Magassági táblázat kilogrammban

Egyedi szervek vagyunk:

Nincs két egyforma test. Mindig nagyon csekély, de észrevehető különbség van az emberekben. Ez teszi őket egyedivé és különbözõvé a maga módján. Különbség lesz a saját családjában is. Unokatestvéreinek vagy akár testvéreinek különböző testösszetétele lesz, kizárva néhány nyilvánvaló genetikai hasonlóságot. Ha ez nem így lenne, akkor a világosabb oldalon mindannyian úgy néznénk ki, mint a kifutópálya -modellek, és soha senki nem lesz túlsúlyos.

magassági táblázat súlyokban, kg -ban

Ennek a diagramnak a jelentősége

A magasság és súly diagramok célja az emberi test növekedésének nyomon követése. Csecsemőkorunkban kezdődik, amikor annak nyomon követésére használják, hogy a gyermek fejlődik -e rendeltetésszerűen, vagy sem. Bármilyen eltérést és apró változtatást észleltek a gyermekorvosnál, aki további javaslatokat tesz a jövőbeni cselekvésre.

Amikor felnőünk, a testünk folyamatosan öregszik, de a magasságunk egy bizonyos korhatár után leáll. De a súly a test olyan paramétere, amely egész életünkben ingadozik. Ez az ingadozás önmagában is jelzi a szervezetünk számára, hogy milyen lehetséges jövőbeli kockázatokat jelent a szervezet..

Tehát ezekkel a paraméterekkel értékeljük a test néhány referenciaértékét, amelyek segítenek megmutatni, hogy a test a legegészségesebb. E diagram nélkül a további elemzési technikák nem működnek.

Testtömeg -mutatók:

Bár tudjuk, hogy az izmok súlya nagyobb, mint a zsír a testünkben, nem árt időnként ellenőrizni a súlyunkat. Ennek egy része valójában vízsúly, amely hidegben elveszik, és amely forró és párás időben felhalmozódhat. De a mérőgépeink alig tudják megmondani a különbséget. Gyakran vizsgálunk különböző mutatókat, amelyek azt sugallják, hogy jelenlegi életmódunk megfelel -e ideális testsúlyunknak vagy sem.

BMI (testtömeg -index):

A leggyakoribb és leggyakrabban használt mutató a BMI vagy a testtömeg -index. Ez egyedülálló és könnyű meghatározója annak, hogy alul- vagy elhízottak vagyunk -e. A metrikus rendszerben ezt úgy lehet kiszámítani, hogy a kilogrammban kifejezett testsúlyt elosztjuk a méterben mért magasságunk négyzetével.

A fenti képlet eredményeit a következő tartomány alapján értelmezzük

Annak ellenére, hogy könnyen kiszámítható, nem szolgál csupán egy általános célt az egyén ideális súlyának a magasságához viszonyított azonosítására. Azonban figyelmen kívül hagyja a test zsírszázalékát, amely szükséges a személy egészségének meghatározásához. Tehát ehhez az értékeléshez egy magas kanapé burgonya egészségesebb ember lesz az azonos magasságú bokszolóhoz képest.

Nem veszi figyelembe a derék -csípő arány fontosságát sem, amely a termékenységről és a szív egészségéről beszél, és figyelmen kívül hagyja a csontsűrűség fogalmát is. Egy súlyosan csontritkulásban szenvedő ember még mindig egészségesebb lesz, mint egy háziasszony, aki hormonzavarok miatt hízik.

Testzsír százalék:

A testzsír százalékának ismerete segít felfedni a különböző részleteket. Egyszerűen el kell osztani a zsírok súlyát a test teljes súlyával, és összehasonlítani az eredményt az adott táblázat szerinti tartományával.

Ez sokkal jobb és hatékonyabb eszköz arra, hogy megbecsüljük a test jövőbeli kockázatait a zsírok súlygyarapodása tekintetében. Ez jobb útmutatást ad szívünk egészségére és a koleszterinszintre vonatkozóan. Azt is sugallhatja testünk zsírraktározó képességét, hogy milyen tevékenységet végzünk. Ez egy nagyon részletes megközelítés, amely segít szűkíteni az eredményeket.

Így a kilóink, amelyeket mérünk, sokkal nagyobb célt szolgálnak egészségünk számára, mint általában feltételezzük.