Myös kotona: erityiset optiset tehosteet

Nyt on olemassa lukemattomia tapoja suunnitella luovasti omat neljä seinääsi. Jopa optiset harhat ovat mukana ja antavat tietyn asian.

Mitä optiset harhat oikeastaan ​​ovat?

Optinen illuusio ovat kiehtovia, koska ne ovat ristiriidassa intuition kanssa. Ne antavat vaikutelman taikuudesta ja mystisistä salaisuuksista, mutta totuus on, että selitys on yksinomaan silmän ja aivojen toiminnassa. Kaunis fysiikka, jolla on myös keskeinen rooli visuaalisten apuvälineiden, kuten lasien, kehittämisessä, on visuaalisten erikoistehosteiden perusta.

kuvia, joissa on optisia harhoja

Miten nämä toimivat yksityiskohtaisesti, on kuitenkin hyvin erilaista. Ne voidaan jakaa eri luokkiin: Jotkut optiset harhat simuloivat liikkuvaa kuvaa, vaikka kaikki elementit ovat todellisuudessa jäykkiä ja liikkumattomia. Muut harhaluulot viittaavat erilaiseen kuvasisältöön aivoihin näkökulmasta riippuen; tämä koskee sekä muotoja että värejä. Ja mittasuhteet ja mitat voivat myös olla temppu silmissä, kuten esimerkkejä osoitteesta blickcheck.de Näytä, optiset harhat kattavat hämmästyttävän alueen. Liikkeen illuusiosta Müller-Lyerer-nuoli-illuusioon kaikki mahdolliset ilmiöt ovat varastossa.

Seinärakenne optisella harhaan

Elävä suuntaus: optinen harha seinälle

Ei siis ole mikään yllätys, että optiset harhat ovat jo kauan sitten löytäneet tiensä kodin sisustukseen. Ne sopivat erityisen hyvin luovaan seinän suunnitteluun, koska ne ovat suoraan näkökentässä julisteina tai kuvina ja antavat huoneelle elävän luonteen. On tuskin mahdollista välttää optisen harhan vaikutusta; julisteiden vaikutukset taataan.

Mutta juuri tämän voimakkaan vaikutuksen vuoksi tämän tyyppistä sisustusta tulisi käyttää vain sopivissa paikoissa. Esimerkiksi optiset harhat eivät sovi makuuhuoneeseen, koska sen oletetaan olevan lepo- ja rentoutumispaikka; ilmeisesti liikkuvat kuvat seinällä estävät tämän tehokkaasti. the Häiritseviä tekijöitä makuuhuoneessa Aloita kuitenkin paljon aikaisemmin, esimerkiksi voimakkailla väreillä, kuten kirkkaan punaisella tai neonvalaistuksella.

Vilkkaissa huoneissa he tekevät siitä paremman. Ne tuovat luovan elementin peliin ja varmistavat yksilöllisen elävän luonteen, joka on suunnattu kaikille sukupolville. Laajan online -tuotteiden valikoiman ansiosta raha ei ole ratkaiseva tekijä ostoksilla: sopivia tuotteita on kaikenkokoisia ja hintaluokkaisia ​​sekä kaikissa tyyleissä ja malleissa, jotta koti voidaan päivittää erityisillä elementeillä.

optiset illuusiot kotiin

Kuva: © istock.com/DRB5657

kuva optisen harhan ikkunana  koristelu optisilla illuusioilla