Täydellinen kattovalaisin: Mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi

Oikea valaistus on tärkeä tekijä minkä tahansa huoneen viihtyisyyteen, joka valitettavasti usein unohdetaan sisustettaessa. Koska mikään ei ole ärsyttävämpää illallisella kuin kirkas valo, joka putoaa suoraan silmiin ja sokaisee kaikki epämukavasti. Mutta missä on oman neljän seinän onnistuneen valaistussuunnitelman salaisuus? Mitkä ovat oikeat valonlähteet ja miten ne tulisi sijoittaa parhaiten? Mihin tarvitset kattovalaisimen ja ennen kaikkea minkälaisen? Miten tämä voidaan yhdistää muihin valonlähteisiin? Kysymys toisensa perään, johon aiomme antaa oikeat vastaukset seuraavilla riveillä.

Löydä oikea kattovalaisin jokaiseen huoneeseen

moderni 3-suuntainen kattovalaisin

Koska perinteinen hehkulamppu on käytännössä kadonnut markkinoilta ja energiansäästölamput ja LEDit ovat nousussa, oikean valonlähteen valinta ei ole osoittautunut helpoksi. Voit tietysti luottaa kokeneisiin työntekijöihin ja valaistusasiantuntijoihin, kun ostat lamppuja, mutta olisi silti erittäin hyödyllistä, jos olisit perehtynyt valon maailmaan etukäteen.

Esimerkiksi kattovalaisin on paras perusvalo käytännöllisesti katsoen kaikkiin kodin huoneisiin. Tätä kutsutaan suorana valaistuksena, joka vastaa peruskirkkaudesta. Tämän seurauksena huoneet on valaistu vähällä varjolla ja alhaisella kontrastilla.

Litteät kattovalaisimet, joissa on moderni muotoilu

kattovalaisin valkoinen

Hajavaloa levittävien litteiden kattovalaisimien lisäksi kattovaloja suositellaan myös optimaaliseen valaistuskonseptiin. Toisin kuin ensimmäisessä muunnelmassa, jossa koko huone on tasaisesti valaistu, kohdevaloja voidaan kääntää tai kallistaa erittäin käytännöllisellä tavalla, mikä mahdollistaa minkä tahansa huoneen paikan asettamisen kohtaukseen – lukukulmat, taideteokset tai miksi ei kaunis perintö.

Himmennettäviä lamppuja suositellaan kattovalaisimiin ja muihin valaistustyyppeihin, koska ne tarjoavat enemmän joustavuutta ja erilaisia ​​tunnelmia tunnelmaan. LEDit ovat listan kärjessä, koska ne eivät ole vain himmennettäviä ja energiaa säästäviä, vaan ne myös säteilevät pehmeää ja pehmeää valoa. LEDien suuri etu on se, että niissä ei ole kuluvia osia, kuten tavalliset hehkulamput, ja niiden elektroninen LED -ohjain on harvoin vaihdettava.

Huomaa kattovalaisimen tyyli ja toiminta

elävä kattovalaisin

Oikea kattovalaisin on paljon enemmän kuin pelkkä valonlähde. Se on myös tärkeä kodin lisävaruste, joka tulisi sovittaa täydellisesti sisustustyyliin. Retro -klassikot, vintage -tyyliset nostalgiset lamput tai nykyaikaisemmat valot, joissa on teollinen kosketus – valinta on tietysti täysin sinun. Tutustu lukuisiin kattolamppumalleihin erikoisliikkeissä paikan päällä ja Internetissä, esimerkiksi osoitteessa Vivaleuchten.de ja valitse täydellinen kattovalaisin kotiisi jokaiseen huoneeseen.

Pientä teknistä tietoa kiitos?

kattovalaisin valkoinen kolmikko

Jos olet jo selvillä kattovalaisimesi tyylistä ja toiminnasta, sinun on hankittava vähän teknistä tietämystä ennen ostamista. Kolme tärkeintä termiä lumen, Kelvin ja värintoistoindeksi ovat itse asiassa täysin riittäviä.

Muistatko vielä hyvin 60 watin lampun? Sen sijaan LED -pakkauksissa lukee 730 lumenia. Lumenit tarkoittavat valon kirkkautta ja näyttävät lampun valotehon. Mutta tämä kriteeri ei ole tärkeä vain valonlähdettä valittaessa, vaan myös niin kutsuttu valon väri, ja tämä on aina Kalvinissa. Yksi puhuu myös värilämpötilasta. Karkeasti ottaen valkoisella LED -valolla on eri sävyt, jotka vaihtelevat lämpimästä valkoisesta neutraaliin valkoiseen päivänvalon valkoiseen. Jos valaisimessa on jopa 3300 kelviniä, he sanovat, että valo on lämmin valkoinen. Lamppu paistaa neutraalivalkoisena jopa 5300 kelviniin asti ja suuremmalla Kelvin -numerolla valo on päivänvalonvalkoinen.

Periaatteessa sovelletaan seuraavaa: Lämpimällä valkoisella on rentouttava ja kodikas vaikutus, neutraalilla valkoisella on enemmän stimulaatiota ja hyvä heräämiselle ja päivänvalo auttaa optimaaliseen keskittymiseen ja suorituskykyyn.

Entä värintoistoindeksi? Tämä mitataan Ra: na ja osoittaa, kuinka hyvin ja luonnollisesti huoneen värit on valaistu. Indeksiarvot välillä 80 ja 100 Ra ovat optimaalisia.

Oikea sekoitus tekee sen

kattovalaisin olohuoneen valaistus

Hyvä sekoitus on kova myös valaistuksessa. Sinun ei siis pitäisi luottaa yksinäiseen kattovalaistukseen vaan myös useisiin yhdistettyihin valonlähteisiin ja luoda huoneeseen erilaisia ​​valosaaria. Tämä luo tasapainoisen kevyen maiseman, joka lisää mukavuutta ja miellyttävää harmoniaa. Asiantuntijat suosittelevat kolmen eri elementin yhdistämistä huoneen valaistukseen: kattovalaisin (takaa perusvalon), seinä- tai lattiavalaisimet (jotka ovat vastuussa vyöhykevalaistuksesta) ja pöytävalaisimet tai koristevalaisimet (jotka antavat kevyitä aksentteja ja lisää tunnelmaa).

Sinun tulisi myös koota tasapainoinen yhdistelmä suoraa ja epäsuoraa valaistusta. Vaikka suora valo parantaa peruskirkkautta, epäsuora tai heijastunut valo auttaa visuaalisesti laajentamaan huoneita ja tekemään niistä mukavampia.

Luo erityinen tunnelma oikealla valon yhdistelmällä!

kattolamppu kattokruunu

Johtopäätös:

Jotta voit suunnitella valaistuksen kotona oikein, sinun on harkittava muutamia asioita. Tyylin ja toiminnon lisäksi valoteholla, värilämpötilalla ja värintoistoindeksillä on myös melko tärkeä rooli ostopäätöksessäsi. Luota oikeaan kattovalaisimeen jokaisen huoneen onnistuneena perusvalaistuksena ja yhdistä se muihin sopiviin valonlähteisiin, kuten pöytä- ja seinävalaisimiin tai kattoaluslevyihin ja valonauhoihin. Luo vain täydellinen valosekoitus äläkä unohda peukalosääntöä: Kevyemmät huoneesi tarvitsevat aina vähemmän valoa kuin tummat!