Vinkkejä ruusujen hoitoon ympäri vuoden – kuinka ruusuja hoidetaan oikein

Ruusut puutarhakasvit kastelu ruusut lannoittavat ruusun hoito ruusut karsiminen puutarhakalenteri

Kuinka hoitaa ruusuja ja muita kukkia oikein keväällä

Kuten kaikkien muidenkin lajien kohdalla, ruusujen kanssa on tärkeää yrittää nähdä maailma ”heidän silmiensä kautta”. Ne ovat kauniita pensaita, joissa on runsaasti orgaanista ainetta. He rakastavat savi-hiekkaa ja vesiä, jotka ovat syvällä maassa.

Niitä ei saa sijoittaa paikkoihin, joissa aurinko paistaa erittäin voimakkaasti, jotka ovat samalla hyvin kuivia ja joissa ei ole lainkaan vedettä. Myös pohjoiset osat olisivat melko sopimattomia.

Ruusun hoito keväällä

Ruusut puutarhakasvit ruusut lannoittavat ruusunhoidon talvikukkia

Ruusukasvit voivat myrkyttää

Harvat ihmiset tietävät, että maaperä, jossa ruusut kasvavat yli 5 vuotta, muuttuu myrkylliseksi. Juuret korostavat vastaavat aineet. Siksi sinun pitäisi pidättäytyä käyttämästä tätä maata uudelleen.

Nauti ruusujen kauneudesta ympäri vuoden

puutarhakasvit ruusuhoito ruusut karsiminen

Syksyllä on aika laittaa ruusut talveksi. Valmistautuminen lämpimiin vuodenaikoihin tapahtuu sitten 15. maaliskuuta – 15. huhtikuuta. Kaivaminen tehdään erittäin huolellisesti, jotta ruusukasvien osat eivät vahingoitu. On suositeltavaa rikastuttaa ruusuja kerran vuodessa erityisesti puutarhaan suunnitelluilla lannoitteilla. Tämä voidaan tehdä myös keväällä ruusuja lannoitettaessa. Tästä lähtien sinun tulee rikastuttaa maapalloa lisäämällä asianmukaisia ​​varoja, myös kesäkuuhun asti.

Ruusun hoito syksyllä ja talvella

Ruusut kasvit ruusut lannoittavat ruusun hoito talvikukat

Huolehdi kevään kukista ennen talvea

Ei vain ruusut, vaan myös muut kukat tarvitsevat erityistä hoitoa talven jälkeen. Tämä tulisi tehdä ensimmäisten kuumien auringon säteiden kanssa. Koska kuten luultavasti tiedät kokemuksesta, ensimmäiset kevätkukat ilmestyvät ennen kuin ensimmäinen lumi on täysin sulanut.

Ruusupensaat kauniina puutarhakasveina ja aidan koristeina

Ruusut istutus ruusut lannoittavat ruusun hoito puutarhakasveja

Kasvun ja vastaavasti talvihoidon ja tämän kevään osalta kasvit voidaan jakaa ryhmiin. Tämä helpottaa elämää paljon itsellesi.

Jaa ruusukasvit ryhmiin

Ruusut Kasvit Ruusut Lannoittavat ruusunhoidon kevätkukkia

Keväällä kasvavat sipulit ja mukulat istutetaan syksyllä. Tämä antaa sinulle tarpeeksi aikaa kehittää juuria ja kasvaa sitten keväällä.

Kevään herääminen – upea ruusun kukinta

Kastelu ruusut puutarhakasvit lannoittavat ruusun hoito puutarhakalenteri

Kevään kukat, jotka istutetaan talven jälkeen

Jotkut lajit eivät kestä kylmää eivätkä siksi voi lepotilaa. Sinun on istutettava ne ensimmäisinä lämpiminä kuukausina – huhti- ja toukokuussa. Sitten voit tehdä sen huhti- ja toukokuussa.

Keltainen puutarharuusu

Ruusut Kasvit Ruusut Lannoittavat Rose Care Garden Kalenteri Puutarhanhoito

Kukinta -ajan jälkeen sinun on poistettava kaikki kukkasipulit ja lajiteltava ne huolellisesti. Kesällä ne tulisi jättää kuiviin tiloihin, jotta niitä voidaan käyttää uudelleen syksyllä.

Kukkii valkoisia ruusuja keväällä ja kesällä

valkoiset ruusut ruusut kasvi ruusut lannoittavat ruusun hoito kevään kukat

Valmista kevään kukat oikein

Kevään kukat, jotka eivät kestä kylmää, on istutettava heti veden vetämisen jälkeen. Sipulien ja mukuloiden sääntö on, että ne on asetettava syvyyteen, joka on enintään kolme kertaa oma korkeus. Jälleen niiden ei pitäisi olla vähintään 5 cm: n syvyydessä.

 Talvista ruususi

Ruusut puutarhakasvit ruusuhoito talvikukat

Ruusun karsiminen keväällä ja syksyllä

    Ruusut Kasvit Ruusut Lannoittavat ruusunhoito Ruusut Leikkaaminen

Ruusun hoito – säännöllinen kastelu

Ruusut istutus ruusut lannoittavat ruusu hoito kastelu ruusut