Physalis – eksoottisia hedelmiä, jotka on kääritty oransseihin paperilyhtyihin

Olet luultavasti jo nähnyt fysaliksen pienet oranssinväriset hedelmät läheisillä hedelmämarkkinoilla tai tunnet ne jälkiruokien tai hedelmäsalaattien koristeena. Tämän eksoottisen hedelmän oranssit tai vaaleanruskeat kuoret ovat myös houkuttelevia, koska ne näyttävät pieniltä lyhtyiltä ja siksi niitä käytetään usein syksyn koristeluissa. Mutta jos haluat tietää hieman enemmän Physalisista, olet tullut oikeaan paikkaan tänään. Seuraavassa kerromme lyhyesti tämän kasvin alkuperästä ja annamme sinulle hoitovinkkejä, jos haluat kasvattaa sitä puutarhassa. Pysy ajan tasalla ja lue lisää Physalisista.

Physalis kutsutaan aivan oikein lyhdykukkana.

Fyysinen eksoottinen hedelmä, joka tunnetaan myös nimellä kiinalainen lyhty kuoren muodon vuoksi

Mistä fysikaalit tulevat ja miten niitä kutsutaan??

Physalis on kotoisin Perusta ja Chilestä, minkä vuoksi eksoottiset hedelmät tunnetaan myös nimellä Andien marja (Physalis peruviana) tai Cape karviainen. Toinen nimi tulee olettamuksesta, jonka mukaan merenkulkijat toivat hedelmät Etelä -Amerikasta Etelä -Afrikkaan siirtomaavallan aikana Hyväntoivonniemelle.

Physalis on helposti lämpöä rakastava kasvi, mutta sitä voidaan viljellä myös leveysasteillamme. Euroopassa se tunnetaan myös nimellä maankirsikka tai virtsarakon kirsikka. Riippumatta siitä, mitä kutsumme eksoottiseksi hedelmäkasveksi, Physalis on monivuotinen. Periaatteessa se on monivuotinen, mutta viljelemme sitä vain vuosittain, koska se on herkkä pakkaselle. Itse asiassa voit kasvattaa niitä vain lämpimillä Saksan alueilla ja nauttia niiden maukkaista hedelmistä kauniisti muotoilluissa appelsiinikuorissa. Ne ovat syötäviä ja hieman hapan mausta riippuen muistuttavat karviaisia.

Nämä pienet oranssit hedelmät maistuvat ihanalta!

Physalis eksoottiset hedelmät pienet oranssit hedelmät ohuissa kuorissa

Lisävinkki: Ole varovainen Andien marjojen kanssa! Fyysisen lehdet ja juuret sisältävät myrkyllisiä alkaloideja! Joten ole varovainen sen kanssa!

Kuoret sisältävät myrkyllisiä alkaloideja!

Physalis eksoottisia hedelmiä puussa pienet hedelmät myrkyllisiä alkaloideja palossa

Fyysit vaikuttavat meihin eksoottisella ulkonäöltään

Andien marja on nopea ja rehevä kasvi. Se voi saavuttaa 2 metrin korkeuden. Lehdet ovat sydämenmuotoisia, samettisia ja hieman karvaisia. Kukat ovat erittäin houkuttelevia, koska niiden muoto muistuttaa pieniä lyhtyjä. Ne ovat myös keltaisia ​​ja joskus mustia. Kahdeksan -yhdeksän viikkoa kukinnan jälkeen muodostuu ensimmäiset vihreät lyhdyt. Nämä ovat väriltään oranssista vaaleanruskeaan sadonkorjuuaikana. Ne avautuvat hieman ja näyttävät pieniltä lyhtyiltä. Tämän eksoottisen ulkonäön vuoksi marjakuoria käytetään usein koristeluun. Ne antavat jokaiselle syksyn koristeelle luonnollisempaa viehätystä. Pienet keltaiset hedelmät, enemmän kuin cocktail -tomaatit, ovat syötäviä ja erittäin terveellisiä, koska niissä on korkea C -vitamiinipitoisuus. Tämä tekee niistä suosittuja hedelmäsalaattien ja jälkiruokien valmistuksessa ja koristamisessa. Hedelmät voidaan käyttää raakana tai kuivattuina.

