Suunnittele pieni puutarha – voit tehdä sen seuraavilla fiksuilla vinkeillä!

Joka vuosi ennen kevään alkua kaikki puutarhanomistajat ajattelevat, kuinka he voivat suunnitella puutarhansa uudelleen seuraavien kuukausien aikana. Useimmissa puutarhoissa eri puolilla maata ei ole tarpeeksi tilaa, joten sinun on yritettävä hyödyntää rajoitettua tilaa. Kuten aina, haluamme olla hyödyllisiä fiksuilla vinkeillä, minkä vuoksi olemme laatineet mielenkiintoisia ideoita pienien puutarhojen suunnitteluun tämän päivän artikkelia varten. Tätä voidaan käyttää myös pienelle takapihalle, koska tavoite on sama: jokainen haluaa luoda kauniin vihreän keitaan ulos, jossa hän voi viipyä rauhassa ja viettää paljon aikaa kauniin luonnon keskellä. Tämä on myös ohje seuraaville puutarhasuunnitteluideoille.

 Pienen puutarhan suunnittelu ei ole aina helppoa.

pieni puutarha muoto kaunis talo monet värikkäät puutarhan kukat polku aita vihreä pensaat korkea puu

Tärkeintä tässä on käyttää pienen puutarhan ominaisuuksia, rajata alue erityisesti ja upottaa se kokonaan vihreään. Toivomme, että voit myös käyttää vinkkejämme ja temppujamme muuttaaksesi pienen puutarhan suosittuksi retriitiksi. Siellä voit löytää rauhan ja rentoutumisen stressaavasta jokapäiväisestä elämästä lämpiminä kuukausina, tavata perheenjäseniä, ystäviä ja työtovereita ja viettää hauskoja tunteja ulkona.

Koronapandemiasta ja siihen liittyvistä rajoituksista huolimatta. Tässä on tärkeimmät asiat, jotka on pidettävä mielessä pientä puutarhaa suunniteltaessa.

Suunnittele pieni puutarha – näytämme, miten se toimii!

Pieni puutarha suunnittelu rehevä puutarha kukkia ja kasveja talon pergola upotettu vihreä vihreä nurmikko

Pienen puutarhan suunnittelu: aloita kaavoittamalla käytettävissä oleva tila

Toisaalta tämä ajatus pienen puutarhan älykkäästä suunnittelusta voi tuntua ristiriitaiselta. Toisaalta se näyttää aina monimutkaisemmalta kuin se todellisuudessa on. Siksi sinun on aloitettava tarkoituksellisesti käytettävissä olevan tilan kaavoitus. Suunnittele ensin joitakin avoimia alueita rajoitetussa tilassa, jotta se tuntuu suuremmalta. Piirrä polut vyöhykkeeltä toiselle. Ajattele sitten houkuttelevia ja rentouttavia oleskelualueita, jotka voit luoda mukavilla ulkokalusteilla. Mottona on: tee itsestäsi mahdollisimman mukava ulkona, koska vietät varmasti paljon aikaa ulkona. Tutustu pienen puutarhan viihtyisyyteen ja luo kutsuvia retriittejä lukemiseen ja rentoutumiseen. Sitten ymmärrät suuren idean arvon jakaa ulkotila ja jakaa erityisiä vyöhykkeitä. Varmista sitten rauha ja hiljaisuus suojaamalla yksityisyyttäsi uteliailta katseilta puolikorkealla aidalla ja paljon kauniita kasveja.

Pienen puutarhan suunnittelu: Yksittäiset alueet on erotettava hyvin toisistaan.

Luo pieni puutarha, erota yksittäiset vyöhykkeet toisistaan, ulkona oleva oleskelualue ja yksinkertaiset metalliset bistro -huonekalut

 Puolikorkea aita ja paljon reheviä puutarhakasveja ovat hyvissä käsissä.

suunnittelu pieni puutarha istuinalue puolikorkea aita monet puutarhakasvit ruukkukukat suojaavat yksityisyyttä

Vaikka sinulla on rajallinen puutarhatila, se ei tarkoita, että sinun täytyy mennä ilman muutamia lisäominaisuuksia. Esimerkiksi yksinkertainen pergola tai lehtimaja pienessä puutarhassa on klassinen idea puutarhamaiseman kaavoituksessa. Se on myös loistava tapa rajata näkymä ja kokea puhdasta rentoutumista siellä. Voit myös ympäröidä pergolan pensailla, pienillä puilla tai jopa puutarhakoristeilla, jotta se todella erottuu muusta puutarha -alueesta.

Täällä voit todella levätä ja rentoutua luonnon keskellä.

luo pieni puutarha -pergola -aita luonnon keskelle, paljon vehreyttä ympäri lepäämään rentoutumaan

Käytä värien ja muotojen visuaalista voimaa tehokkaasti

Rakastamme tätä älykästä ideaa pienen puutarhan luomiseksi, nimittäin hyödyntämään ulkona olevien värien ja niiden muotojen visuaalista voimaa. Voit esimerkiksi istuttaa kauniita reheviä puutarhakasveja kirkkain värein sen paikan eteen, josta haluat tarkkailla pientä puutarhaa. Koska he kiinnittävät huomionne ensimmäisenä, muu pieni puutarhamaisemat takana jäävät taka -asentoon. Tämä on hyvä temppu saada pieni puutarha tuntumaan isommalta.

