Skjoldbruskkirteldiæt: 16 fødevarer, der kan hjælpe din skjoldbruskkirtel

Lider du af problemer med skjoldbruskkirtlen? Synes du, det er svært at håndtere? Bare rolig! Vi er her for at hjælpe dig. På nuværende tidspunkt er der mange mennesker, der står over for skjoldbruskkirtlen. Skjoldbruskkirtlen kost spiller en vigtig rolle for at sænke symptomerne på problemer med skjoldbruskkirtlen. Husk dog at konsultere din læge for at se, hvilken slags skjoldbruskkirteldiæt -menu, der følger. Du skal vide, at hvert individ er forskelligt fra hinanden, og kosten er også i henhold til det problem. Således diskuterer vi i dag i denne artikel om skjoldbruskkirtlen.

Skjoldbruskkirtlen kost

Skjoldbruskkirtlen er en sommerfuglformet endokrine kirtel beliggende i den nederste del af nakken og er ansvarlig for at konstruere, lagre og frigøre skjoldbruskkirtelhormoner i din cirkulation. Disse hormoner hedder T3 og T4, og de styrer energiforbruget i kroppen på celleniveau, skaber proteiner og styrer kroppens følsomhed over for andre hormoner, der er fri i kroppen.

Skjoldbruskkirtlen kost har fordele for at opretholde sundheden i skjoldbruskkirtlen. Skjoldbruskkirtlen er ansvarlig for kroppens energiniveauer, kroppens stofskifte, hudoverflade og taber også risikoen for forhøjet blodtryk, fedme, demens, hjertesygdomme, træthed og så videre. Skjoldbruskkirtlen er sart for mange faktorer, og en af ​​disse er kost. En strategi for skjoldbruskkirtlen er vigtig, hvis denne kirtel skal skabe de nøjagtige hormoner.

Kost til skjoldbruskkirtlen:

Nu nedenfor har vi nævnt alle oplysninger om diagrammet for skjoldbruskkirtlen, og de er som følger, der hovedsagelig indeholder madliste.

1. Jern, zink og kobber:

Kobber og zink vides at være hovedsageligt gavnlige for skjoldbruskkirtelpatienter, men jern er det vigtigste. Zink er nyttig til at omdanne den inaktive form af T4 (som er thyreoideahormonet Thyroxin) til dets aktive form T3. Kobber på den anden side sørger for, at thyroxinniveauet på et hvilket som helst tidspunkt ikke er for højt i blodet. Vegetarer bliver ofte bytte for jern- og zinkmangel og må derfor stole på kosttilskud for at opretholde et sundt liv. Også mennesker, der lider af mave -tarmsygdomme, har brug for mere opmærksomhed med deres zink- og kobbermangel. Dette skyldes, at det ofte sker, at deres organforstyrrelser har en tendens til at forstyrre absorptionen af ​​disse næringsstoffer, hvilket fører til alvorlige bivirkninger som nyresvigt, diabetes og kræft.

Børn er heller ikke sikre mod ubalancer i kobber og zink. For dem modvirker det at tage mere af zink ofte fordelene ved kobber i systemet. Det er derfor, den rigtige form for skjoldbruskkirtlen diæt plan er at blive forkælet med. Hvis du ønsker at holde skjoldbruskkirtlen fungerer kraftfuldt og fastholde hormonniveauerne op, involverer disse næringsstoffer i små mængder i din daglige kost. Fødevarer, der er ironiske i disse næringsstoffer, indtager spinat, kalveslever, schweizisk chard og svampe.

2. A -vitamin mad:

Dette vitamin har fordele ved at opretholde normal kirtelfunktion eller kæmper mod struma. Hvad angår A -vitamin i din kost for skjoldbruskkirtlen, sker følgende medicinsk. Caroten er en forgænger for vitaminet. Når din skjoldbruskkirtel ikke er bedst funktionsdygtig, kan den umuligt være effektiv til at omdanne caroten til en brugbar form for vitamin A. Mad som gulerødder er høj i caroten, så uanset hvor mange af dem du spiser, vil dit vitaminindtag forbliver stadig upåvirket. Dette vil ikke kun medføre nogen fordel for din skjoldbruskkirtel, men også føre til en vitamin A -mangel.

En anden ting, der skal huskes på, er, at din TSH -produktion er meget begrænset, hvis du mangler dette vitamin. For at kontrollere, om du virkelig er underskud, skal du prøve at stå foran et skarpt lys. Hvis det irriterer dit øje mere end det burde, så er det dårlige nyheder for dig. Det er dog ikke noget, kosttilskud ikke kan reparere. Du kan altid stole på den naturlige måde og øge indtagelsen af ​​vitaminberiget mad. Fødevarer, der er sjove i A -vitamin, er æg, persille, gulerødder, cantaloupe, chlorella, bladgrøntsager, mango, brøndkarse og spinat,

3. Jod mad:

Dette mineral, der er opstillet i bordsalt, er afgørende for at bevare en sund skjoldbruskkirtel. Skjoldbruskkirtlen er den eneste kirtel i kroppen, der fascinerer jod og udmatter det for at give T3- og T4 -hormoner. Desuden findes salt, jod bestemt i havgrøntsager, som tang. For meget jodspisning kan forårsage problemer med skjoldbruskkirtlen, så bekræft, at du ved, hvor meget din krop har brug for. Spis derfor slam, østers og tun.

