Tuo talosi luonne esille katon kautta

 katto koristeet pöytä kukkaruukku lattiavalaisin

Jumala on yksityiskohdissa

Mitä tulee arkkitehtuuriin, yksityiskohdat ovat erittäin tärkeitä. Sinä määrittelet kokonaisuuden. Katot ovat yksi niistä tärkeistä yksityiskohdista. Tapa, jolla nämä toteutettiin, on määrittänyt talojemme tyylin ja luonteen vuosisatojen ajan. Katto välittää talojen luonteesta ja mausta.

Niillä on minulle samanlainen vaikutus kuin helmillä T-paidoissa. Se erottaa myös yhden arkkitehtonisen tyylin toisesta.

Projekti: Uusi raja sisällä

Miksi teet tämän: Jos haluat kaunistaa tai muuttaa huoneesi luonnetta, katot lisäävät luonnetta. Vaikutus on henkilökohtaisempi ja sillä on vahvempi identiteetti.

Muuta talon ilme katon läpi

kattokruunu pianotuolit kimppu

Onko sinulla huone, joka on koristamaton ja liian yksinkertainen? Silloin sinulla on paljon liikkumavaraa sisustukseen ja koristeluun. Katsotaanpa muutamia tyylejä ja elementtejä, jotka erottavat ne toisistaan.

Viktoriaaninen

Otan Bostonin esimerkkinä, jossa tämä tyyli on erottuva. Täällä maalatut puiset portit ovat todella tyypillisiä ja erottuva. Jokaisen muodon luonne jättää erityisen vaikutelman. Voit havaita ne esimerkiksi katon ja seinien kohtaamispaikoissa.

Seuraavat kaaviot havainnollistavat kuinka monta eri elementtiä käytetään tietyn tyylin ominaisuuden saavuttamiseen. Muunnelmat ovat yhtä erilaisia ​​kuin Meißner ja arkkitehdit, jotka tulkitsevat näitä elementtejä, ja ne liittyvät aina niihin. Sinulla on niin erilaisia ​​tyylejä.

Viktoriaaninen tyyliraja

rajaohjausjärjestelmä

Tässä kuvassa sinulla on mahdollisuus tarkastella huolellisesti viktoriaanisia kattolaattoja. Tämä huopa koostuu useista tällaisista ja vain yhdessä ne voivat saavuttaa halutun vaikutuksen. Kuvakehykset, kuten kuvasta nähtiin, ovat erittäin suosittuja tämän tyyppisissä taloissa. Ikkunoiden ja ovien kotelot koostuvat myös kahdesta erillisestä reunasta.

Täällä voit nähdä hyvin yksityiskohtaisen katon, jossa on reunustettu raja, jota ympäröi musta reunus. Pohjalevyn upeassa suunnittelussa on myös kenkämalleja. Nämä auttavat täyttämään pohjan ja lattian välisen raon.

Koneen perusta toimii liitoskohtana pohjalevyn ja ovikehyksen välillä.

Entinen viktoriaaninen koti

ovi puusta

Täältä näet yksityiskohdat entisestä viktoriaanisesta talosta. Seinän alaosassa on paneeli. Se koostuu reunasta ja paneeleista.

Siirtomaa -tyylinen

seinäreunat peilaavat punaisia ​​seiniä

Siirtomaa -tyylinen

Kannattaa harkita katon kontrastia. Tällainen asia on saavutettu tässä perinteisesti sisustetussa huoneessa. Puutyö korostuu ja mittasuhteet tulevat omiin.

Selittävä kaavio siirtomaa -tyylille

kattorajojen ohjejärjestelmä

Siirtomaa -katoissa voi joskus olla kattolaattoja, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin viktoriaaniset. Mutta huomaa kuinka erilainen vaikutus on paikoissa, joissa yksityiskohdat tulevat omakseen klassisessa rakenteessa. Tässä tapauksessa tarkoitamme klassista karniisia, joissa on jousikymation, korona ja valumuotti (laskevassa järjestyksessä).

Kotelossa on “takanauha”, jossa on yksinkertaisesti jaettu kansi. Pohjalevyn yläosassa on helmilevyjä ja koko kansi on viimeistelty peiteprofiililla.

Georgian tyyli

katon reunat valkoisena ja vihreänä

Tämä kuva osoittaa kattolattian vaikutuksen georgialaistyylisessä talossa. Kattolevyt ovat hyvin samanlaisia ​​kuin edellisissä kuvissa.

