Suunnittele terassi ja parveke uudelleen: LED -valaistusideoita ulkoalueelle

Unohtumattomien hetkien suuri taika -läsnäolo ei tule musiikista tai miellyttävästä keskustelusta. Se tulee valosta. Uskomattoman tunnelman tunne, jonka muistamme edelleen kymmenen vuoden päästä, tulee maagisesta ulkovalaistuksesta. Ja mitä enemmän sitä on, sen parempi. Loppujen lopuksi puutarhasi ei ole siellä vain päivällä, vaan myös yöllä. Päivän aikana hän tulee Taikuutta kukista, yöllä valolta. Kuvittele hetki, jolloin puutarhajuhlat ovat täydessä vauhdissa ja astut parvekkeelle nauttimaan lasillisen viiniä ulkona. Tai jos vain katsot ulos ikkunasta. Silloin hyvä valaistus tekee ulkotilastasi upean paratiisin. Kaikki ilman auringonnousua. Mutta mikä tekee hyvän valon? Annamme sinulle joitain tehokkaita LED -valaistusideoita ja hyödyllisiä vinkkejä unelmiesi ulkoalueen toteuttamiseksi.

LED -valaistusideoita – keskikesän unelma

Suunnittele patioita ja parvekkeita uudelleen. LED -valaistusideoita ulkoalueelle. Verannat koristavat paljon valoa

Kolme valaistuskerrosta, joita voit käyttää ulkotilassa

 • Ympäristön valaistus: Tämä on valaistusmuoto, jolla ei ole erityistä tarkoitusta, mutta joka luo vain tietyn tunnelman. Esimerkkejä ovat söpöt keiju valot aidalla, kaide tai lähellä oleva puu.
 • Sovelluksen valaistus: Valaistus, joka täyttää tietyn tehtävän.

  Esimerkiksi valaistaksesi portaita, grilliä, oleskelutilaa tai tiettyä koristetta talosi ulkoseinissä.

 • Korostusvalaistus: Tätä käytetään valaisemaan hyvin erityistä puutarhan aluetta, jonka oletetaan tarjoavan visuaalista kiinnostusta. Se voi esimerkiksi olla upea kukkapenkki. Joissakin tapauksissa valokeho itse toimii koristeena ja valo korostaa sitä.

Muista aina suunnitellessasi, ettet yritä luoda puutarhan kauneutta ja värejä päivänvalossa lisäämällä puutarhaan yövalaistusta. Illalla on paljon enemmän ainutlaatuisia kontrasteja, siluetteja ja korostettuja piirteitä. Hyödynnä tämä ja tee puutarhastasi salaperäinen unelmien paikka.

Ulkotilasi voi näyttää hyvin erilaiselta yöllä

Suunnittele terassi ja parveke uudelleen. LED -valaistusideoita ulkoalueelle. Kattovalaisimet verannalle ja terassille

LED -ulkovalot ja kuinka voit laittaa ne tehokkaasti

LED -ulkovalot toimivat eri tavalla kuin perinteiset valokehot. Ne ovat pieniä, kiinteitä hehkulamppuja, joilla on poikkeuksellisen pitkä käyttöikä (60 000 tuntia ja enemmän), huomattavasti pienempi energiankulutus (jopa 90% tehokkaampi) kuin perinteiset valaistusratkaisut, alhaisemmat ylläpitokustannukset ja parempi turvallisuus.

Suurimman osan ajasta, kun ihmiset ajattelevat LED -valoja, he ajattelevat kirkasta valkoista valoa, joka jäljittelee päivänvaloa. LED -ulkovalaisimilla voi olla useita eri värejä. Hehkulampun värilämpötila ilmaistuna Kelvininä (K) ilmaisee, lähettääkö lamppu lämmintä vai kylmää valkoista valoa. Yleensä kaikki alle 4000 K on lämpimän värisiä, kun taas yli 4000 K on viileää tai sinertävän valkoista. Puu, kasvit ja maaperä näyttävät yleensä parhailta lämpimässä valossa, kun taas sementti, stukki tai vesipinnat näyttävät paremmilta viileässä valkoisessa valaistuksessa. Seuraavassa näytämme sinulle hienoja LED -valaistusideoita ja vinkkejä valojen täydelliseen toteuttamiseen.

Nykyaikaiset tilat, joissa on teollisen tyylin elementtejä ja minimalismia, hyötyvät enemmän valkoisista LED -valoista

Suunnittele patioita ja parvekkeita uudelleen LED -valaistusideoita ulkoseinävalaisimiin, valkoinen valo, moderni

LED -valaistusideoita ja vinkkejä terassillesi tai parvekkeellesi

 • Talon, verannan, autotallin tai puutarhavajan polkujen tulee aina olla hyvin valaistut kompastumisvaaran välttämiseksi. Samalla on tärkeää olla liioittelematta sitä. Noin 3-5 metrin etäisyys riittää. Muussa tapauksessa voit saada polkusi näyttämään minikiitotieltä.
 • Lämmin valo lisää romanttista tunnelmaa, mutta se voi saada jotkut puut ja pensaat näyttämään kuivuneilta. Valkoinen valo sinisellä suodattimella puolestaan ​​tekee kasvien vihreistä lehdistä voimakkaampia.
 • Et voi vain käyttää valoa kiinnittääksesi erityistä huomiota suosikkialueisiisi. Voit myös käyttää pimeyttä esimerkiksi sellaisten alueiden naamiointiin, joista et pidä.
 • Varmista, että valo ei tule suoraan ikkunaan tai naapurin ikkunaan.
 • Vältä raudasta valmistettuja valoja, koska tämä metalli voi ruostua nopeasti korkeassa kosteudessa. Ruostumaton teräs, messinki ja kupari ovat parempia valintoja. Ajan myötä patina voi kehittyä myös täällä, mutta se kestää paljon kauemmin.

Valaise polkuja ja polkuja, mutta kiinnitä aina huomiota valojen väliseen etäisyyteen

Suunnittele patiot ja parvekkeet uudelleen

Tekniikoita ja LED -valaistusideoita korostamaan parhaita ulkoelementtejäsi

 • Jos haluat valaista suuren kukkapenkin tai muun istutusalueen puutarhassa tai kuistilla, on parempi käyttää useita pienempiä valoja kuin yhtä suurta yksikköä. Tämä luo sarjan hellävaraisesti päällekkäisiä valonlähteitä, joissa ei ole häikäisyä. Sama koskee istuinalueita ja sisustusta.
 • Käytä LED -nauhoja tai -palkkeja rajataksesi kukkapenkin reunat.
 • Hyödynnä täysin heijastavat pinnat ulkotiloissasi. Niitä voidaan hyödyntää levittämällä valonsäteet laajalle alueelle.
 • Värillinen valo voi tietyissä tapauksissa herättää erilaisia ​​tunteita, ja siksi se on valittava huolella. Voit saada lisätietoja tästä tässä lukea.

Lyhdyt tarjoavat romanttisen tunnelman ja pehmeän valon

Suunnittele terassi ja parveke uudelleen. LED -valaistusideoita ulkoalueelle lyhdyt lämpimät valopolut

Halusitpa kirkastaa polkuasi pimeinä iltoina tai luoda houkuttelevan ja kutsuvan ulkoalueen. Ulkovaloilla on paljon tarjottavaa. Anna näiden LED -valaistusideoiden ja -vinkkien vaikuttaa sinuun, istu alas ja nauti unelmiesi puutarhasta yöllä. Haluat varmasti tulla yökyöpeli!

Suunnittele terassi ja parveke uudelleen. LED -valaistusideat ulkoalueelle valaisevat portaat hyvin kolonne