4. Kokosolie:

Skjoldbruskkirtlen er tilfældigvis lille i forhold til resten af ​​menneskekroppen. Det er imidlertid en af ​​de mest afgørende dele i det endokrine system. De sygdomme, der påvirker systemet, skyldes normalt forstyrrelser i produktionen af ​​TSH, som enten kan være mere end ønsket eller utilstrækkelig. Et af de to symptomer fører til upassende reaktioner på andre hormoner i kroppen. Når man taler om kokosolie som kur, er det naturligvis ikke helt af sig selv. Det påvirker imidlertid kirtelens overordnede funktion. Hvordan? Fedtsyrerne i denne olie understøtter dit stofskifte og støtter vægttab. De fleste opskrifter fungerer for andre typer olie kan virkelig laves med kokosolie, hvilket ikke kun er overdrevent for din skjoldbruskkirtel, men også din talje! Du kan også forbruge kokosvand eller tilføje det til din te som sødemiddel for både sundhedsmæssige fordele og for at reducere dit sukkerindtag.

5. Brassicas:

Brassicas (blomkål, kål, grønkål osv.) Kan i nogle tilfælde donere til udvikling af struma (forlængelse af skjoldbruskkirtlen), men spisning vil være meget høj, før dette er en reel frygt. Kategorisk placeret i planten Slægt Brassica, er disse grøntsager kendt for at være rige på goitrogene forbindelser. Disse forbindelser er ikke helt helten, når det kommer til at redde dig fra hypothyroidisme. Dette skyldes, at disse forbindelser reducerer produktionen af ​​TSH. Men for din hypertyreose er det sikkert at sige, at du kan tilføje disse grøntsager i din thyroid food list købmand. Sørg for, at du ikke efterlader disse grøntsager ubehandlede, da de har en rimelig andel pesticider, hvilket kan gøre tingene værre.

6. Calcium:

En intens skjoldbruskkirtel kan tage fra kroppen af ​​calcium; derfor er det nødvendigt at have en kost, der er ironisk i calcium. Foreslåede fødevarer er tofu, sojabønner, laks og pak Choy. Mens de fleste mennesker igen og igen har været afhængige af calcium for deres knoglevækst, er det et vanskeligt supplement til dem, der behandles for en under aktiv skjoldbruskkirtel. Mange undersøgelser har vist, at calcium forstyrrer behandlingen af ​​hypothyroidisme. Derfor bør de to aldrig forkæles sammen. Men hvis du kan opretholde et mellemrum på 12 timer mellem de to forskellige lægemidler, bør det gøre dig godt. Nogle calcium -ironiske fødevarer og kosttilskud begrænser med levothyroxin -fangenskab. Hvis du er irriterende for at tabe dig og bruger mindre fedtmælk (dvs. halvskummet eller skummet), skal du bemærke, at disse stadig er højt indhold af calcium på trods af at de er dårligere i fedt.

7. Bær:

Et regelmæssigt forbrug af disse antioxidantrige skjoldbruskkirteldiæter hjælper med at øge dit immunsystem og hjælpe med at bremse din skjoldbruskkirtel. Bær er afslappede for at forbedre din skjoldbruskkirtel diæt. Så tag en håndfuld til morgenmad, spred lidt på yoghurt til frokost, og tænk igennem salte bærplader til aftensmad.

8. Juice:

Da struma er forårsaget af en samling af jod og andre skadelige kemikalier, kan din læge godkende en juice hurtigt for at fjerne dit system. Enhver gruppering af frugt og grøntsager vil gøre dejlige og nyttige hjemmemediciner.

9. B -vitamin:

B -vitamin har en udbredt funktionalitet med sine forskellige underafdelinger. At komme ind på disse detaljer,

