Uønsket 72: Anvendelser, dosering, bivirkninger og substitutter

Hvad er uønsket 72?

Uønsket 72 Tablet

Uønsket 72 er en oral prævention, der har ryggen, når du støder på en uventet graviditet ud af et ubeskyttet køn. Tabletten er kendt for at virke og være effektiv inden for de første 72 timer efter et ubeskyttet køn. Fremstillet og markedsført af Mankind Pharma, disse tabletter er en pr. Strimmel og forhindrer graviditet. Pillen indeholder 0,75 mg Levonorgestrel, et hormonelt præventionsmiddel, der vides at hæmme graviditet inden for 3 dage efter samleje.

Hvordan virker uønsket 72?

Uønsket 72 som prævention fungerer effektivt. Sådan får du det gjort.

  1. Stopper frigivelsen af ​​æg fra æggestokkene. Uønsket 72 forhindrer sæden i at befrugte, hvis der frigives et æg.
  2. Pillen hjælper også med at forhindre ægget i at fæstne sig til slimhinden i livmoderen. Graviditet sker kun, når ægget fæstner sig til livmoderen.

Hvad er prisen på uønsket 72?

Pillen er prissat til 75 INR for en enkelt pille. Du finder dog også tabletten i flerpakningsstørrelser med mange førende lægemidler. Prisen ses også at variere fra 75 til 90 INR afhængigt af producenten. Uønsket 72 er et produkt af Mankind Pharma.

Hvor effektiv er uønsket 72?

For at pillen skal være effektiv, skal du have 1,5 mg uønsket 72, og når den indtages i en enkelt dosis inden for 3 dage, hvilket er 72 timer, hævdes det, at pillen er effektiv til omkring 80-90%. Men hvis du indtager det senere end 72 timer, ophører pillen med at være effektiv.

I hvor mange dage uønsket 72 virker?

Denne pille fungerer, som navnet antyder, kun inden for 72 timer efter samleje. Forbruger den senere end den nævnte fastsatte tid reducerer eller ophæver dens effektivitet. Det er også vigtigt at tage den anbefalede dosis af pillen og følge instruktionerne omhyggeligt.

Er det sikkert at have uønsket 72?

Det eneste spørgsmål, vi alle har, er sikkerhedsproblemet. Nødprævention, uanset om det er uønsket 72, burde ikke være din almindelige prævention. Mens Uønskede 72 hævder succesrate og er blevet stemt som et yderst effektivt lægemiddel, er det altid sikkert at konsultere din læge, hvis du agter at fortsætte dette i længere tid.

Hvad er den sikre dosis for uønsket 72?

En af de bedste ting ved pillen er, at det er en “enkeltdosis enkeltdosis” medicin. Det betyder, at du kun skal tage det én gang, det også inden for 72 timer. Dette er i kontrast til de andre kombinationspiller, der kræver højere dosering.

Sådan bruges uønsket 72 og hvornår du skal tage dem?

Husk at tage pillen inden for 3 dage eller 72 timer efter ubeskyttet sex med vand eller mælk. Pillens succes og effektivitet virker kun, når du tager den i den nævnte tidsperiode. Det mister sin effektivitet efter det. Tag din pille, når du ved, at du har haft et ubeskyttet sex. Ubeskyttet sex kan forårsage graviditet, og det vil hæmme befrugtning at tage prævention.

Skal du kontakte din gynækolog, når du tager uønsket 72?

Vores ord til dig er altid at konsultere din læge, før du tager prævention. Selvom en eller to gange ikke -rådgivende medicin er normal, skal du huske altid at diskutere med din læge om dens langsigtede virkninger på kroppen, og hvordan det kan påvirke dig negativt i det lange løb.

Så hvad sker der, når du tager dem?

Levonorgestrel i den vil typisk stoppe LH -processen og også FSH, som begge er ansvarlige for udviklingen af ​​ægget. Således, når du tager dem inden for 72 timer, stopper du typisk enhver udvikling, kroppen vil begynde at tage for at forberede den til en baby.

Forholdsregler ved uønsket behandling 72

Det er altid sikkert at informere din læge om de lægemidler, du i øjeblikket indtager, og som omfatter selv håndkøbsprodukter som urte- og proteintilskud, vitaminer osv. Og andre allergier og sygdomme, du måtte have. Nogle af de helbredstilstande, du har, kan begynde at være modtagelige for bivirkningerne af stoffet. Dosering er altid baseret på din helbredstilstand. Husk, at hvis du bruger Uønsket 72 sammen med andre lægemidler og naturlægemidler eller proteintilskud, kan pillens effekt ændre sig. Dette har potentiale til at øge risikoen for bivirkninger.

Kan du bruge uønsket 72 som dit almindelige præventionsmiddel?

En læge ville altid sige nej til dette. Det er altid i bedste fald at bruge almindelige præventionsmidler som kondomer. P -piller er imidlertid 99,9% effektive sammenlignet med kondomer, der kun er 82% effektive. Orale piller omtales som nødprævention eller “morgen efter pille”, og de kan potentielt signalere en masse bivirkninger på den kvindelige krop i det lange løb. Vores råd ville være at tale med din læge, før du beslutter dig selv.

