Lampputrendit 2017: suunnittele huoneen valaistus nykyisten trendien mukaan

 Mitkä ovat lamppujen nykyiset trendit?

Valo on tärkeä osa asuintilojen suunnittelua. Mitä kirkkaammat huoneet näyttävät, sitä ystävällisempi ilmapiiri. Siksi neljän seinän valaistussuunnittelu alkaa jo talon rakentamisesta, kun ikkunoita ja ovia suunnitellaan niin, että huoneisiin saadaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Lisäksi valaistus on ratkaiseva tekijä, joka pesee kodin miellyttävässä valossa pimeinä päivinä ja iltaisin. Tästä syystä valaisimien valmistajat kehittävät säännöllisesti innovaatioita, jotka tekevät valaistusvaihtoehdoista entistä monipuolisempia.

lamputrendit 2017 valonlähteet lamput suunnittelevat huoneen valaistuksen

Täydellinen yhdistelmä käytön ja suunnittelun välillä

Voit käyttää valaisimen tyypistä riippuen joko suoraa tai epäsuoraa valaistusta. Viime vuosina LED-nauhat ja kaapin alla olevat valot ovat suosittuja, ja ne tarjoavat tunnelmallisia valaistuskorostuksia keittiön sokkelissa, portaissa, palkeissa tai kaapissa.

Samalla ne näyttävät vaikuttavasti huoneen tai valaistut huonekalut.

Sitä vastoin riippuvalaisimet mahdollistavat valon kohdistamisen erityisesti työpaikalle, keittiöön tai ruokapöytään. Näistä on tullut yksinkertaisempia viime aikoina, joten trendisuuntautuneissa huoneistoissa voit usein nähdä valoja, jotka koostuvat vain tyylikkäästä “lampusta”. Tämä ei todellakaan ole klassinen valonlähde, se vain jäljittelee lampun nimeä. Tämä trendi jatkuu vuonna 2017 minimalistisilla pöytä- ja riippuvalaisimilla, jotka koostuvat myös vain koristeellisesta pistorasiasta ja valonlähteestä. Mallit vaihtelevat puusta värilliseen muoviin kiiltävään metalliin. Valaistusta ei siksi käytetä ainoastaan ​​valon tuottamiseen, vaan myös korostamaan sisustustyyliä tai asettamaan epätavallisia aksentteja, jotka tekevät kodista yksilöllisemmän.

Luonnollisuus kohtaa tieteiskirjallisuuden

Yksi suuntaus, joka jo määrittelee huonekalumallit, on suuntautuminen luonnollisiin muotoihin ja materiaaleihin. Siksi vuonna 2017 suuntaus on valaisimille, joiden luomumuotoilu muistuttaa esimerkiksi meduusoja tai oksia. Puu, pellava, puuvilla ja kivi sekä kukista tai lehdistä tehdyt kukkakuviot hallitsevat muotoilua. Kankaiden käyttö vaikuttaa myös siihen, että läpi heijastuva valo on erittäin lempeää. Tämä tekee näistä valoista erityisen sopivan olohuoneen miellyttävään valaistukseen. Myös betonilla on edelleen tärkeä rooli. Karkean näköinen materiaali on ollut suosittu seinien ja lattian suunnittelussa jo jonkin aikaa, ja sitä löytyy keittiöstä työtasojen muodossa. Betoni korostaa yhä suositumpaa teollista tyyliä täydelliseksi. Siksi sisustussuunnittelijat ovat jo pitkään käyttäneet sitä kodin lisävarusteissa, kuten maljakoissa ja kulhoissa ja myös valaisimissa.

Nämä luonnon inspiroimat lamputrendit sopivat yhteen valojen kanssa vs., joka voisi tulla scifi -elokuvista ja muistuttaa lentävistä lautasista tai avaruusaluksista. Niillä ei ole juurikaan muistutusta lampusta tavanomaisessa mielessä. Sen sijaan ne muistuttavat enemmän veistoksia, ja siksi niistä voi tulla koristeellinen taide-esine, joka on erityinen katseenvangitsija olohuoneessa. Nämä ovat pääasiassa metallia, mutta futuristiset valot on valmistettu myös lasista, posliinista, akryylistä ja pleksilasista.

lampputrendit 2017 lattiavalaisimet lamput suunnittelu huoneen valaistus

Siitä tulee värikäs

Keltaisesta vaaleanpunaiseen bensiiniin ja kuusen vihreään – valaistussuunnittelijat käyttivät voimakkaasti värivalikoimaa vuoden 2017 trendeihin. Jos väri on näkyvä, muotoilu on yleensä varattu. Voit asettaa houkuttelevia aksentteja yksinkertaisesti sisustettuihin huoneisiin ja luoda yksilöllisen tunnelman. Lisäksi trendikkäät värit sopivat täydellisesti retro -ilmeeseen. Suositellaan suunnittelijavaloja, jotka toteuttavat tyypillisen ilmeen aidommin kuin edulliset mallit. Niitä on saatavana erikoisliikkeiltä, ​​esimerkiksi täältä. Laadukas valmistus tekee värivaloista jaloja, jotta ne voivat kehittää poikkeuksellisen vaikutuksensa täydellisesti.

Harmaa ja keltainen yhdistetään värimaailman harmoniaksi. Hienon harmaan värin neutraalisuutta täydentää harmonisesti myös koralli. Tällä tavalla väriyhdistelmät sopivat myös moderneihin ja minimalistisiin sisustustyyleihin.

Jos pidät vähemmän värikkäistä asioista, voit valita pastelliväriset valot ensi vuonna. Nämä täydentävät täydellisesti suosittua nuhjuista tyylikkyyttä, joka elää herkillä väreillä vintage -mallien rinnalla.

Voit tuoda raikasta ilmaa kotiisi sinisillä sävyillä, jotka vaihtelevat vuonna 2017 pehmeästä taivaansinisestä intensiiviseen kuninkaalliseen. Myös eri sinisten sävyjen sekoitukset, jotka on toteutettu houkuttelevana värigradienttina joissakin valoissa, ovat suosittuja.

Kuvan oikeudet:

Kuva 1: © Digital Storm / shutterstock.com

Kuva 2: © Dirk Ercken / shutterstock.com