(Polycystisk ovariesyndrom) PCOS -kostplan

Når du vil fortælle nogen, at du er under en PCOS -diæt, vil det første sandsynlige spørgsmål være ‘hvad er en PCOS -diæt’? Nå, PCOS står for polycystisk ovariesyndrom, og det er en meget almindelig hormonel lidelse blandt kvinder. For at beskrive på en kort og let måde betyder PCOS, at hormonerne er ude af balance. Næsten ti procent af alle kvinder i alderen 12 til 45 år lider af denne hormonelle lidelse. Selvom det antages at være et genetisk problem, er det endnu ikke bekræftet. PCOS er også en af ​​de mest almindelige årsager til en kvindes infertilitet, hvilket gør det til en væsentlig årsag til, at det bliver helbredt eller i det mindste kontrollerer og befri dig fra nogle af symptomerne.

Polycystisk ovariesyndrom) Pcos kostplan

Da det menes, at PCOS er relateret til uregelmæssighederne i glukosemetabolismen, selv uden tilstedeværelse af insulin i blodet, ville PCOS -kosten være ufuldstændig uden at overveje styringen af ​​insulin og blodsukkerniveau. Og hvis du har succes med at opretholde blodsukkerniveauet, vil du ikke have succes med at beholde eller tabe vægten. Derfor er det meget vigtigt at tage ansvar, og at fortsætte, hvad du spiser, er også meget afgørende.

Grunde til at vælge PCOS -diæt:

Insulin er ansvarlig for nedbrydning af kulhydrater og opbevaring af dem i kroppen. Disse lagrede kulhydrater kan enten flyttes til musklerne for at blive lagret som energi eller kan også lagres som fedt for at kunne bruge dem senere. Når en kvinde bliver resistent over for insulin, har hun brug for en større mængde insulin for at styre blodsukkerniveauet i kroppen. Undladelse af at gøre det vil fremme udviklingen af ​​mandligt hormon som androgen. Dette vil føre til en masse PCOS -symptomer såsom overdreven hårvækst, acne, vægt, uregelmæssig menstruationscyklus og hårtab.

PCOS kost:

Nedenfor i denne artikel forklares, hvilke fødevarer du skal spise, når du er i PCOS -diæt, og hvilke fødevarer der også skal fjernes sammen med nogle tips.

Madvarer, der bør elimineres fra menuen:

Der er mange fødevarer, der kan bruges til at opretholde niveauet af insulin, men igen skal du være forsigtig med at vælge fødevaren, da de fødevarer, du spiser, har indflydelse på kroppen. For eksempel er kulhydrater en god mulighed for PCOS, men så skal du være forsigtig med at vælge, hvilken mad du indtager sammen med kulhydrater, fordi protein og fiber har en tendens til at sænke optagelsen af ​​kulhydrater i kroppen. Taler mere detaljeret,

1. Fødevarer med højt GI (GLYCEMISK INDEKS):

Disse fødevarer kan let medføre en hurtig ændring af dit blodsukkerniveau. Stigningen af ​​sukker betyder ændring i insulin, hvilket igen øger risikoen for PCOS. Eksemplerne på sådanne fødevarer, der skal undgås, når du er blevet diagnosticeret med PCOS, er hvide ris, riskager, kartoffelmos og boller. Velsmagende som de kan være, fjernes deres fibre og andre næringsstoffer normalt. Da de kun er rige på sukker, er de intet andet end dårlige nyheder og bør undgås, når man formulerer en diæt til PCOS -vægttab.

2. Mejeri:

Mælk er en vigtig bestanddel bag stigningen i testosteronniveauer. Som om det ikke var værre nok, bliver denne stigning, hvis den ikke overvåges, ved med at stige, hvilket får tingene til at gå ud af hånden. Du skal holde op med at bruge mejeriprodukter i det hele taget foreløbig for at holde dit testosteronniveau godt styret og få regelmæssig menstruation gennem din cyklus.

3. Sojaprodukter:

Soja har en dårlig indvirkning på ægløsning i det hele taget. Det er kendt for at forsinke ægløsning og kan forårsage problemer for dig, især hvis du prøver hårdt at blive gravid. Soja i små mængder er dog ok at have.