Kan tages uønsket 72 under amning:

Det er bedre at bruge kondomer og andre naturlige metoder som kobber T til at kontrollere graviditeten, mens du ammer. Hvis du vil bruge det, er det bedre at konsultere en læge, før du bruger det.

Hvornår kan du forvente tilbagetrækningsblødning?

Det er blevet rapporteret, at næsten 20 procent af patienterne får blødning i løbet af en uges tid efter at have taget pillen. Ellers kan det forårsage uregelmæssig blødning selv i den nuværende cyklus. Du kan også få abstinensblødning på datoer tættere på dine menstruationer.

Vil uønsket 72 forårsage forsinkelse i perioder?

Ja! Uønsket 72 kan forårsage forsinkelse i perioder, sandsynligvis med en uge eller deromkring. Dette er imidlertid ingen regel. Det afhænger enormt af, hvornår den nye foring vokser op, og hvornår den bliver klar til at blive smidt af igen. Så dine usædvanlige perioder eller forsinkelser kan skyldes p -piller eller nogle gange ikke. Ikke desto mindre er det en god idé at konsultere din læge, hvis du oplever noget usædvanligt.

Hvad skal jeg gøre, hvis blødning i træk er overdreven og ikke stopper?

Du må have bemærket, hvor forvirret du bliver, når du er på pillen for tiden, og du ser menstruation som blødning. Dette er abstinensblødning. Det er også kendt som den “falske periode” og sker, fordi fordi livmoderen formidler til dig, at østrogen- og progesteronniveauet er nede. Dette er dog meget normalt. Du bør også konsultere din læge, når du oplever overdreven blødning eller ændrer mærket på den pille, du tager.

Fejler uønsket pille 72?

Som med alle nødpræventioner har Uønskede 72 chancer for fejl. Selvom de har en succesrate på 80-90%, har de en 10% chance for fiasko, hvis de tages inden for 72 timer. Med 72 timer øges fejlprocenten til 40%, og efter 72 timer er det meget sandsynligt, at det mislykkes.

Hvad skal jeg gøre, hvis periode mangler (pillen mislykkes)?

Hvis du tror, ​​du gik glip af din menstruation, kan det betyde, at p -piller mislykkedes. I sådanne tilfælde er det bedre at besøge din gynækolog og tage korrigerende foranstaltninger. Hvis du ikke er klar til graviditet, kan din læge ordinere visse piller for at afslutte graviditeten.

Bivirkninger af uønsket 72 på fremtidig graviditet

Der er hidtil ikke rapporteret tilfælde om fosterskader eller fremtidig graviditet. Kvalme, svimmelhed og andre hudallergier kan dog være et resultat af pillen.

Hvad er bivirkningerne af uønskede 72?

Uønsket 72, som et p -piller er sikkert tilbøjelige til bivirkninger på kroppen. De fleste af disse betragtes som ‘normale’, og der gives kun opmærksomhed i tilfælde af usædvanlige oplevelser. Vi vil dog altid anbefale at tale med en læge, hvis du alvorligt føler ubehag eller endda har den mindste frygt for, hvad der sker med din krop. Pas på disse.

  1. Da orale præventionsmidler leger med hormonerne i at kontrollere dem fra at udføre deres arbejde, kan det have konsekvenser, når du bruger det i lang tid.
  2. Vær forberedt på at møde din menstruationsforsinkelse eller tidligt, hvilket betyder, at det kan påvirke menstruationscyklussen. Da uønskede 72 bivirkninger på menstruationer ved at begrænse det naturlige forløb af dine hormoner, der er ansvarlige for menstruationer, bør du være forberedt på perioder når som helst.
  3. Hormonelle ubalancer kan også ske på grund af indtagelse af dem. De tilhørende problemer er hovedpine, hårtab, humørsvingninger, hudallergi og acne.
  4. Du kan også opleve gastrointestinale problemer.
  5. Regelmæssig brug af p -piller kan også føre til konstant pletblødning. Vaginal udledning kan også observeres.
  6. Kontakt altid din læge, før du tager Unwanted 72, hvis du ammer.

Disse er nogle af bivirkningerne og en liste over ting, du skal vide, før du tager dem.

Er der en erstatning for uønsket 72 tablet?

Hvilket er bedre jeg piller eller uønsket 72

Der er erstatninger til uønsket 72, og jeg-pille er en af ​​de meget brugte håndkøbsfrie piller. Uanset om ipill eller uønsket 72, begge har den samme sammensætning af lægemidler i dem. Begge har også vist omkring 95% succesrate. I praksis kan du bruge en af ​​disse, alt efter hvad du først kan få. Ipill er dog mere berømt med hensyn til mærke og producent. Så folk har stemt heads up for ipill. Det handler dog mere om marketingstrategien. Du kan dog være sikker på dem begge med hensyn til deres effektivitet.

Her er vores bundlinje. Kontakt altid din læge, hvis du fornemmer, at der sker noget usædvanligt med din krop. Uønsket 72 har også sikkert været effektiv, omkring 95% af tiden og resten 5% er sandsynligvis dit held. At tage dem på den angivne tid udgør meget af det effektive. Disse orale præventionsmidler har virkelig været en velsignelse for mange par.