Turvallisuus kylpyhuoneessa: näin lapset suojataan

Tilastojen mukaan Saksan kotitalouksissa sattui vuonna 2014 3,15 miljoonaa loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta. Tämä tarkoittaa, että noin kolme kertaa enemmän onnettomuuksia tapahtuu yksityisesti kuin työpaikalla. Lapset ovat erityisen vaarassa, koska heidän tietoisuutensa vaarasta ei ole kovin selvä ensimmäisinä elinvuosina. Vanhempien, joilla on lapsia, on siksi kiinnitettävä huomiota kodin turvallisuuteen. Kylpyhuone on erityinen vaaran lähde. Mutta vain muutamat yksinkertaiset varotoimenpiteet voivat auttaa tekemään tästä alueesta turvallisen alueen, jossa vauvat ja pikkulapset voivat myös menestyä ilman ongelmia.

Kotitaloudet ovat erityisen vaarallisia lapsille

6–12 kuukauden ikäiset vauvat alkavat ryömiä tutkimaan ympäristöään ja valmistautua kävelemään vetämällä itseään huonekaluista ja muista esineistä. Tutkimus sisältää myös kaiken "ymmärtää" ja he panivat kaikenlaisia ​​esineitä suuhunsa. Näin he altistuvat automaattisesti vaaralle. Alle 6 -vuotiaat lapset eivät voi arvioida tarkasti loukkaantumisriskiä, ​​minkä vuoksi vanhempien on pidettävä niitä periaatteessa silmällä. Mutta voit suojella lapsia yksinkertaisilla toimenpiteillä ja he voivat tehdä sen huolellisesti tutustuttaa sinut vaaratilanteisiin jokapäiväisessä elämässä.

Olipa kyseessä asunto tai talo – lapsiperheiden on aloitettava huoneiden valinnasta Tila ja turvallisuustekijät jälkeläisillesi kunnioitusta, ajattele hyvin. Suurimmat vaarat piilevät huoneissa, joissa on laatikot, pistorasiat, terävät reunat, jyrkät portaat ja sileät lattiat. On myös olemassa onnettomuusvaara myrkytysten ja kemiallisten palovammojen vuoksi, jos lapset pääsevät käsiksi kotitalouksien kemikaaleihin. Vanhemmat voivat kuitenkin vastustaa tätä suhteellisen helposti ryhdy ensimmäisiin hätätoimenpiteisiin – Kiinnitä esimerkiksi avoimet pistorasiat muovisuojalla, lukitse puhdistustarvikkeet ja pidä hätänumerot selvästi näkyvissä puhelimen lähellä.

Kuinka tehdä kylpyhuoneesta lapsiturvallinen

Kylpyhuone on erityisen herkkä alue, koska siellä on usein vielä vähemmän suojattu vaatteiden puutteen vuoksi. Lisäksi kylpyhuoneen elektroniset laitteet ovat erityisen vaarallisia, koska vesilähteet voivat helposti johtaa sähköiskuihin. Käytä siksi kylpyhuoneessa erityiset suoja -alueet. Siksi kylpyhuoneen sisustus vaatii myös lisätietoa turvallisuudesta. Mutta jopa vesi, hoitotuotteet ja kosmetiikka voivat vaarantaa lasten terveyden. Ensinnäkin vanhempien ei pitäisi koskaan ottaa silmiään vauvoista ja pikkulapsista kylpyhuoneessa, koska vauvat ja pikkulapset voivat hukkua kylpyammeeseen jopa alhaisella vedenpinnalla; Kosteus ja sileät pinnat aiheuttavat putoamisvaaran. Esimerkiksi suihkualustaa ostettaessa on varmistettava, että sinulla on sellainen Malli, jossa on riittävän suuri seisonta -alue integroitavaksi kylpyhuoneeseen, joka on peitetty luistamattomalla matolla. Tämä estää putoamisen liukkaille pinnoille.

Heti kun lapset ovat riittävän suuria päästäkseen hanoihin, suositellaan myös termostaattia, joka säätelee veden maksimilämpötilaa. Tämä estää lapsen vahingossa palovammoja hanaa haetessaan. Tuoksuvat, värilliset hoitotuotteet tai puhdistusaineet saavat lapset usein uteliaiksi. Jotta et laita niitä suuhusi ja niele niitä, ne on säilytettävä lukittavissa kaappeissa. Sähkölaitteita ei yleensä saa säilyttää lähellä vesistöjä, kuten pesualtaita tai kylpyammeita. Kun ne eivät ole käytössä, ne on irrotettava pistorasiasta ja pidettävä poissa lasten ulottuvilta sähköiskun välttämiseksi. Näillä yksinkertaisilla menetelmillä vanhemmat voivat varmistaa harmonisen ja turvallisen uintiympäristön, jossa he ja heidän lapsensa voivat tuntea olonsa hyväksi pitkään.

Kuvan oikeudet: Flickr Kylvyssä Michael Zeising CC BY 2.0 Tietyt oikeudet pidätetään