4. Dårlige fedtstoffer:

Transfedt og mættet fedt bør undgås for at medføre en positiv ændring i din månedlige cyklus. Det betyder, at rødt kød og smør skal skæres helt ud af din kost. Disse produkter fører til en stigning i østrogen, som ikke kun forstyrrer cyklusfaserne, men også kan føre til uønsket vægtforøgelse og dermed risikere hjertesygdomme samt diabetes.

Madvarer, der bør indtages:

At fjerne fødevarer fra den almindelige kost er naturligvis ikke en meget let opgave. Og at fjerne disse fødevarer vil kræve beslutsomhed og dedikation, da det er vigtigt for sundhedsfordelene, og du vil gradvist bemærke fordelene. Lad os med disse fødevarer stifte bekendtskab med fødevarer, der er PCOS -venlige. Her er en liste, der nævner få af dem.

  • Varianter af grøntsager.
  • Lavt GI kulhydrater såsom vilde eller brune ris.
  • Frisk frugt
  • Økologisk, magert og gerne græsfodret kød.
  • Fødevarer med et højt indhold af omega 3 og vitale fedtsyrer.

1. Grønne grøntsager:

Når du taler om en diæt til PCOS -patienter, er det ikke til at undslippe snakken om grønne blade. Disse grøntsager, som spinat, linser, blomkål, broccoli, er rige på alle slags næringsstoffer som calcium, jern, kalium, vitamin K, vitamin B og magnesium, og er et must i din kostordning. B -vitamin spiller en væsentlig rolle i håndteringen af ​​de symptomer, der viser sig for patienter. Disse grøntsager virker også ved at genoprette hormon- og skjoldbruskkirtelbalancen, hvilket gavner dig med en regelmæssig cyklus derefter. Grøntsager er den største kilde til antioxidanter, og når du formulerer kosten til PCOS -kvinder, skal du sørge for at placere grøntsager, der hjælper med at frigive oxidativ stress hos kvinder. Oxidativ stress er en af ​​de mest almindelige kilder til PCOS -problemer, og disse grøntsager kan helt sikkert bekæmpe dine symptomer med størst mulig effektivitet.

2. Frugt:

Frugter er rige på fibre såvel som phytonutrienter, vitaminer og mineraler. Derfor bør de med rette være en del af din PCOS -kostplan. Der er en forkert opfattelse, som kvinder vælger at tro, hvilket er frugt, der forårsager en stigning i sukker i blodet og dermed øger insulinniveauet. Dette er ikke rigtigt, så længe du kan holde nødder rundt for at afbalancere det overskydende sukker. På den måde kan frugt som kirsebær, appelsiner, æbler, abrikoser, druer. Kiwi og blommer giver dig alle de nødvendige vitaminer og hjælper med at medføre en ændring i din menstruationscyklus.

3. Økologisk, græsfødt kød:

Selvom græsfodret kød er dyrt, bør det være en del af din PCOS -kostplan. Det skyldes, at kødet fra græsfodrede dyr normalt er frit for de pesticider, som afgrøderne, der er klar til husdyr, indeholder. Dette kød er magert og har normalt en tendens til at indeholde mindre hormoner end almindeligt husdyrholdet kød. På den måde påvirkes din menstruationscyklus ikke, og risikoen for PCOS minimeres.

4. Sunde fedtstoffer:

Indsæt nødder og abrikoser i din kost, da disse indeholder essentielle fedtsyrer, der hjælper med at holde næringsstofferne inde og blokere toksinerne ud af dit system. De hjælper også med balancering af hormoner og styring af både vægt og fertilitet.

Håndtering af blodsukkerniveau:

Med inkluderingen af ​​disse fødevarer vil du være i stand til at inkludere en masse vitale næringsstoffer til kroppen. Her er en liste over, hvordan du kan styre blodsukkerniveauet i kroppen.

  • Inklusive fiber og bælgfrugter indeholder en stor mængde fiber i kroppen.
  • Spiser hyppige og sunde måltider.
  • Spise fuldkornsfødevarer frem for forarbejdede og raffinerede fødevarer.
  • Kombinerer protein og kulhydrater, da de regulerer blodsukkerniveauet.

Ved at følge disse principper vil du være i stand til at regulere blodsukkerniveauet og også det hormonelle niveau i kroppen og leve et sundt og lykkeligt liv.