Orkidea – hoito -ohjeet ja hyödyllistä tietoa huonekasvien kuningattaresta

Orkideat ovat todellisia kauneuksia ja sopivat täydellisesti mihin tahansa sisustukseen. Ne tuovat paljon luonnollista viehätystä omiin neljään seinään ja muuttuvat heti erityiseksi katseenvangitsijaksi kotona. Nämä kauniit huonekasvit vaikuttavat upeilla kukkamuotoillaan ja pehmeillä väreillään. Viehättävien ominaisuuksiensa vuoksi orkideaa usein kehutaan ja luonnehditaan “kauneimmaksi kaikista kauneuksista” ja “huonekasvien kuningattareksi”. Niitä kutsutaan edelleen karismaattisiksi ja epätavallisiksi! Se huokuu hienostuneisuutta ja luonnollista yksinkertaisuutta. Koko kasvilajin nimi tulee kreikasta. Nykyään suosituilla huonekasveilla on pitkä historia ja ne ovat osoittaneet kestävyytensä 60 miljoonan vuoden aikana. Ensimmäiset orkideat kasvoivat maassa Indonesiassa. Monia vuosia myöhemmin he olivat tyypillisiä sademetsän asukkaita. Nykyään näitä poikkeuksellisia kasveja löytyy jälleen luonnosta. Trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla ne kasvavat epifyyteinä, eli ne menestyvät muilla kasveilla, pääasiassa trooppiset orkideat kasvavat puissa, oksissa ja oksissa ja kehittävät ilmajuuria. Meille viljellyt lajit ovat kuitenkin tärkeitä. Nykyään orkideat ovat hyvin edustettuina kaikkialla maailmassa. Yli 25 000 lajia tunnetaan jo, ja uusia rotuja lisätään jatkuvasti.

Koristeena ja koristeena orkideat ovat vertaansa vailla

Kasvava orkidea kotona Phalaenopsis

Euroopassa suosittuja orkidealajeja kasvatetaan mieluummin maassa. Meillä ne ovat saksalaisten suosituimpia sisäkasveja. Yleisin laji on Phalaenopsis, joka näyttää kukkivansa ympäri vuoden ja koristaa kotiasi. Oikein hoidettuna tietysti! Eksoottisia huonekauneuksia pidetään mukautuvina ja jopa kestävinä, mutta he tietävät varsin hyvin mitä haluavat ja vaativat huolenpitoa!

Orkidea on helppo hoitaa, mutta vaativa

Orkidealaji Phalaenopsis huonekasvina

Oikeat vinkit orkideoille

Jos haluat rikastuttaa ja virkistää sisustustasi eksoottisella kauneudella, sinun on hankittava vähintään orkidea. Oikein hoidettuna lumoavan kauniit huonekasvit voivat kukkia kuukausia ja ilahduttaa silmiäsi. Seuraavia hoitovinkkejä on kuitenkin noudatettava:

– Valitse oikea paikka! Orkideat viihtyvät upeasti kirkkaissa paikoissa. He eivät pidä suorasta auringonvalosta, joten liian aurinkoisia paikkoja on vältettävä. Erityisesti kesällä herkkien kukkien ei tarvitse seisoa kirkkaassa auringossa.

Talvella orkidea voi koristaa eteläisen ikkunalaudan

orkidea ikkunalaudan koristeena

– Kastele huolellisesti! Eksoottisten kauneuksien kastelussa on oltava varovainen, koska liika vesi ja kastuminen voivat olla haitallisia kasville. Yli 15 asteen lämpötiloissa on suositeltavaa kastella kukkia kerran viikossa. Alhaisissa huonelämpötiloissa riittää kerran kahdessa viikossa.

– Ruukkumaa on tärkeää täällä! Orkideat eivät todellisuudessa tarvitse todellista ruukkumaa, ne menestyvät kuorialustalla. Mistä tahansa kukkakaupasta löydät erityisen substraatin orkideoille, sinun tarvitsee vain pyytää sitä!

 Kukkien ystävät eivät tarvitse todellista ruukkumaa, vaan orkideoiden substraattia näiden kauneuksien hoitamiseksi kotona

huonekasvit järjestävät orkideat yhdessä

– Lannoita kerran kuukaudessa! Lannoita eksoottisia lajeja kohtalaisesti, mieluiten orkidealannoitteella. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tavallista kukkivaa kasvilannoitetta.

– Repot kahden vuoden välein! Sinun on myös oltava erittäin varovainen uudelleenistutuksessa, jotta et vahingoita kasvien ilmajuuria. Voit saada lisätietoja tästä liitteenä olevasta videosta:

Voit nauttia orkideoiden upeista kukista pitkään

Orkidea kiittää hyvästä hoidosta näyttämällä sen upeita kukkia useita kertoja vuodessa. Eri lajit kukkivat eri aikoina, useimmat niistä vähintään kahdesti vuodessa – kerran myöhään keväällä ja toisen kerran talvella. Samaan aikaan kukat lepäävät. Kukat näyttävät haurailta ja yllättävät monilla eri muodoilla ja väreillä. Kukkia on lumivalkoisia ja muita vaaleanpunaisia ​​ja toisia kirkkaan punaisia. Nämä violetit värit ovat myös erittäin suosittuja, vaikka niiden kanssa on myös monia vivahteita. Kukissa on erilaisia ​​kuvioita, toisilla värillisiä täpliä, toisilla raidallisia. Useimmat niistä ovat pastellisävyissä, jotka näkyvät kauniisti päävärin ja vihreiden lehtien rinnalla.

Orkideoiden muodot ja värit näyttävät olevan rajattomia

huonekasvit orkideat kauniissa oranssissa vivahteissa

Eksoottiset huonekasvit ovat valloittaneet sisätilomme täysin, ne eivät ainoastaan ​​koristele miljoonia olohuoneita eri puolilla maata, vaan tuovat myös eksoottisen tunnelman makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen tai kotitoimistoon. Eikä ilman hyvää syytä, kuten olemme jo todistaneet. Nämä herkät kukat muuttuvat nopeasti kiistattomiksi katseenvangitsijoiksi ympäristössä. Ne saavat sydämet lyömään nopeammin, vaikuttavat virheettömällä kauneudellaan ja upeilla kukillaan. Voisitko toivoa jotain kauniimpaa huoneen sisustukseksi? Tuskin!

Anna huoneesi kauneudelle aikaa ja se kiittää sinua upeilla kukilla

orkidea kauniissa lila -sävyssä

Lisävinkki: Jos haluat yllättää rakkaasi (vaimon, tyttöystävän tai kumppanin) miellyttävästi erityisessä tilaisuudessa, tee se kauniilla orkidealla. Tämä on paras lahja, mitä voit ajatella!

 Anna orkidea lahjaksi ja hymyile rakkaasi kasvoille!

huonekasvien koristeet orkideoilla

orkidea koristeena olohuoneessa ja toimistossa

orkidea kukkaruukussa on loistava sisustus olohuoneeseen

orkidea violetilla kukilla kauniita sisäkasveja

orkidea phalaenopsis orkidea valkoisilla kukilla

huonekasvit orkidea, jossa on paljon kukkia pehmeillä sävyillä

huonekasvit orkideat kauniina katseenvangitsijoina

huonekasvit orkideat käytävällä

huonekasvit punaiset orkideat

orkidea epätavallisissa väreissä

orkidealajien hassu kukat

huonekasvit epätavalliset orkideat koristavat kotia

orkidea kauniilla violetilla ja valkoisella kukalla

huonekasvit kaunis orkidea musta