A kutikulák kezelése – 9 egyszerű lépés

A kutikulák a körmök védőrétege. Fontos, hogy megfelelően kezelje a kutikulákat manikűr vagy pedikűr közben. Ennek oka az, hogy nem megfelelő kezelésük súlyos bakteriális fertőzésekhez vezethet. De nem lehetetlen, hogy otthon is megfelelően végezze el a kutikuláit, szakmai segítség nélkül.

A kutikulák kezelése 9 egyszerű lépés

A kutikulák kezelése:

Kezelje megfelelően a kutikulait, kövesse 9 egyszerű lépést.

1. Áztatás:

Kutikula kezelése 1

Áztassa a kezét Luke meleg vízbe. Győződjön meg arról, hogy a víz nem forró. Mint a hideg víz nem megfelelő a kutikulák áztatásához, a forrásban lévő víz sem választható. A kutikulákat legalább 10 percig meleg vízben kell áztatni. Győződjön meg arról, hogy a kutikula megfelelően be van merítve a vízbe.

2. Nyomás:

a kutikulák kezelése 3

Vegyünk egy kutikula nyomót, és óvatosan toljuk vissza a kutikulákat. Tolja vissza megfelelően a kutikulákat. Ne tedd túl. Ha bármiféle fájdalmat érez, vagy miközben hátratolja, az azt jelentheti, hogy a kutikuláinak többre van szüksége, mint csak áztatni. Próbálkozzon kutikulaolajjal, hogy az áztatás után dörzsölje az ujjain lévő kutikulákat, és tartsa az olajat a körmön legalább 10 percig.

Ne vágja le a kutikulát. Az orvosok és bőrgyógyászok szerint nincs értelme eltávolítani vagy levágni a kutikulákat. Ezek valóban védik és fokozzák a köröm növekedését. Vágásuk résekhez vezet a köröm gyökereinél. Az ilyen rések körömfertőzéshez, fehér körmökhöz, gerincekhez vagy vörös kéregfertőzéshez vezethetnek. Ezért a legjobb, ha visszaszorítjuk a kutikulákat, nem pedig levágjuk őket.

3. A kutikula ápolása után:

A kutikulák kezelése 4

Miután megfelelően visszaszorította a kutikulait, használjon a következő összetevőkből készített bájitalt a kutikulara.

Közvetett hő hatására felolvasztunk néhány kutikulakrémet vagy vazelint. Öntsük bele a következőket:

a) 4 csepp levendulaolaj

b) 4 csepp olívaolaj

c) Néhány választott antiszeptikus krém:

Amikor ez a keverék megolvad közvetett hő hatására, keverje össze egy fából készült spatulával. Ezt a keveréket sötét színű üvegben tárolja a hűtőszekrényben. Használja minden este úgy, hogy egy kicsit a tenyerébe veszi, hogy felmelegedjen. Ezt masszírozza tovább a kutikulákra. Ez a cél az utógondozás és a rendszeres éjszakai ápoló krém a kutikula számára. Ne használja ezt a keveréket több mint 1 hétig. Ugyanazokból az összetevőkből készítse elő újra.

4. A száraz kutikula megelőzése:

A kutikulák kezelése 5

Ha a kutikulai megszáradnak, megrepednek vagy hasadnak, krémet kell használni a kutikulák masszírozására, amint azt fentebb említettük. Ezután lefekvéskor kesztyűt kell viselnie. Ezt a folyamatot követve könnyedén megvédheti a kutikuláit a kiszáradástól vagy a repedéstől télen.

5. A kutikulák tisztán és tisztán tartása:

Gyönyörű körmök

Fontos, hogy a kutikulait tisztán és tisztán tartsa. A kézápoló vagy akár a közös testápoló rendszeres használata sokat segíthet a kutikulák védelmében és jó állapotának megőrzésében. Gondoljon a kutikula bőrére, mint a bőrére. Növekszik, szárad és meghal. A következő új kutikula a régi. Ha tisztán tartja a kutikuláját, és minden manikűrrel vagy pedikűrrel eltávolítja az elhalt kutikulát, akkor az új kutikula jobban nő. Ennek semmi köze a köröm növekedéséhez. A köröm növekedését nem gátolja az elhalt kutikulák eltávolítása. Fontos azonban, hogy a kutikulák mindig puhák és hidratáltak maradjanak. Ez azért van, mert elősegíti az új kutikulák növekedését és jobb védelmet nyújt a körmöknek. Ez a legjobb kezelés a kutikulák számára.

6. Teafaolaj használata:

Fa tea olaj

A teafaolaj nagyon jó antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik. Nagyon használják bőrfertőzések előállítására és kezelésére. Használhat néhány csepp teafaolajat a kutikulaihoz, ha bármilyen fertőzéssel szembesül a kutikulákon. Az enyhén zöldes vagy sárgás vagy fájdalmas kutikula annak a jele, hogy esetleg kutikulafertőzésben szenved. Próbáljon ki néhány csepp kutikulaolajat lefekvés előtt és fürdés után is. Ez megakadályozza a további fertőzést, és megöli a kutikulák baktériumnövekedését is.

7. A kutikulákat károsíthatják a napsugarak:

Kutikula olaj

Ha nem visel semmiféle védő körömfedőt, fennáll annak az esélye, hogy a kutikulait károsíthatja a nap UVA vagy UVB sugara. A napvédelemre szinte minden testrészre szükség van. Bár a kutikulákat nem sokat érinti a napsugárzás, mégis a legjobb óvintézkedéseket tenni. Vigyen fel jó minőségű alaplakkot vagy körömerősítőt a körmére.

8. Akassza körmök:

akasztani körmöket

Biztosan azt gondolja, hogy ennek semmi köze a kutikulához. De az a tény, hogy az akasztott körmök jó eséllyel megfertőződhetnek a megfelelő ellátás hiánya miatt. Ha fájdalmas akasztó körmökkel szembesül, akkor a legjobb, ha megfelelően eltávolítja őket akasztó körömlemosóval. Ezek könnyen beszerezhetők a körmök és kozmetikai cikkek áruházaiban. A körmök oldalait tisztán kell tartani, és meg kell előzni mindenféle fertőzést. Nagyon óvatosan távolítsa el az akasztott körmöket. Ha ezeket elvégzi, valójában elvághatja a bőrt, és vérzést okozhat. Próbáld meg nem túlzásba vinni őket. Távolítsa el az akasztott körmöket enyhe nyomással, csak amennyire szükséges.

9. A már érintett kutikulák kezelése:

A repedezett, fájdalmas és törött kutikulák kezelése nehéznek tűnhet. De ez a valóságban nem annyira érint. Hibátlan kutikulákat kaphat néhány napos rendszeres ápolással. Szüksége lesz egy normál szalagsegítőre és némi Neosporin kenőcsre. Vigye fel a kenőcsöt bőven a kutikulákra. Másik kezével jól masszírozza be a körmökbe. Most kötözze be. Aludjon ezzel a kötéssel egy éjszakán át. A legjobb, ha ezt éjszaka csinálod. Másnap reggel nyissa ki a kötést, és használja a szokásos tevékenységeit. Kövesse ezt az eljárást még néhány napig, amíg a kutikula visszaáll a normális állapotba vagy legalábbis jobb lesz. Ez a nagyszerű kezelés a kutikulák számára

Tartsa szem előtt ezt a 9 egyszerű dolgot, hogy szép kutikulákat kapjon.