  • Vitamin B1, også kendt som thiamin, er nødvendig for patienten, hvis du lider af hypertyreose. Dette vitamin er hurtigt og pålideligt og balancerer det overskydende skjoldbruskkirtel. Det er netop derfor, at det har været den formel, læger har tillid til i årevis.
  • Den næste på listen over B -vitamin til en plan for skjoldbruskkirtlen er B2, almindeligvis kaldet riboflavin. Dette vitamin forbedrer ikke kun funktionen af ​​skjoldbruskkirtlen, som ellers undertrykkes, men aktiverer også binyrerne med deres sekretion effektivt, når det er nødvendigt.
  • B3 -vitamin har sin egen anvendelse til at holde cellerne i kroppen, hvilket naturligvis omfatter den endokrine kirtel og dermed skjoldbruskkirtlen, balanceret og fungerer ideelt.
  • Vitamin B6, Pyridoxin, er vigtig for skjoldbruskkirtlen, da det hjælper kirtlen med at udnytte jod og dets rå form effektivt til fremstilling af hormoner. En overaktiv skjoldbruskkirtel har brug for mere vitamin. Mangel på dette vitamin kan kontrolleres ved at lede efter muskelsvaghed, da mennesker, der lider af det samme, normalt er dem, der opdages med en pyridoxinmangel.
  • Vitamin B12 -kosttilskud er lige så vigtige som for mennesker med skjoldbruskkirtelforstyrrelser, da der ikke er nogen anden måde for patienter med hypothyroidisme at optage vitaminet. Dette kan føre til mangel, hvis bivirkninger er alvorlige. Disse omfatter neuralgi, psykisk sygdom, Neuritis og andre lidelser. Det normale område antages at ligge mellem 500-1300 pg/ml i stedet for de for det meste foreskrevne 200-1100 pg/ml. Sidstnævnte område anses for for lavt og efterlades ofte uabsorberet af patienten, der lider af en lav produktion af skjoldbruskkirtelhormonet.

B -vitaminrige fødevarer spiller en vigtig rolle for at reducere struma og involverer derfor bønner, mejeri, broccoli, korn, fed fisk, dadler, korn, rosenkål, majs og okra osv..

10. Omega-3 fedtstoffer:

Disse vitale fedtstoffer er ansvarlige for at tjene dine celler, modtager skjoldbruskkirtelens hormoner og findes i fisk og fiskeolie. Du kan også spise valnødder, hørfrøolie og olivenolie. Essentielle fedtsyrer og omega -olier, 3 og 6 findes i fødevarer som helleflynder; makrel og laks er gode grundlag for dette og hjælper med at genoprette hjernens funktion. Selvom Omega 3 og 6 i det væsentlige er uadskillelige, skal det bemærkes, at Omega 6 er kendt for sine negative virkninger. Der er et bemærkelsesværdigt fysiologisk skift i, at en person indtager for meget af denne fedtsyre. Som om det ikke var dårligt i sig selv, for at gøre tingene værre, kan blodkarrene spasme og lettere sammentrække. Omega 3 er kendt for alle de gode kvaliteter, der er som faldende betændelse og blodpropper; på den anden side er omega 6 ikke helt mesteren. Dette er hovedårsagen til, at der skal være en etableret balance mellem indtag af Omega 6 og Omega 3 i den foreskrevne liste over skjoldbruskkirteldiæt. På den måde bevares fordelene ved Omega 3, og de barske bivirkninger af overskydende Omega 6 balanceres.

11. Soya:

Soya stopper absorptionen af ​​thyroxin, så hvis du tager thyroxin, skal du prøve at undgå soja. Hvis du forlanger at tage soja, skal der være en så lang hviletid, som man kan tænke sig mellem at spise soya og fange thyroxinen.

12. Selen:

Selen spiller en effektiv rolle for at producere og kontrollere T3, selen kan findes i mange fisk og skaldyr, såsom tun, rejer, snapper torsk og helleflynder samt shiitake og knap svampe.

13. Undgå tang:

Undgå produkter som tang, da de kan hæmme skjoldbruskkirtlens funktion og trivsel. Tang er et resultat af tang og er logisk godt i jod. På grund af dette markedsføres det lejlighedsvis som en “thyroid booster” og kan erhverves i tørre præparater og tabletter. Som med jod selv har det ingen sundhedsmæssig fordel for dem med skjoldbruskkirtlen.

14. Protein:

Protein er transportmidlet, der tager skjoldbruskkirtelhormonerne til din krops væv, og som følge heraf fordele ved at regulere skjoldbruskkirtelfunktionen. Fødevarer, der er sjove i protein, omfavner: nødder, bælgfrugter, quinoa og hormon- og antibiotika-fri animalske produkter såsom æg, græsfodret kød og fisk.

15. Urter:

Nogle af disse urter er intense til at varme dig op og pleje din stofskifte, prøv derfor sort peber, hvidløg, chili, ingefær, kanel, gurkemeje og chili. Cilantro vil støtte detox -metaller ud af dit system, især kviksølv, et bekræftet toksin for skjoldbruskkirtlen.

16. Laks og Tyrkiet:

De involverer D-vitamin og Omega-3 fedtstoffer; denne opstrøms svømmer understøtter for at bevare skjoldbruskkirtlen. Vægttab kan gå med, problemer med skjoldbruskkirtlen, derfor vil du gerne opbevare dine proteiner i retning for at holde en sund vægt og bevare din muskelmasse.

Så det er en plan for skjoldbruskkirtlen, og jeg håber, at du nyder denne artikel og finder den informativ. Hold dig i form!