Kalorit poltettiin lenkillä kuntosalilla tai ulkona puistossa

kalorien kulutus lenkkeily terveellinen laihtuminen koiran kanssa

Kaloreiden kulutus lenkillä: Parempi juosta ulkona tai kuntosalilla?

Ei ole epäilystäkään siitä, että tarpeeksi kaloreita kulutetaan lenkillä. Tämä toiminta on varmasti yksi varmimmista tavoista pysyä kunnossa. Suurin osa meistä tietää sen omasta kokemuksestaan.

Kaloreiden kulutus lenkkeily

kaloreiden kulutus yksin lenkillä puistossa

Minne menet, on varmaan makuasia. Tai ei? Katsotaanpa tänään, mitä tutkijat sanovat kalorien kulutuksesta lenkillä kuntosalilla ja sen ulkopuolella.

Hölkkä: ulkona vai radalla? Mikä on parempi?

kalorien kulutus-lenkkeily-tai-kunto-terve-laihtua

Mikä on terveellisempää yleistilan kannalta?

Kaloreiden polttaminen lenkillä on varmasti erittäin tärkeää. Mutta tämä ei välttämättä ole terveellistä. Koska kuntoilu tarkoittaa myös hieman enemmän kuin energian kulutusta. Varmaa on, että ulkona juokseminen on myös monipuolisempaa ja usein hyvin rentouttavaa aisteille. Jos tämä tapahtuu meren rannalla, järven rannalla, puistossa, aivan luonnossa, hengität myös raitista ilmaa ja monia muita parantavia tuoksuja, jotka yksinkertaisesti puuttuvat kuntosalilta. Jotkut ihmiset kuitenkin kokevat vähemmän stressiä sisällä. Joten he mieluummin panostavat kalorien kulutukseen lenkkeilemällä juoksuradalla. Toinen kokemus voidaan korvata kylpylän ja luontopolkujen kautta.

 Juoksu puistossa ystävän kanssa

kaloreiden kulutus lenkillä kumppanin kanssa puistossa

 Kauniin luonnon ympäröimä

kalorien kulutus lenkkeily tyttöystävän kanssa terveellinen laihtuminen

Lisäksi kuntosalin laitteessa on myös kalorilaskuri, pulssilaskenta ja monia erilaisia ​​asetuksia, jotka mittaavat ja voivat myös lisätä harjoittelun tehokkuutta.

Hölkkä kuntosalilla

kaloreiden kulutus kuntoillen juoksumatolla

Psykologiset näkökohdat

Kun lenkkeilen, kalorit ja niiden polttaminen eivät ole, kuten sanoin, ainoa näkökohta, joka on otettava huomioon. Puhtaasti psykologisesta näkökulmasta ulkona juokseminen on luultavasti terveellisempää. Se vahvistaa tahtoa ja toimii luovuutemme kehittämiseksi. Koska joskus on tuulta, joskus sataa ja joka kerta vaatii paljon vaivaa osallistuakseen näistä olosuhteista huolimatta. Mutta lopulta tämä on jännittävä kokemus, joka tekee ihmisestä optimistisemman ja onnellisemman. Lisäksi sinua haastetaan löytämään uutta maastoa rinteillä, kukkuloilla ja uusilla poluilla. Tämä lisää lenkkeilyn vaikutusta.

Kesällä meren rannalla

kalorien kulutus lenkkeily ulkona tyttöystävän kanssa laihtua

Tai talvella lumen kanssa

kalorien kulutus lenkkeily talvella laihduttaa terveellisesti lumessa

Toisaalta kuntosaliurassa voit suunnitella ja hallita kaikkea helpommin. Joten voit olla varma tuloksistasi.

Kuntosalilla sääolosuhteilla ei ole merkitystä

kaloreiden kulutus kuntoillessasi juoksumatolla

Täytteen merkitys

Keskittymällä kalorien kulutukseen lenkillä, ei voida sivuuttaa nivelten terveyttä. Koska ne voivat vaurioitua liian lujasta tienpinnasta. Maa ja erityiset urheilupinnat välttävät sen, ja lisäksi ne ovat yksinkertaisesti mukavampia useimmille ihmisille ja motivoivat heitä kestämään pidempään. On myös tärkeää valita oikeat kengät. Esimerkiksi rannalla voit jopa kävellä paljain jaloin. Tässä tapauksessa loukkaantumisriski on kuitenkin myös hieman pienempi.

Tämä vaara vältetään kuntosaliurassa

kalorien kulutus lenkkeily kuntosali laihtua hauskalla

Palataanpa nyt pääkysymykseen: onko lenkillä poltettujen kalorien määrän ja muiden etujen vuoksi syytä juosta mieluummin kuntosaliradalla vai ulkona? Ajattelemme vain, että jokaisella vaihtoehdolla on omat etunsa. Parempi tulos on parasta yhdistää nämä kaksi.

 Hengitä raitista ilmaa ulkona

kaloreiden kulutus lenkillä tai kuntosalilla

Juna sisällä radalla

kalorien kulutus lenkkeily kuntosalilla juoksumatolla

Kotikuntoilu upealla näköalalla

kalorien kulutus lenkkeily kuntosali kuntosali juoksumatolla

Ura voi laskea lenkillä poltetut kalorit

kalorien kulutus lenkkeily kuntosalilla laihduttaa

20 minuutin lenkkeilyohjelma juoksuradalla

kaloreiden kulutus kuntoilustudiossa