Orkideoiden asianmukainen hoito – tärkeimmät vinkit eksoottisille kauneuksille

Ei ole ollenkaan yllättävää, että orkideat ovat maailman kauneimpia ja suosituimpia sisäkasveja. He tekevät pisteitä upeilla kukillaan ja herkillä väreillään ja muuttuvat erityiseksi katseenvangitsijaksi kaikissa huoneissa riippumatta siitä, missä he ovat. Orkideat ovat eksoottisia ja ne sopivat täydellisesti sekä pöytäkoristeiksi että huoneen koristeiksi. Lyhyesti sanottuna nämä kukat näyttävät hyviltä missä tahansa ja herättävät helposti kaikkien huomion. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että tämän eksoottisen kauneuden takana on paljon orkideahoitoa. Orkideoilla on itse asiassa maine siitä, että ne ovat vaikeasti kasvatettavia huonekasveja. Ja se on varmaan totta! Tarvitset erityisen pottiyhdistelmän ja tietyn määrän kasteluvettä menestyäksesi todella hyvin. Jotta voisit ihailla kukkien loistoa omissa neljässä seinässäsi pidempään, haluamme näyttää sinulle tänään, kuinka voit huolehtia kauniista orkideoista oikein. Tässä on tärkeimmät vinkit parhaan orkidean hoidon kannalta.

 Haluatko oppia hoitamaan orkideoita oikein??

Orkideoiden asianmukainen hoito neljä orkidea-ruukkua eteläikkunassa kauniita katseenvangitsijoita upeita eri värejä

Orkideat ovat kauniita, mutta erittäin vaativia huonekasveja

Vaikka orkideat ovat erittäin suosittuja sisäkasveina, ne asettavat omistajilleen suuria vaatimuksia. Vain ne, jotka huolehtivat asianmukaisesti näistä eksoottisista lajeista, voivat odottaa kauniita kukkia pehmeissä väreissä. Useimmat orkideat ovat trooppisia kasveja, mutta se ei tarkoita, että ne tarvitsevat sademetsän kosteutta menestyäkseen kotona.

Kuiva huoneilmapiiri voi kuitenkin olla haaste orkideoita hoidettaessa. Orkideoilla voi olla erilaisia ​​tarpeita kuin useimmilla kasveillasi, mutta jos hallitset niiden hoidon perusteet, ne voivat olla myös helppohoitoisia huonekasveja. Yksi asia on varma – ne ovat ehdottoman ainutlaatuisia läsnäollessaan. He myös kiittävät sinua hienolla tavalla vaivannäöstäsi. Jos et ole koskaan yrittänyt kasvattaa orkideaa kotona, on aika tehdä se.

Seuraavien orkidean asianmukaista hoitoa koskevien vinkkien ansiosta voit nähdä nämä eksoottiset huonekasvit silmäsi edessä joka päivä.

 Orkideaperhe on kotoisin maailman trooppisista ja subtrooppisista alueista.

Orkideat huolehtivat kauniista violetin ja valkoisen kukista kahdessa ruukussa aurinkoisella paikalla lähellä ikkunaa

 Nämä ovat monivuotisia huonekasveja kauniilla kukilla.

Orkideoista huolehtiminen oikein monivuotiset kauniit vaaleanpunaiset kukat pöytäkoriste kultainen kukkaruukku

Orkideoiden asianmukainen hoito: mitä nämä kukat tarvitsevat menestyäkseen upeasti?

Kasvitieteilijät tuntevat valtavan määrän orkidealajeja. Maailmanlaajuisesti niiden kerrotaan olevan noin 30 000. Nämä ovat monivuotisia kasveja, jotka asianmukaisella hoidolla näyttävät upeita kukiaan ympäri vuoden. Suosituin orkideatyyppi on luultavasti phalaenopsis tai saksaksi tunnettu koi -orkidea. Se on myös Euroopan myydyin ruukkukasvi. Tämäntyyppinen orkidea on myös melko helppo hoitaa ja kukkii itsestään, mutta näin ei ole kaikissa orkideatyypeissä. Kuitenkin, jotta voit hoitaa orkideoita oikein, sinun on tiedettävä muutama asia. Olemme listanneet sinulle tärkeimmät asiat oikeasta orkideahoidosta:

Asianmukaisella orkideahoidolla voit ihailla tätä eleganssia ja eksoottisuutta kodissasi joka päivä.

Orkideoiden hoito kauniita valkoisia kukkia tummanruskeassa ruukussa pöydän koristeena katseenvangitsijana

 1) Sijainti, kylvökone ja alusta:  

Valitse aurinkoinen paikka Phalaenopsiksellesi kotona, mutta sinne, missä aurinko ei paista suoraan kesällä. Kaunis kukka ei kestä voimakasta auringonvaloa. Talvella voit laittaa sen etelään päin olevaan ikkunaan, jossa se tuntuu varmasti kotona. Kohtuullinen huonelämpötila on erittäin miellyttävä orkideoille, esimerkiksi noin 22 astetta. Huoneen lämpötila ei kuitenkaan saa olla alle 12 astetta. Oikea kylvökone on myös ratkaisevan tärkeä orkidean menestymiselle. Suosittelemme läpinäkyviä lasista tai muovista valmistettuja kukkaruukkuja. Tällä tavalla voit välttää ruuan kastumisen, koska se vahingoittaa orkideoiden juuria. Sinun ei kuitenkaan tarvitse koskaan täyttää kukkaruukkua tavallisella ruukkumaalla! Käytä vain erityistä maaperää orkideoille, joita löydät jokaisesta kukkakaupasta. Tämä on itse asiassa alusta, jonka rakenne muistuttaa kuorimultaa, ja se on erittäin ilmaa ja vettä läpäisevä.

