Mitkä allaslaatat kannattaa valita? Asiantuntijat paljastavat yleisimmät trendit!

Anna altaalle aivan uusi ja moderni ilme

Allaslaattojen rooli altaan suunnittelussa rajoittui alun perin altaan reunaan, mutta ajan myötä laattoja käytettiin yhä enemmän uima -altaan rakentamisessa. 50-luvulla yleinen neliönmuotoinen altaan muotoilu kehittyi vähitellen erilaiseksi, monimutkaiseksi ja korkean teknologian uima-allaskonseptiksi, minkä vuoksi allaslaattoja käytettiin yhä useammin. Laatat osoittautuvat oleelliseksi elementiksi uima -altaan rakentamisessa, koska ne voivat antaa uudelle uima -altaalle modernin ilmeen ja edistää sen epätavallista tai vintage -ilmettä. Ne toimivat joka tapauksessa katseenvangitsijana ja muuttavat uima-altaan täydelliseksi katseenvangitsijaksi!

Jokaisella laatatyypillä on kuitenkin omat ominaisuutensa, joten sinun on selvitettävä vastaavat edut ja haitat. Jos haluat esimerkiksi keraamisia laattoja, ne tulee tehdä erityisesti ulkokäyttöön. Muuten ne halkeilevat ja rikkoutuvat melko alhaisten talvilämpötilojen ja veteen liuenneiden kemiallisten aineiden vuoksi.

Miltä allaslaattojen pitäisi näyttää??

laatat vesilinjalla

allaslaatat vesilinjalla

Altaan reunalla olevat laatat oli alun perin värjätty erilaisiin veden sinisiin sävyihin, ja siksi ne toimivat veden optisena luonnollisena laajennuksena. Rikkaiden koristeiden ja värikkäiden aiheiden ansiosta espanjalaistyyliset allaslaatat saivat yhä enemmän merkitystä 1960 -luvulla. Vähitellen suurista laatoista tuli 6 × 6 cm. korvataan pienemmillä mosaiikkilaatoilla. Kuitenkin tämä uusi trendi kolminkertaisti tarvittavan laastin määrän – kuivumisaika kasvoi dramaattisesti, pienet laatat hajosivat asennuksen aikana ja ne olisi vaihdettava uusiin aina uudestaan.

Vaikka espanjalaiset laatat antavat uima -altaalle hienon ilmeen, ne tuovat mukanaan monia ongelmia

espanjan laatat vesilinjalla

Espanjalaisia ​​laattoja on saatavana laajassa valikoimassa. Haluaisitko kuitenkin tehdä sen?

espanjalaisia ​​laattoja uima -altaalle

Tummanvihreät ja koboltinsiniset keraamiset laatat, jotka tulivat markkinoille 80 -luvulla, osoittautuivat hieman käytännöllisemmiksi ja tyylikkämmiksi, koska ne loivat kuohuviiniä veden ja auringon paisteessa. Muutama vuosi myöhemmin käytettiin valkoisia allaslaattoja. Koska näissä oli melko voimakas kontrasti tavalliseen tummaan altaan lattiaan ja ne tarvitsivat erityistä puhdistusta paljon useammin, ne korvattiin sinisillä laattoilla. Nykyään neutraalit ja kiven kaltaiset laatat siirtyvät yhä enemmän asiantuntijoiden huomion kohteeksi, koska ne kiinnittyvät hyvin erilaisiin allasmalleihin ja niitä on paljon helpompi ylläpitää. Lasilaatat ja beige keraamiset laatat ovat kaksi muuta suosittua vaihtoehtoa, jotka ovat saaneet yhä enemmän kiinnostusta viime vuosina.

  • Tip Lisävinkki: Asiantuntijoiden mukaan on parasta valita lasilevyt! Koska ne heijastavat veden tyylikkäitä liikkeitä, ne luovat värikkäitä vaikutuksia taittamalla veden auringonvalon. Lisäksi ne voidaan värittää eri kirkkailla väreillä ja toistaa veden intohimoinen tanssi ainutlaatuisella tavalla. Lasia voidaan käyttää yhtä hyvin lämpimässä ja leudossa ilmastossa sekä huonommassa säässä.

keraaminen vs. lasi-allas-laatat

mitä-laatat-sopii-allas

Vaikka valkoiset laatat ovat täysin katseenvangitsijoita, niiden likaantuminen on paljon silmiinpistävämpää!

valkoiset laatat uima -altaalle

Tumma uima -altaan lattia vihreänä

tumma altaan lattia jaeger -vihreillä laattoilla

vihreät siniset laatat

jaegerin vihreät allaslaatat

Vai pidätkö enemmän klassisesta sinisestä?

Luo sininen uima -allas puutarhaan

Lasilaattoja pidetään nykyään täydellisenä hittinä

hieman erilainen versio pitkänomaisista allaslaatoista

allaslaatat koboltinsinistä

Värivivahteet sulautuvat yhteen ja heijastavat hauskaa vesiominaisuutta

lasilevyjä moderniin muotoiluun

lasilevyt heijastavat auringonvaloa

Yllättäen kivet ja lasilevyt voidaan yhdistää täydellisesti toisiinsa

siniset lasilaatat

lasilevyt veden alla

vesi -allas lasilaatat

vesilinjan mosaiikkilaatat henkeäsalpaavaan tunnelmaan

Beige / ruskea lasi tai keraamiset laatat ainutlaatuiseen uima -altaaseesi

beige uima -altaalle  neutraaleja beigenvärisiä laattoja uima -altaalle

Kivien asettaminen altaan ympärille?

kivilaatat uima -altaan ympärillä

vettä altaassa kivilaatat