Käsityöläinen

Oleskelualue ikkunan vieressä punainen sohva takka

Käsityöläinen

Tämä tyyli tunnetaan myös upeista ja yksityiskohtaisista elementeistään. Kummallista, alkuperäinen idea oli yksinkertaistaa ja nykyaikaistaa perinteisiä arkkitehtonisia piirteitä. Tästä tyylistä on monia muunnelmia. Tässä kuvassa näet yhdistelmän, joka on hyvin tyypillinen käsityöläistaloille. Kruunulla on cyma, joka on hyvin tyypillistä klassiselle arkkitehtuurille, mutta jolla on myös paljon tekemistä viktoriaanisen ja siirtomaa -ajan varianttien kanssa. Ovien ja ikkunoiden ympärillä olevat reunat ovat yleensä hyvin tavallisia ja tasaisia, ja niiden reunat ovat tasaiset, vaikka otsikoita käytetään usein. Ohut reuna ja yläosan pohja sekä ovikehyksen yläosa ovat nimeltään “Stop”.

Käsityöläistyylinen opetus

kattojärjestelmän selitykset

Joissakin malleissa on myös pohja. Muissa tapauksissa oven reunaa on jatkettu suoraan ja virtaava lattiaan. Sinulla on täällä ovihylly, mutta samalla olet täysin luopunut yksityiskohdista. Sinulla on vain hyvin yksinkertainen reuna.

Takaisin nykyhetkeen

tilava takkahyllypöytä

Nykyaikainen muotoilu

Koristeet sohvatyynyissä

Nykyaikainen

Täällä näemme upean nykyaikaisen talon, joka näyttää kunnioittavan muottien historiaa sellaisenaan. Yksiväriset seinät tuovat alas tavalliset jalkalistat ja pyrkivät suuriin yksityiskohtiin. Yksinkertaiset koristeelliset ikkunat nostavat tämän huoneen erittäin muodolliselle tasolle.

Muistoa goottilaisesta arkkitehtuurista

koristeet katossa pyöreä pöytä takka matto

Tämän huoneen kattoprofiilit jättävät erinomaisen vaikutelman. Katon raskas luonne muistuttaa goottilaista arkkitehtuuria. Tässä tyylissä muodot määriteltiin erittäin tarkasti tämän vaikutuksen saavuttamiseksi.

Milloin rajaa tulisi käyttää?

Nämä ovat erityisen hyödyllisiä, jos talossasi on jo katto, mutta se ei sovi kotisi yleiseen arkkitehtuuriin.

Kenet sinun pitäisi palkata

Monet ihmiset ovat erittäin taitavia sahojen ja puuntyöstökoneiden parissa. Jos olet yksi heistä, et todennäköisesti tarvitse apua. Internetissä on paljon erilaisia ​​ohjekirjoja. Saat riittävästi tukea tältä osin.

Tämä on myös hienoa työtä, kun sinulla on rakastaja, joka lisää mielellään ripauksen sisustusta kotiin. Jos suunnitellussa rakenteessa on kuitenkin paljon yksityiskohtia, paneeleja ja laatikoita, ota yhteyttä puuseppään tai rakentajaan, jolla on paljon kokemusta tämän tyyppisistä töistä.

Klassisen arkkitehtuurin ymmärtäminen ja asennuksen asianmukainen suorittaminen on itsessään taidetta.

Upean näköinen

koristeet seinällä vuodesohva lattiavalaisin tv

Hankkeen kesto:

On otettava huomioon hankkeen monimutkaisuus. Pienissä huoneissa katto voidaan asentaa viikon sisällä. Ammattitaitoinen henkilö voi tarvita noin viikon saadakseen valmiiksi suuremman huoneen, jossa on monia yksityiskohtia.

Jos sinulla on leikkuupöytä ja paneelit ja hyvin yksityiskohtainen tila, rakennus voi kestää muutaman viikon.

Lupa: On hyvin epätodennäköistä, että tarvitset erityisiä lupia. Käsittelemme projektia, joka muistuttaa hyvin maalausta.

Paras aika projektin loppuunsaattamiseen

Voit tehdä tällaisen projektin ympäri vuoden ja suorittaa se onnistuneesti. Mutta ehkä sinun pitäisi välttää juhla -aikoja, jotta et tunne olosi epämukavaksi vieraidesi edessä. Pöly ja sotku voivat olla haittaa sinulle ja vierailijoille.

Ensimmäinen askel:

Tutki huolellisesti kotisi arkkitehtuuria ja määritä, mitkä reunat voivat sopia siihen.

Jos teet tämän projektin huolellisesti, nautit vaikutuksesta pitkällä aikavälillä.