Orkideanhoidossa tärkeintä on oikea kastelu.

Orkideoiden asianmukainen hoito Oikea kastelu on orkideanhoidon kaikkein tärkeintä

2) Orkideoiden oikea hoito: Kuinka usein eksoottisia kasveja kastellaan ja lannoitetaan?

Tämä on tärkeä kysymys, koska useimmat orkideanhoitovirheet johtuvat väärästä kastelusta. Toisaalta sinun ei tarvitse kastella kasvia liian usein, mutta tiedät sen tarpeet hyvin. Kastelu kerran viikossa on hyvä, mutta vain jos alusta tuntuu kuivalta. Sinun on ehkä käytettävä vain vettä, jossa on vähän kalkkia. On parasta käyttää vain sadevettä tai keitettyä vettä orkideoiden kasteluun, koska nämä kauniit huonekasvit ovat herkkiä kalkille. He kärsivät kovasta vedestä, mutta myös veden kastumisesta. Jos orkideamulla on liian kosteaa, juuret mätää ja kuolevat vähitellen. Lehdet muuttuvat pehmeiksi ja kuivuvat sitten. Tällaisten merkkien kanssa on välttämätöntä vähentää kastelua ja istuttaa kukka uudelleen. Muuten kasvi kuolee pian. Viikoittaiseen lannoitukseen on parasta käyttää nestemäistä orkidealannoitetta, joka on hyvin pieni annos ja löytyy kukkakaupoista.   

Orkideoiden asianmukainen hoito: Kastele houkuttelevia eksoottisia kasveja vain aamulla kerran viikossa.

Orkideoiden asianmukainen hoito Aamulla kastellaan kerran viikossa houkuttelevia eksoottisia kasveja valkoisessa ruukussa

 Käytä kastelussa vain vähän kalkkia sisältävää vettä, esimerkiksi sadevettä tai keitettyä vettä.

Orkideat huolehtivat oikein kalkkittomasta vedestä kastellessa Kasvien ikkuna violetit kukat ovat erittäin houkuttelevia

 Varoitus! Orkideat ovat erittäin herkkiä kalkille!

Orkideoiden oikea hoito Orkidea seinäkoristeena lähellä ikkunaa aurinkoisella paikalla, joka on herkkä kalkille

3) Lisää vinkkejä orkideoiden asianmukaisesta hoidosta

Tässä muutamia tärkeitä hoitovinkkejä yhdellä silmäyksellä.

  • Poistetut kukkavarret on leikattava ja poistettava säännöllisesti, mutta vasta kun ne ovat täysin kuivia.
  • Voit lyhentää orkidean vartta hieman kannustaaksesi uutta kukintaa.
  • Orkideoiden asianmukainen hoito sisältää myös niiden istuttamisen kahden vuoden välein. Kasvit eivät yleensä tarvitse suurempaa ruukkua, vaan uutta maata. Jos vanha orkideamullan maaperä varastoi liikaa vettä, se on uusittava, muuten vesi kastuu! Tämän tiedetään olevan kohtalokasta kauniin kasvin juurille. Istutettaessa voit myös katkaista kaikki kuolleet juuret ja tutkia kasvin tuholaisten varalta.

 Kun kerrotaan tai istutetaan uudelleen, tarvitset vain uuden ruukun ja orkideamuldan uudelle kasville!

Orkideamulla ja kukkaruukut

  • Kun hoidat orkideoita kunnolla, monista tai istuta uusi potti uutta orkideamaata
  • Orkideat muodostavat ilmajuuret, jotka ulkonevat kukka -astiasta. Niitä ei saa leikata, koska kasvi imee kosteutta niiden läpi.
  • Istutusta käytetään myös orkideoiden lisäämiseen. Kun kasvi on muodostanut sytytyksiä, on aika erottaa ne. Voit tehdä tämän vain, kun orkideasi ei ole kukassa!

Tärkeää orkideoiden asianmukaisen ylläpidon kannalta: Kun istutat uudelleen, sinun on katkaistava kuolleet juuret!

Huolehdi orkideoista kunnolla istutettaessa, katkaise kuolleet juuret

 Kukinta -ajasta huolimatta tämä kasvi on kiireellisesti istutettava mätäneiden juurien vuoksi!

Huolehdi orkideoista oikein, istuta kiireellisesti, jos juuret ovat mätäneitä

Orkideoilla on ilmajuuret, niitä ei saa leikata pois!

Orkideoiden asianmukainen hoito Älä katkaise ruukusta tulevia ilmajuuria

Asianmukaisella orkideahoidolla näet tämän eksoottisen kauneuden silmiesi edessä joka päivä kotona.

Oikein hoidettu orkideat Lasiastia täynnä pieniä kiviä kaunis tyylikäs kasvi valkoisilla kukilla

Orkideakukat ovat todella ainutlaatuisia!

Orkideat ylläpitävät kunnolla ainutlaatuisia keltaisia, mielenkiintoisia muotoja

 Iloa silmille ja sielulle!

Orkideat huolehtivat oikein eksoottisesta kauneudesta tummanpunaiset kukat ilahduttavat silmiä ja sielua