Hypothyroidisme Kost

Lider du af hypothyroidisme? Kender du til diæt med hypothyroidisme? Hvis dit svar er nej, så er denne artikel noget for dig. I dag er der mange mennesker i verden, der lider af hypothyroidisme. Mange af os har svært ved at helbrede dette, men hvis du involverer nogle ændringer i din livsstil såvel som i din kost, bliver det let for dig. Derfor diskuterer vi i dag i denne artikel om hypothyroidisme diæt.

Hypothyroidisme Kost

Skjoldbruskkirtlen er en sommerfuglformet kirtel under din hals i menneskekroppen, der er ansvarlig for fremstilling af hormoner, der er afgørende for at regulere stofskiftet. Hvis sådanne processer forstyrres, kan det forårsage hypothyroidisme. Hypothyroidisme eller lav skjoldbruskkirtelfunktion er en stille epidemi. I ved alle, at der ikke er nogen pille til dette middel. Hypothyroidisme sker, når skjoldbruskkirtlen ikke giver tilstrækkelige hormoner.

Hvis du er diagnosticeret med hypothyroidisme, kan det lyde forfærdeligt, men du kan være i det for livet. Der er behov for at være en opmærksom og konsekvent plan for dit rutinemæssige forbrug af mad for at undgå glimt af symptomer, der kan forstyrre din hverdag.

Bedste tips til god diæt med hypothyroidisme:

Hvis du følger din kostplan kraftigt, bør der ikke være tvivl om symptomangreb senere.

1. Jodrige fødevarer:

En velafbalanceret kost, der indeholder jod, kan være til gavn for at lette symptomerne på, at du møder din lidelse. Fødevarer, der er ironiske i jod, foreslås stærkt i kampen for at afværge hypothyroidisme. Så tang og skaldyr, keltisk havsalt, saltvandsfisk, Nori ruller, sushi er afgørende for dig.

2. Fald i forbrug af ekstra kulhydrater:

Der kræves kun 45-60% kulhydrater til personer med hypothyroidisme. Regulering af dit forbrug til den korte ende af dit område (nær 50% kulhydrater) hjælper dig med at opnå dette. Med 50% kulhydrater påvirker din kost måske runde 30% protein og 20% ​​fedt.

3. Selen-rige fødevarer:

Også de selenrige fødevarer hjælper patienten, der lider af denne lidelse. Derfor involverer de fødevarer i din kost fuld af selen såsom kød, kylling, paranødder, mejeriprodukter, løg, laks, hele uraffinerede korn, hvidløg og tun.

4. Forøg proteinindtag:

Protein transporterer skjoldbruskkirtelhormon til alle dine muskler og ved at elske det ved hvert måltid kan det gavne at regulere skjoldbruskkirtlens funktion. Proteiner indeholder nødder og nøddesmør; quinoa; hormon- og antibiotika-fri animalske produkter som økologi, æg, bæredygtigt opdrættet fisk, græsfodret kød og bælgfrugter.

5. Drik nok vand:

Drik 8-12 kopper vand hver dag. Metabolisme har brug for vand, så hvis du ikke drikker tilstrækkeligt, vil det også forstyrre dit vægttab. Når du øger dit fiberforbrug 30-40 gram, er vand glat vigtigere. Drik ekstra vand for at kompensere for sved fra træning og varmt vejr.

6. Reducer din brug af stimulanser:

Så snart man prøver at bekæmpe træthed, kan stimulanser som koffein være en livsstil. Hypothyroidisme skaber binyrerne, der kan udsættes for overarbejde og udmattelse. Binyrerne kan kun generere så meget stimulation tidligere, at de starter til underfunktion. Afskrækning af stimulanser med kaffe, te og sodavand kan understøtte binyresystemets genopbygning og boost.

7. Hæv dit fiberindtag:

Du skal spise 30-40 gram for hver dag. Personer med hypothyroidisme oplever ofte sløv indtagelse og forstoppelse. En fiberrig kost kan gavne at flytte tingene sideværts så at sige, mens du vokser mæthed, så du aldrig føler dig sulten. Sørg for gradvist at øge din fiber over tid.

8. Vælg flere komplekse kulhydrater:

Sæt stor pris på grøntsager, frisk frugt og fuldkorn som fuldkornsbrød brune ris og pasta, brune ris, hvedekim. Disse fødevarer er ernæringsmæssigt større end deres raffinerede supplementer.

Jeg håber, at du kan lide denne artikel og finder den både nyttig og informativ!