Opi suunnittelemaan taideteokset oikein asuntoon

Taideteoksia kotimaalauksiin rohkeat värit betoniseinä

Opi suunnittelemaan taideteokset oikein asuntoon

 Taideteos voi suurentaa huoneen arvoa. Tämä voi toimia perhejäännöksenä ja voidaan siirtää sukupolvelta toiselle. Voit ostaa vaikuttavan taideteoksen hämmästyttävän alhaisella tai liian kalliilla hinnalla.

Kuinka voit orientoitua siihen??

Kuinka voit arvioida, onko kappaleen hinta oikeudenmukainen vai ei? Tämä ei selvästikään ole helppo päätös.

Tässä tapauksessa koko asia on tavallista monimutkaisempi, sanoi taidemarkkinoinnin asiantuntija Kate Singleton ja Arthund -yhtiön perustaja. Tarkkoja kriteerejä ei ole, mutta taideteoksen arvo riippuu suuresti erityisolosuhteista. Tässä kohtaa tulee isompia tekijöitä.

Tekijöitä, joilla on merkitystä, on monia. Se riippuu taiteilijasta, galleriasta, myyntityypistä ja taideteoksen harvinaisuudesta. Joskus muuten halvalla työllä on sinulle merkittävä henkilökohtainen arvo. Silloin olisit valmis maksamaan siitä suuremman arvon.

Haluatko varustaa asuntosi tempuilla? Lue muutamia vinkkejä, joiden avulla saat sen oikein myynnissäsi.

Ohjeita suuren taiteen ostamiseen kotiisi

Taideteoksia asunnon maalaamiseen seinäkoristeita

Osta mitä rakastat

Oletko löytänyt taideteoksen, joka vetoaa sinuun henkilökohtaisesti? Sitä ei tapahdu liian usein. Joten säilytä se ja osta se heti, kun sinulla on siihen varaa. Jos pidät kappaleesta todella, löydät siitä ilon, jota ei voi mitata rahalla.

Tee oma tutkimus

Käytä muutama päivä selataksesi erilaisia ​​gallerioita ja taidekauppoja. Kysy paljon erilaisia ​​kysymyksiä. Suurin osa tämän alan työntekijöistä on todella rakastunut työhönsä ja he oppivat siitä paljon. Lisäksi opit ymmärtämään taidetta silmien kautta.

Opit ymmärtämään taidetta paremmin ja kehität oman makusi. Ajan myötä kehität jopa kykyä arvostaa paremmin erilaisia ​​taideteoksia ja niiden tyyppejä. Voit myös vierailla eri suunnittelijoiden verkkosivuilla nähdäksesi, kuinka he yhdistävät taiteen muihin kalusteisiin.

Ei kiirettä

Ota aikaa kehittääksesi omaa ja erilaista taidemakuasi. Joten voit valita yhden kappaleen pitkään.

Ajattele perspektiivistä

Ugalleryn johtaja Alex Farkas suosittelee samaa prosessia ostaessaan uusia taideteoksia kuin ostaessaan uusia huonekaluja. Mikä olisi käytännöllisempää? Mikä kannattaa ja mikä ei? Mitä rakastat vielä neljän vuoden kuluttua? Trendit tulevat ja menevät. Kohtele heitä kriittisesti! Katso klassisia asioita ja yritä havaita pysyviä suuntauksia.

Budjetin määrittäminen – Tee itsellesi selkeä idea

Asunnon taideteokset maalaavat turkoosia sisäänrakennettuja takkakukkia

Ennen kuin aloitat budjetoinnin, sinun on tiedettävä tarkalleen, minkä tyyppinen taide maksaa. Vieraile paikallisissa gallerioissa, taidenäyttelyissä, tuntinäyttelyissä ja verkkogallerioissa ja katso erilaisia ​​esimerkkejä. Mikä voisi olla suunnilleen budjetin mukaan?

