15 effektive lægemidler til våd og tør hoste til børn og voksne

Hoste er en refleksmekanisme fra menneskekroppen mod indre og faktorer, der påvirker luftvejene. De interne faktorer kan være induceret faktor ved at drikke og cigaretrygning eller på grund af medicin og medfødte anomalier. De eksterne faktorer som vejr, støv, pollen.

Den ideelle måde at behandle hoste er at diagnosticere den nøjagtige årsag bag hosten. Det første skridt kan være at vente i en uge, da forkølelse og hoste aftager med en uge, hvis hosten vedvarer mere end en uge, anbefales det stærkt at konsultere læger. For at vide mere om de bedste lægemidler, der er ordineret til hoste, bringes der frem, hvilket hjælper med at få en dyb viden om lægemidlets navn og dets anvendelse.

Effektiv Wet & amp; Tør hostemedicin til børn og voksne

Bedste sirup og tabletter til hoste tør eller våd:

Hostemedicinerne fås som tablet og hostesirupform. Doseringen i hostesirup er signifikant mindre sammenlignet med tablet. Sirupform anbefales til børn, da den er let at sluge, og den findes i forskellige varianter, som børn kan lide at have i stedet for at græde. Nogle af de bedste hostesirup og tabletnavne er nævnt nedenfor for øjeblikkelig lindring af hoste.

1. sugetabletter til hoste:

Pastiller til hoste

Denne type medicin mod hoste hjælper med at berolige halsen ved at gøre luftvejspassagen fugtig og beskytte nerveenden mod kildrende fornemmelse. Faryngeal nedbrydning er tilgængelig som tabletform, der er i en tygget form i stedet for at sluge med forskellige smag som citron, ingefær osv..

2. Balsam af Tolu:

Balsum af Tolu

Det er en ikke-fossil harpiks fra Sydamerika, dets botaniske navn er Myrospermum Toluiferum. V-formet snit foretages på grenen af ​​disse træer, og olien ekstraheres. Denne æteriske olie ekstraheret fra balsam, som fungerer som slimløsende og hjælper med at lindre overbelastning i brystet. Det er en bronchial sekretionsforstærker, der lindrer den betændte luftvejspassage. Den fås både som hostesirup og i pastiller.

3. Ambroxol:

Ambroxol

Det er muco slimløsende medicin, der normalt ordineres af læger på grund af hurtig reaktion ved at bringe slim ud. Den givne dosis er 15-30 mg tre gange om dagen. Det sælges på markedet med mærke som Ambril. Ambrolit osv. Fås også i sirupform til børn med 30 mg/5 ml dosering. og også i en injicerbar form, som kun anbefales, når slimhastigheden er mere.

4. Bromhexin:

Bromhexin

Afledt af Adhatoda Vasica er et af de potente mucolytiske midler, der hjælper med at fortynde slimet ved at bryde sputums netfibre. Det kommer som en 8 mg tablet og også i sirupform. Bivirkningerne er rhinoré, gastrisk overfølsomhed.

5. Carbocisteine:

Carbocisteine

Det er også et af de mucolytiske midler som acetylcystein. Det kommer som en kapsel med 250-750 mg tre gange daglig administration. Patienter med kronisk bronkitis anbefales at indtage denne tablet. Bivirkninger er irritation og udslæt, som normalt er mindre, da lægerne ordinerede dem efter at have spurgt patientens komplette historie.

6. Codeinesirup til hostekontrol:

Codeinesirup til hostebekæmpelse

Dette er en antitussiv medicin, der primært virker på centralnervesystemet for at øge kapaciteten af ​​hostecenter i hjernen for at reducere tussal -virkningen. De kontrollerer hosten i mindst seks timer efter medicinen. Det fås som kapselform 10-30 mg til voksne, til børn 5-10 ms og til 2-6 årige børn anbefales dosering mindre end 5 msg, det fås også i sirupform. Dens vigtigste bivirkning er forstoppelse. Denne medicin bør undgås for astmatisk patient.

