Tutustu parvekekasvien monipuoliseen valikoimaan!

parveke kasvit kukat vihannekset hedelmäkasvit

Kevään herääminen parvekkeella oikeilla parvekekasveilla

Kun jääpyhät ovat sanoneet hyvästit toukokuun puolivälissä, voit myös istuttaa lämpöä rakastavia yrttejä, kukkia ja vihanneksia parvekkeelle. Toisin kuin puutarhassa ja terassilla, istutuskoneiden painolla on aina rooli parvekkeella.

Jos haluat varustaa parvekkeesi kukilla, vihanneksilla ja hedelmäkasveilla, valitse kevyet istutuskoneet ja pidä silmällä kokonaispainoa.

Kukat ja yrtit hurmaavat väreillä ja tuoksuilla

Sekoitus perinteisiä parvekekukkia, kuten petunioita, ruusuja, pelorgonioita ja klematisia niittyjen kukkien kanssa, on erittäin houkutteleva. Margariitit sopivat tähän,

valkoinen siankärsämö ja sinikellot. Cranesbills, virna, koiranputkea ja monet muut näyttävät myös kauniilta yhdessä suosittujen parvekkeiden kanssa.

Erilaiset Care -lajien ruohot tai siniset ruohot näyttävät erityisen kauniilta kukkien välissä. Tumma mahonki -ruoho, joka erottuu houkuttelevasti kukkien, kuten siankärsämön, päivänkakkaran tai valkoisten petunioiden vieressä, on juhla silmille.

Kulinaariset yrtit tuntuvat hyvältä kaikkien näiden kukkien välillä. Laita kukkien väliin timjamia, oreganoa ja rosmariinia sekä persiljaa, kirsikkaa ja ruohosipulia.

Välimeren tuoksullaan nämä yrtit tuovat parvekkeellesi jousimaisen tunnelman

parveke kasvit kukat istutus kulinaarisia yrttejä

Viljelykasvit viihtyvät myös ruukuissa

Hedelmäkasvit puutarhaan ja parvekkeelle ovat hyödyllisiä ja näyttävät hyvältä. Hieman suurempia hedelmäpuita puolestaan ​​tarvitaan tilava, vähintään 40–50 litran ämpäri. Nykyään ämpäriin on tarjolla laaja valikoima omenoita, kirsikoita ja päärynöitä. Voit myös viljellä persikoita, luumuja ja mirabelle -luumuja aurinkoisella parvekkeella. Sama koskee marjapensaita. Valitse tähän hyvä ruukkukasvi ja hanki heti optimaalinen lannoite hedelmäkasveillesi. Kiiviä ja mansikoita voidaan kasvattaa houkuttelevilla ristikoilla.

Kasvikasveja, kuten kurkkuja, kesäkurpitsia, papuja ja tomaatteja, voidaan myös siirtää pystysuunnassa ja ne vievät vähän tilaa. Suurin osa vihanneksista kasvatetaan erityisesti parvekkeella, ja ne voidaan helposti kasvattaa ruukuissa ja laatikoissa. Mutta tavalliset puutarhatomaatit viihtyvät myös aurinkoisella ja suojaisella paikalla parvekkeellasi, jos kylvökone on riittävän suuri.

Valitse monista vaihtoehdoista ja nauti puutarhanhoidosta parvekkeellasi!

parveke kasvit kukat geraniums palmuja

Pienet parvekkeet voivat näyttää erityisen kodikkailta tällä tavalla

parveke kasvit kukat ruusut violetit muratti

Suunnittele erityinen puutarhasi omalle parvekkeellesi!

parvekekasvit kesäkukat petunias ivy