Tutustu maksusuunnitelmiin

Oletko löytänyt elämäsi taideteoksen ja valitettavasti se ylittää budjettisi valtavasti? Älä huoli. Keskustele omistajan kanssa ja voit varmasti maksaa osan. Useimmat ihmiset ymmärtävät ja haluavat vastata ihmisten tarpeisiin.

Ole luova, kun valitset kehyksiä

Joissakin tapauksissa tämä aiheuttaa suurimmat kulut. Voit itse tehdä ilman kehystä kokonaan, mutta ripustaa taideteoksen. Venytetyt kankaat ja julisteet voivat näyttää upeilta ilman kehystä.

Tämä lähestymistapa taiteeseen on tällä hetkellä suosittu suuntaus. Siksi taiteilijoita suositellaan myös pyöristämään kulmat, jotta taideteokset voidaan ripustaa myös ilman kehystä. Monet suunnittelijat luottavat tähän ratkaisuun kodeissaan.

Mikä lopulta määrittää hinnan

Taideteoksia asunnon sohvalle moderni perinteinen tuoli

Artisti

Ensinnäkin se johtuu tietyn taiteilijan suosiosta, urasta ja työalasta. Tutustu heidän menneisyyteensä, koulutukseensa ja menneisiin näyttelyihinsä. Suurimman osan ajasta taiteilijat laskevat nykyiset hintansa aiemman myynnin perusteella. Jotkut myyvät halvemmalla ja nopeammin, toiset vaativat korkeita hintoja ja odottavat oikeita ostajia.

Haluatko ostaa todellisen taideteoksen suhteellisen alhaisella hinnalla? Sinulla on hyvät mahdollisuudet vastavalmistuneiden taiteilijoiden kanssa. Paljon riippuu myös siitä, ostatko suoraan kirjoittajalta vai galleriasta. Toisessa tapauksessa on tietysti provisio.

Taideteoksen tyyppi

Taidetta asunnon maalauksen siirtymän harmaasta puulattiasta

Taideteoksen väline on sen hinnan kannalta olennainen. Paperitehtaat ovat halvin vaihtoehto, ja piirustukset maksavat yleensä vähemmän kuin maalaukset.

Normaalisti voit myös itse arvioida, kuinka kauan tällainen työ kesti ja kuinka vaikeaa oli tuoda se maailmaan. Onko se tehty lähistöllä vai onko muuten mahdotonta löytää tällaista kappaletta alueelta??

Valokuvat ovat yleensä halvempia, koska ne tulevat sarjaan ja et voi harvoin ostaa yhtä kuvaa. Tämä ei kuitenkaan aina päde, koska valokuvaaja Andreas Gurskyn teos myytiin 4,3 miljoonalla.

Kun tulet kuuluisaksi ja erityisesti kansainvälisellä tasolla, hinnat voivat nousta pilviin.

Alkuperäisyys ja tyyli

Asunnon taideteokset maalaavat kirkkaan valkoisen kalusteen

Usein juuri näillä kahdella ominaisuudella on äärimmäinen vaikutus hintaan. Tämä pätee erityisesti impressionistisiin teoksiin. Alkuperäiset taideteokset ovat aina kalliimpia kuin printit. Rajoitettu painos on jossain puolivälissä. Nämä on allekirjoitettu ja varustettu numerolla.

Taide investointina

Taideteoksia huoneiston makuuhuoneen seinäkoristeiden suunnitteluun

Useimpien myyjien mukaan ensimmäisten myyjien tulisi välttää toistaiseksi sijoitusostoja. Sinun täytyy miettiä sitä paljon ja koko prosessi tulee hyvin hitaasti. Kaikista lahjakkaista nuorista taiteilijoista ei myöhemmin tule tähtiä. Joten ei ole takeita siitä, että hänen työnsä onnistuu.

Itse asiassa vain erittäin kokeneilla asiantuntijoilla on varaa tällaiseen ostokseen.

Suosittelemme, että ostat vain sen, mistä pidät eniten. Käytä suuria rahoja, jos taideteos sopii henkilökohtaiseen makuusi. Koska sen on vastattava sisustustyön kokonaistyötä.