täytetty vedellä. Muutaman päivän kuluttua uudet lehdet alkavat kasvaa keskellä. Laita tämä nyt kukkaruukkuun. Lehtien on oltava irti maasta. Tästä lähtien kasvi on melko helppo hoitaa.

Muutaman päivän kuluttua kiinalainen kukkakaali kasvattaa uusia lehtiäkasvattaa kiinalaista kukkakaalia

kiinankaali

Kiinalainen lehtikaali muistuttaa hyvin selleriä. Ne kasvatetaan samalla tavalla. Kiinalainen lehtikaali kehittyy paljon nopeammin, ja siksi se on siirrettävä suurempaan kasvisäiliöön muutaman päivän tai viikon kuluttua.

Kuinka kasvattaa kevätsipulia uudelleen

kevätsipuli kasvaa

kevätsipulit

Hoito on sama kuin kaikkien vastaavien kasvien. Laita sipulit veteen. Valkoisen alaosan tulee ehdottomasti olla veden alla. Vihreä osa kasvaa 10 päivän kuluessa. Leikkaa lehdet pois ja voit jälleen kasvattaa seuraavan kevätsipulin tällä tavalla.

Voit helposti valmistaa uusia porkkananlehtiä salaatille

uudet porkkananlehdet

Porkkanan lehdet

Korostamme: Kyse ei ole porkkanoista itsestään, vaan niiden lehdistä. Moni syö näitä salaatissa. Ne tarvitsevat noin 2 tuumaa porkkanoiden yläosasta. Laita osa niistä veteen niin, että ne upotetaan siihen keskelle asti. Aseta ne ikkunalaudalle näin. Lehdet kehittyvät siitä muutaman päivän kuluttua.

Näin valkosipuli kehittyy uudelleen

uusi valkosipuli kotona

Valkosipulin alkioita

Useimmat meistä ovat nähneet unohdetun valkosipulin muuttuvan vihreiksi lehdiksi. Ensi kerralla älä välitä siitä. Pikemminkin sinun pitäisi upottaa valkosipuli kupilliseen vettä. Sen alaosan tulisi olla kokonaan tässä. Laita kupit valkosipulin kanssa ikkunalaudalle ja niistä kehittyy pian bakteereita.

Sitruunaruoho voidaan myös helposti toistaa

Kasvata sitruunaruohoa

Sitruunaruoho

Sitruunaruohoa tarvitsevat kaikki, jotka haluavat valmistaa eksoottisia ruokia Thaimaasta tai Vietnamista. Sitä on joskus vaikea löytää supermarketeista. Voit saada tämän purkissa kotona. Täytä se sitten puoliväliin vedellä. Istuta ne uudelleen heti, kun juuret ovat kehittyneet. Joten heillä on aina sitruunaruoho kotona.

Oma inkivääri? Ei hätää!

uutta inkivääriä

inkivääri

Inkivääri on myös yksi suosituimmista syötävistä kasveista. Pidätkö sinäkin tästä aamu smoothiestasi? Ota vain juurikasvit, joihin silmut ovat jo kehittyneet. Laita nämä maahan ja muutaman kuukauden kuluttua saat inkivääriä, jonka olet itse kasvattanut.

Anna bataattien kasvaa uudelleen

uudet bataatit

Bataatit

Laita perunoiden toinen pää lasilliseen vettä. Pian juuret alkavat kasvaa. Heti kun ne ovat saavuttaneet muutaman senttimetrin, niitä voidaan jo käyttää puutarhassa.

Vanhat perunat muuttuvat helposti uusiksi

uusia perunoista

perunat

Onko perunasi jo itänyt? Näitä ei kannata syödä. Mutta voit käyttää sitä oman perunan istuttamiseen. Pilko ne ja aseta ne maahan.

Kaikkia näitä kasveja ei voida kasvattaa omassa puutarhassa, mutta monet niistä voivat. Joten liityt suosittuun puutarhanhoitotrendiin. Samalla varmistat terveemmän elämän itsellesi ja perheellesi. Lisää syötävistä kukista voit lukea täältä. Toivotamme hyvää ruokahalua!

Jotkut sanotuista on kuvattu erittäin kauniisti seuraavassa videossa