7. Noscapine:

Noscapine

Det er også et antitussivt middel, der hovedsageligt gives til uproduktiv tør hoste. Det hjælper med at undertrykke hosten, men har ingen smertestillende eller narkotisk virkning. Da denne medicin hjælper med udskillelse af histamin, hvilket fører til bronkokonstriktion, er den kontraindiceret til astmapatienter. Hovedpine er en almindelig bivirkning. Doseringen på 15-30 mg for voksne, 15 mg for børn og 7,5 for børn under 6 år. Otrivin er det mest almindelige mærke, der sælges.

8. Dextromethorphan:

Dextromethorphan

Det mest almindeligt anvendte lægemiddel under akut luftvejsinfektion. Det er et stærkt slimløsende middel, der har mucokinetisk effekt. Det hjælper med at kontrollere hoste. Det kan også kombineres med et antitussivt middel, der hjælper med både at uddrive slim ud af luftvejspassagen samt reducere hosten. Denne medicin hjælper med strømmen af ​​luftrørsekretionen. Bivirkninger er generelt kvalme, diarré og nogle gange også fører til dannelse af nyresten.

[Se mere: Bedste hostesirup i Indien]

9. Guaifenesinsirup:

Guaifenesinsirup

Denne brocoril er bromhexin, Terbutaline og Guaiphenesin kombinationssirup, som bruges til at kontrollere hoste, bronkitis, bihulebetændelse og vejrtrækningsproblemer. Nogle bivirkninger som svimmelhed, hovedpine, hududslæt og mavesmerter er almindelige og sjældne efter at have taget denne sirup.

10. Asthalin Expectorant:

Asthalin Expectorant

Det er et kombinationslægemiddel af Salbutamol2mg og guaiphenesin 100mg pr. 10 ml sirupform. Denne kombination er mest almindeligt tilgængelig i inhalatorform, som bruges af astmatiske patienter under en astmatisk episode eller hosteinduceret astma på grund af en ekstern faktor.

11. Ascoril-C:

Ascoril-C

Det er et kombinationslægemiddel bestående af Codeine 10 mg og chlorpheniramin 4 mg pr. 5 ml sirup. Det er den mest almindeligt anvendte sirup, der hjælper med at fortynde slimet. Nyere tilberedning af denne sirup indeholder også salbutamol, som hjælper med at udvide bronchialrørene.

12. Benadryl Hoste Formel:

Benadryl hoste formel

Dette er den mest almindeligt anvendte bedste hostemedicin, der nu sælges på markedet for våd og tør hoste separat, hvilket hjælper med at komme sig hurtigt efter hoste. Det er medicinsammensætning er diphenhydramin, natriumcitrat, methanol og ammoniumchlorid. Dosering på 5 til 10 ml anbefales

13. Inhalerede kortikosteroider:

Indåndet kortikosteriod

Det anbefales til en astmatisk patient og et højt niveau af KOL -tilstand, som hjælper med at reducere bronkial betændelse. Den inhalerede medicin holder i en uge i kroppen.

14. Theophylline:

Theophyllin

Et almindeligt lægemiddel til bronchial astmatisk tilstand og til kronisk obstruktiv lidelse (KOL). Dette er ikke et vandopløseligt lægemiddel, så det kan ikke injiceres. Fås i kapselform. Bivirkninger er maveirritation.

Se mere: Hoste om natten

15. Ketotifen:

Ketotifen

Det hjælper med at helbrede allergisk rhinitis og hoste forårsaget på grund af allergener. Inhiberingen af ​​mastceller sørges for ketotifen og hjælper med at reducere bronchial astma og forbedrer lungefunktionen. Doseringen er 1 mg pr. 5 ml sirup. Bivirkningerne er sedation og mundtørhed.

Der er mange hostemedicin til rådighed, men behandling af hoste med den rigtige medicin på det rigtige tidspunkt og den bedste måde at finde ud af medicinen på er ved at konsultere en læge for alvorlig og vedvarende tilstand i stedet for at vælge håndkøbslægemidler, som kun forårsager bivirkninger og nødsituation.

For at slippe af med hoste prøver pastiller med balsam af tole, der vil give en beroligende effekt og god vaniljesmag fra den æteriske olie.