Hogyan kell mérni a magasságot?

Előfordulhat, hogy különböző helyeken kell kitöltenie a magasságát, például az iskola nyomtatványain, bizonyos versenyeken stb. Emellett szülőként azt is szeretné tudni, hogy gyermeke megfelel -e az életkorának. Lehet, hogy nem minden esetben lehetséges, ha gyermekorvoshoz megy, hogy megmérje a magasságát, de ekkor felmerül a kérdés, hogyan lehet otthon pontosan mérni a magasságot, különösen akkor, ha nincs otthon a szabványos stadiométer, és lehet, hogy nem is célszerű tartson otthon egyet. Tehát ennek hiányában hogyan lehet mérni a magasságát? Sok nem szabványos módszer létezik a magasság mérésére. Ebben a cikkben egyszerű módot adunk a magasság mérésére, és útmutatást adunk a magasságom pontos méréséhez..

Hogyan kell mérni a magasságot

A magasságmérést általában azért végzik, hogy ellenőrizzék, normális ütemben növekszik -e. Ahhoz, hogy megtudja, hogyan mérheti sikeresen magasságát, néhány nagyszerű módszer részletesen bemutatja, amelyek megkönnyíthetik a munkáját:

Különböző módok a magasság mérésére:

Íme, hogyan lehet megfelelő módon mérni egy személy magasságát.

1. Falmérés:

Ez általában akkor fordul elő, amikor egy gyermek felnő, és meglehetősen hatékony módja annak, hogy mindig mérje a magasságát.

Lépések a magasság pontos méréséhez a falméréssel

 1. Találj falat – Először is keressen egy akadálymentes falat a magasság mérésére. Sima falnak kell lennie minden akadály nélkül, például ablak vagy bármilyen más kivágás nélkül. A falnak elég szélesnek kell lennie ahhoz, hogy mindkét vállát a falhoz födje.
 2.  Távolítson el minden testi akadályt -Távolítson el minden cipőt, hajkiegészítőt, pónifarkat vagy bármilyen egyéb testi akadályt. Állj a falhoz mezítláb.
 3. Állj egyenesen – Álljon egyenesen, arccal előre. Vegye a lábát egymás mellé, és tegye a karját a test mellé.
 4.  Jelölje meg a magasságot – Most egy kréta segítségével jelölje meg a falnak azt a területét, amely a feje tetejéhez igazodik. A fal sikeres megjelölése után távolodjon el.
 5. Mérje meg a magasságot mérőszalaggal – Most mérőszalaggal mérje meg a jelöléstől és a talajtól való távolságot, hogy pontos magasságmérést végezzen.

2. Közvetlen mérőszalag:

Ez egy másik nagyon pontos és az egyik legjobb módszer a magasság mérésére. Ezzel a módszerrel, amellyel otthon mérheti a magasságát, a mérőszalag két végét közvetlenül a lábai alá és a fej felső részébe helyezi. Fogja meg a felső részt az ujjaival, az alsó részt pedig a lábujjaival. Tartson egy fület a mérőszalag azon részén, amely mindkét pontot egyesíti, és pontos magasságmérést kap.

3. Magasságmérő tábla:

hogyan lehet mérni a testmagasságot? A magasságmérő tábla egy teljes magasságmérési módszer. Ez a tábla szinte minden piacon elérhető, és nagyon szükséges, ha van otthon gyermeke, aki felnő. Ezt a táblát tartósan a falhoz lehet ragasztani, így gyermeke pontos magasságmérést kaphat, amikor csak akar. A tábla normál esetben akár 7 láb pontos méréssel van ellátva, és mindegyik láb alatt külön hüvelyk.

4. A magasság mérése vízszintes felületen:

hogyan lehet pontos magasságot mérni? Ezt a módszert a gyermekgyógyászat általában a csecsemő magasságának vagy a mozdulatlan felnőttek magasságának mérésére használja. Ez a módszer azonban kevésbé pontos a fent említett standard módszerekhez képest. A vízszintes felület magasságának mérésére az alábbi lépések szolgálnak:

 • Hajtsa le az illetőt egyenesen a vízszintes felületre úgy, hogy a szeme a mennyezetre nézzen.
 • Nyomja kissé a térdét a padló felé.
 • Mérőszalaggal mérje meg a lábfej aljától a fej tetejéig terjedő magasságot.

5. Magasságmérés technológia segítségével:

Ha azon gondolkodik, hogyan kell helyesen mérni a magasságát, Sok olyan alkalmazás érhető el online, amely lehetővé teszi a magasság mérését. Kövesse az alábbi lépéseket a magasság pontos méréséhez a mobilalkalmazás segítségével.

 • Nyissa meg az alkalmazásboltot vagy a Play Store -t az operációs rendszer alapján, és keresse meg a mérőalkalmazást.
 • Számos fizetős és ingyenes alkalmazás jelenik meg a képernyőn.
 • Az alkalmazás megvásárlása vagy telepítése előtt nézze át az értékeléseket és az árakat.
 • Nyissa meg az alkalmazásprojektet, amelynek képét meg kell mérnie a magasságot, és töltse ki a kért adatokat.
 • Tartsa stabilan a telefont, hogy meg tudja mérni a magasságát.
 • Próbálja ki különböző szögekből a pontos mérést.

