Hogyan növelhető a magasság 3-6 hüvelykkel?

Hogyan lehet növelni a magasságot 3-6 hüvelykkel

A jó magasság nagyon kívánatos tulajdonság a férfiaknál és a nőknél. Míg a legtöbb tényező, mint például a növekedési hormonok, az örökletes tendenciák stb., Amelyek meghatározzák az ember magasságát, nem irányíthatók, bizonyos tényezők, mint például az étkezési szokások, az életmód és a testmozgás, befolyásolhatják a magasságot. Még akkor is, ha betöltötte a 18. életévét, bizonyos dolgokat biztosan megtehet annak érdekében, hogy 3–6 hüvelykkel növelje a magasságát, de mindenképpen erőfeszítéseket kell tennie ennek érdekében, és az eredmények csak az alábbiak rendszeres gyakorlása után láthatók. több hónapos időszak. A magasság növelésére nincs gyors megoldás.

1. Diéta és táplálkozás:

Diéta és táplálkozás

• Elsősorban nagyon fontos, hogy jól kiegyensúlyozott étrendet fogyasszon, amely megfelelő és arányos mennyiségű fehérjét, vitamint, szénhidrátot és ásványi anyagot tartalmaz a testsúlyának és a testmagasságának megfelelően. A legjobb, ha egy táplálkozási szakemberrel konzultálsz ezzel kapcsolatban.

• A magasság növelése érdekében étrendjének különösen fehérjében és kalciumban kell gazdagodnia. A fehérjék testépítő blokkokként is ismertek, és elősegítik a szervezet új szöveteinek kialakulását és fejlődését, ezáltal nagyon fontos szerepet játszanak a magasság növelésében. A fehérjék viszont aminosavakból állnak, amelyek közül sok nélkülözhetetlen az emberi növekedési hormon megfelelő szintjének stimulálásához és fenntartásához a szervezetben. Fogyasszon fehérjében gazdag ételeket, mint például: szójabab, szójatej, hüvelyesek, lencse és sajt.

• A kalcium viszont erősebb csontokat ad. Minden tejtermék, tojás, brokkolli stb. Jó kalciumforrás.

• Konzultálhat egészségügyi tanácsadójával, és meghallgathatja véleményét a fehérje turmixokról, a multivitamin kapszulákról és az ásványi kiegészítőkről (különösen a kalcium, cink, mangán, kálium és foszfor) tartalmazó kiegészítőkről a magasság növelése érdekében.

2. Edzés és gyakorlatok:

Végezzen gyakorlatokat

Erősítheti izmait, és felpumpálhatja a hormonokat, ha naponta legalább 30-40 percig megfelelő gyakorlatokat végez..

• A nyújtó gyakorlatoktól a fekvőtámaszokon át az ülésig bármi elvégezhető egy edző alatt. A nyújtás nagyszerű módja annak, hogy feloldja és enyhítse a test izmaiban felgyülemlett feszültséget, és hasznosnak bizonyult azoknál, akik valamilyen magasságot szeretnének elérni. Különféle nyújtó gyakorlatok: kobra nyújtás, csavarások és alapvető lábnyújtások. Az úszás és a kötél kihagyása szintén remek módja a nyújtásnak. Ezenkívül elvégezhet néhány függő gyakorlatot, ahogy a gyerekek a dzsungel tornatermében. Alternatív megoldásként felveheti a kick -box órákat. Az alábbiakban leírok néhány akasztási technikát, amelyek hasznosak lehetnek:

• Használhat lógó rudat a kezével való akasztáshoz. Tegye ezt naponta legalább 5 percig. Ezt követően növelheti az időtartamot az állóképesség felépülésével. Ezenkívül fokozhatja a nyújtást a sáv előre -hátra lendítésével. Gyermekek esetén felnőttek felügyelete javasolt a sérülések elkerülése érdekében.

• Ha jógázni szeretnél, gyakorolhatsz Surya namaskarot vagy napüdvözletet minden nap. A Surya namaskar alapvetően 12 testtartásból áll, amelyeket ritmusban hajtanak végre, és amelyek segítenek a testizmainak nyújtásában és erősítésében. Bizonyos jóga ászanák, mint például: Trikonasana (háromszög póz), fordított háromszög ászana, Sukhasana, Talasana, Adhomukha Savasana stb..

• Vegyen részt olyan sportokban, mint: tollaslabda, tenisz, röplabda és kosárlabda, hogy aktív legyen. Az ilyen játékok szórakoztatóak, valamint természetes formában nyújtó gyakorlatok.

• Gyakorolja a futást vagy a sprintet. Biztosan látta, hogy az atléták gyakran nagyon jó magasságúak, mert a futás serkenti a növekedési hormonok termelését. Ezenkívül a nagy sebességgel történő sprintelés nagyon kis mikro töréseket okoz a hosszú csontokon. Ezek a törések gyógyulnak a megfelelő étrend, a pihenés és a test természetes gyógyulási hajlamának köszönhetően, ami a csontok átalakulását eredményezi.

3. Életmódbeli változások:

Életmódváltozások

• Kerülje a késő esti bulikat vagy késő esti tévéműsorokat, és hagyjon elegendő időt az éjszakai pihenésre. A jó magasság eléréséhez és az általános egészségi állapothoz elengedhetetlen a jó éjszakai alvás, legalább 6-8 óra egymás után. Alvás közben jó adag növekedési hormon szabadul fel, és a testmód is védekezőről regenerálóra és helyreállítóra vált..

• Hagyja abba az egészségtelen szokásokat, például a dohányzást és az alkoholfogyasztást, mivel ezek káros hatással vannak az elsődleges növekedésre.

• Üljön minden nap 15 percig a nap alatt, lehetőleg kora reggel, hogy felszívja a D -vitamint. Reggelente az UV -sugarak mennyisége minimális.

• Szokja meg, hogy megfelelő testtartásban üljön. Üljön egyenes gerinccel és vállával, kinyújtva. Ülés közben a combokat lehetőleg párhuzamosan kell tartani a padlóval, a lábfejet pedig megfelelően támasztva a padlón. Tartsa a nyakát és a fejét egy vonalban.

• Ossza fel étkezéseit kisebb adagokra, és vegyen 5-6 kisebb ételt három nehéz étkezés helyett. Ez elengedhetetlen az anyagcsere fokozásához.

• Látogasson el orvosához, hogy kizárja a növekedési hormon, az agyalapi mirigy vagy a pajzsmirigy diszfunkcióját a korai szakaszban, ha úgy érzi, hogy a magassága nem nő megfelelően a tinédzser korban.

• Tartsa meg az ideális testsúlyt, mivel a túlsúly összenyomja a csigolyaközi lemezeket, így termete rövidebbnek tűnik, mint amilyennek valójában lennie kellene.

Ha a fentiek egyike sem működik, sok szintetikus hormonpillama létezik, amelyek azt állítják, hogy növelik a magasságot. Ezek azonban gyakran sok mellékhatást hordoznak, és csak az összes előny és hátrány megbeszélése után szabad szedni az endokrinológussal. A csontműtétek bizonyos formái szintén segíthetnek a magasság növelésében. A műtét mindenképpen drága és fájdalmas eljárás, de az elért eredmények értékelhetők.

Remélem, hasznosnak találta a cikket, és hasznot húz belőle.