Kauniilla väreillä on suuri visuaalinen voima ja ne muuttavat puutarhan ulkoasua.

design pieni puutarhakatos kauniit syksyn värit oranssi punainen keltainen ruskea visuaalinen voima muuttaa puutarhan ilmeen

 

Missä symmetria hallitsee: valkoiset hortensiat muodostavat suoran puutarhatien taloon.

pieni puutarhan muotoinen symmetria valkoiset hortensiat kehystävät polun taloon

Seuraava vinkkimme perustuu muotojen visuaaliseen voimaan. Pitkät, suorat viivat voivat luoda illuusion siitä, että pieni puutarha näyttää suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Jos haluat hyödyntää tätä optista harhaa täysimääräisesti, luo keskipiste viivan toiseen päähän. Tässä pienessä puutarhassa aita tekee tämän työn, ja sitä täydentävät toistuvat kukkarivit ja pergola. Keskipiste on loistava idea luoda pieni puutarha, joka kiinnittää katsojan huomion ja pitää ulkopinta siistinä. Mukava oleskelualue ja pystysuunnassa järjestetyt puutarhakasvit voivat myös ottaa tämän toiminnon käyttöön.

Tämä istuma -alue korkean puun varjossa ja aidan päällä näyttää todella kodikkaalta ja kutsuvalta.

pieni puutarha luo kodikkaan, kutsuvan nurkan rentoutumiseen suoraan puutarhan aidan varjossa

Juhlapaikka on tämän hyvin hoidetun puutarhan lopullinen kohokohta.

suunnittelu pieni puutarha takka ehdottomasti korostaa neljä lepotuoleja mielenkiintoinen luova puutarhan suunnittelu

Hemmottele itseäsi ainakin yhdellä kohokohdalla pienessä puutarhassa

Kun suunnittelet pientä puutarhaa, voit keksiä jotain erityistä. Esimerkiksi takan luominen. Ympäröi ne mukavilla tuoleilla tai lepotuoleilla, ja sinulla on jo kutsuva paikka ulkona. Mutta hyvät ideat eivät lopu tähän. Istuimen sijoittaminen päällystetyn verannan viereen ja toisen istuimen luominen aidan lähelle saavat pienen puutarhan näyttämään tilavammalta.

 Täysin suunniteltu pieni puutarha näyttää tältä, eikö??

Pienet puutarhat luovat selkeästi määritellyt alueet, täydelliset ulkoalueet, puhdas rentoutuminen

 

Hyödynnä puutarhan kukat ja vihreät puutarhakasvit

Suurlehtiset trooppiset kasvit luovat rehevän ilmeen ulkona, etenkin pienessä maisemassa. Niiden suuret lehdet voivat muuttaa pienen puutarhan kokoa, jotta se tuntuu suuremmalta. Lisäksi niiden epätavallinen muoto herättää enemmän visuaalista kiinnostusta ja tuo lomatunnelmaa puutarhaan. Siksi on hyvä varoa pensaita ja puita, joissa on paljon vehreää ja jotka näyttävät mielenkiintoisilta. Nämä vihreät kasvit, jotka kasvavat pystysuunnassa eivätkä leviä vaakasuunnassa, ovat sopivia. Voit myös istuttaa ne huomaamattomiin puutarhan kulmiin ja ihailla niiden visuaalista vaikutusta muutamassa vuodessa. Annamme sinulle tämän neuvon, koska pienessä puutarhassa nämä alueet ovat usein aliarvioituja, joita ei voi nähdä suoraan kadulta. Tässä tarkoitetaan mm. B. talon kulmat tai autotallin vieressä. Muuta nämä täplät odottamattomiksi katseenvangitsijoiksi kasvattamalla siellä kauniita reheviä puutarhakasveja.

Rehevät ikivihreät kasvit antavat pienelle puutarhalle houkuttelevan ilmeen.

pieni puutarhasuunnittelu kauniit rehevät suurilehtiset kasvit näyttävät houkuttelevilta suurilta kukka-astioilta

Jopa varjoisat alueet voidaan vihreyttää ja taitavasti järjestää.

tee pienistä puutarhoista mielenkiintoinen muotoilu puolipyöreässä muodossa vihreät rehevät kasvit

pienet puutarhat luovat huomaamattomia paikkoja taloon vihreät rehevät kasvit katseenvangitsija

pieni puutarha suunnittelu porrastettu maasto kivirakenne rehevät vihreät kasvit houkuttelevamman ilmeen

 Seuraa vinkkejämme pienen puutarhan luomiseen …

pieni puutarhan muotoinen avoin kuisti hyvin kaavoitettu puulattia katos ulkona istuinalue

 … ja viettää upeita hetkiä täynnä rauhaa ja rentoutumista ulkona!

pieni puutarhasuunnittelu talon edessä rehevä puutarhakasvi kadulta katsottuna