Súly és magasság számítás:

Ez sokkal nehezebb és kevésbé pontos folyamat, de a nap végén megadja a kívánt eredményt. A folyamatot csak akkor hajtják végre, ha nincs más módja a magasság mérésére. Ez egy összefoglaló folyamat, amelynek során először ki kell számítania súlyát, majd összehasonlítania életkorával. Összehasonlítás után a magassága 2 hüvelykkel kisebb vagy nagyobb lesz, mint a súlya és magassága, ami összehasonlító tanulmány arra vonatkozóan, hogy többé -kevésbé eléri -e az életkorának megfelelő súlyt.

Ezek a leghatékonyabb módszerek a magasság mérésére, de ne feledje, hogy 21 éves korának elérése után nem nő tovább, mert ebben az időpontban a teste teljesen érett. Amint fentebb említettük, nincs pontos magasság, akinek lennie kell, mert sok tényező befolyásolhatja a magasságát, de szükségszerűen itt van egy átlagos magasság, amelyre szüksége lesz az összes szükséges változtatás elvégzése után.

Így a fentiek különböző módszereket tartalmaznak az emberi magasság mérésére. Ezek a magasságmérési módszerek nagyon egyszerűek, és otthon is elvégezhetők. Ossza meg velünk, hogy pontosan meg tudta -e mérni egyházközsége magasságát az alábbi megjegyzésekben. Továbbá ossza meg ezt a cikket barátaival és családjával, akik a testmagasság mérésének módját keresik. Ha kíváncsi, hogyan kell helyesen mérni a magasságát, reméljük, választ kapott tőlünk.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. kérdés: Hogyan mérhetem magasságomat mérőszalag használata nélkül??

Válasz 1: Ha nem rendelkezik mérőszalaggal, és továbbra is a magasság mérésének módszereit keresi, az alábbiakban felsorolunk néhány nem szabványos módszert, amelyek segítenek a magasság pontos mérésében:

 • Kezek
 • Lépések
 • Pinkie ujja
 • Egy dollárjegy használható, amely pontosan 6 hüvelyk hosszú
 • Ideiglenes vonalzó

2. kérdés: Hogyan lehet kiszámítani a magasságot centiméterben??

2. válasz: A magasság centiméterben történő kiszámításához a következő konverziókat kell használnia:

 • Először konvertálja a lábát centiméterre az átváltási arány használatával 1 láb = 100 cm, tehát ha a magassága 5 láb, akkor magassága centiméterben 5*100 + valami.
 • Ezután konvertálja át a hüvelyket centiméterben az 1 hüvelyk = 2,54 cm átváltási arány használatával, tehát ha a magassága 5 láb 6 hüvelyk, akkor a magasság centiméterben 5*100 + 6*2,54 = 515,24 cm.

3. kérdés: Hogyan kell kiszámítani a magasságot hüvelykben??

3. válasz: A magasság hüvelykre való átváltásához kövesse az alábbi lépéseket:

 • Először is, alakítsa át az egész lábat hüvelykre az 1 láb = 12 hüvelyk átváltási arány használatával. Tehát ha a magassága 5 láb és valami először konvertálja 5*12 = 60 hüvelyk.
 • Ehhez a kerek számhoz add hozzá a további centimétereket. Például, ha magassága 5 láb és 4 hüvelyk, akkor 60+4 = 64 hüvelyk.

4. kérdés: Hogyan kell kiszámítani a magasságot méterben??

4. válasz: A következő képlet segít a magasság méterben történő konvertálásában:

 • 1 méter = 3,28 láb és 1 láb = 0,305 méter. Ez segít abban, hogy a lábmagasságát méterben mért magassággá alakítsa át.
 • A hüvelykben és centiméterben mért magasság méterben való magasságra való konvertálásához a következő konverziós képletet kell használni:
 • 1 hüvelyk = 2,54 cm és 1 cm = 0,394 hüvelyk. További 1 méter = 100 cm. Így ezekkel a képletekkel 2 lépésben átalakíthatja a magasságát.

5. kérdés: Hogyan tudom mérni a magasságomat??

Válasz 5: Bár otthon könnyen mérhető mások magassága, kissé bonyolult lehet a magasság mérése. Az alábbi lépések követése azonban segít a saját magasságának pontos mérésében:

 • Fogj egy ceruzát, és állj háttal a falnak, a lábad közel egymáshoz és a nyak egyenes.
 • Most vegyen egy kemény könyvet a kezébe, és tegye a fejéhez a falhoz, és tartsa egyenesen a könyvet
 • Ceruzával jelöljön meg egy pontot a könyv vagy a farostlemez felett.
 • Most vegyen egy mérőszalagot, és mérje meg a magasságot a ceruza jelétől a padló aljáig.