 Physalis ämpärissä – asianmukaisella hoidolla voit kasvattaa eksoottista kasvia useita vuosia.

Physalis eksoottisia hedelmiä ruukuissa säilyttää eksoottinen ulkonäkö kunnolla viljellä useita vuosia

Mitä on otettava huomioon fysiota hoidettaessa?

Jotta voit ihailla myös Andien marjoja omassa puutarhassa, on suositeltavaa harkita seuraavia hoito -ohjeita.

  • Sijainti ja maa: Physalis pitää lämpimästä, auringosta ja suojaisesta paikasta. Maaperän tulisi olla löysä ja runsaasti ravintoaineita, niin lämpöä tarvitseva kasvi voi tuottaa hedelmänsä. Jos alueellasi on viileää alkuvuodesta ja yöpakkasia tulee, sinun on ehkä kasvatettava fysikaalisia ämpäriin. Tämä helpottaa niiden tuomista sisälle, kun ulkolämpötila on epäsuotuisa (esimerkiksi alle 12 astetta yöllä).
  • Istutus: Jos olet ostanut nuoren kasvin, viimeisten pakkasten jälkeen toukokuu on paras aika istuttaa se ulkona. Anna laaja vapaata tilaa Andien marjoille, koska ne kasvavat pensaasta ja muodostavat monia versoja. Esimerkiksi sinun ei tarvitse istuttaa mitään muuta 1 metrin etäisyydelle. Usein kasvi tarvitsee myös kiipeilyapua.

Fyysit tarvitsevat rakennustelineitä tai ristikoita kasvaakseen todella korkeiksi.

Fyysinen eksoottinen hedelmä pieni oranssi hedelmä mielenkiintoisen muotoisessa kuoressa, korkeintaan 2 m

  • Kastele ja lannoita: Andien marjoja on kasteltava säännöllisesti, mutta vältä kastumista. Maaperän tulee olla tasaisesti kosteaa. Lannoitusta varten on parasta lisätä sarvenlastuja istutuksen aikana. Myös pieni määrä kompostia riittää.
  • Talvehtia: Physalis on herkkä pakkaselle, minkä vuoksi puutarhavuoteidemme alhaisia ​​talvilämpötiloja on vaikea selviytyä. Siksi on suositeltavaa viljellä niitä kylpyammeessa. Ennen kuin tuot eksoottisen talvikauden, sinun on leikattava sitä kahdella kolmasosalla. Fyysisille etsi talosta valoisa paikka, jossa lämpötila ei laske alle 10 astetta. Keväällä hänen täytyy tottua aurinkoon uudelleen ennen kuin vie hänet ulos.

Noin kymmenen viikkoa kukinnan jälkeen Physalisin hedelmät ovat valmiita korjuuseen.

Physalis eksoottiset hedelmät pienet oranssit hedelmät ohuissa kuorissa

 Niillä on makea ja hapan maku, ja ne muistuttavat karviaisia ​​ja ananaksia.

Physalis eksoottiset hedelmät pienet oranssit hedelmät

Fysikalisten oranssia kuorta käytetään usein neljän seinän sisustuksessa syksyllä.

Physalis eksoottisia hedelmiä pienet appelsiinit

Täydellinen koriste cocktaileja, hedelmäsalaatteja ja jälkiruokia varten.

Physalis eksoottinen hedelmä pieni oranssi hedelmä jälkiruoka chia -siemenillä koristeltu Physalis

Pienet hedelmät ovat hieno koriste tälle herkulliselle sitruunakakulle.

Physalis eksoottiset hedelmät pienet oranssit hedelmät täydellinen koriste sitruunakakulle


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80