Növelje a magasságot 1 hét alatt: lehetséges?

Zavarban van, hogy a családja vagy a barátai között a legrövidebb ember lehet? Ha rövidnevedre összpontosító becenevekkel szólítanak meg, maradandó sebhely marad. Bár a rövidség semmilyen módon nem határozza meg az ember képességeit, minden bizonnyal befolyásolja az önbizalmát. Ha egy hét alatt meg szeretné növelni a magasságát, akkor ez a cikk konkrét tippekkel szolgálhat.

Tehát úgy gondolja, hogy természetes módon növelheti a magasságát egy hét alatt? Ez a cikk részletesen tárgyalja a témát; Olvass tovább!

A magasság növelésének módjai 1 hét alatt otthon

Hogyan lehet növelni a magasságot 1 hét alatt:

25 éves kor után a csontok leállnak, ezért kihívást jelent a magasság növelése. Számos növekedési hormon -gyógyszer és műtét magasságnövekedést ígér, de a szövődmények veszélyesek lehetnek. De néhány tipp és trükk segítségével nőhet a nőstények vagy a férfiak magassága 18 hét után 1 hét alatt, így magasabbnak tűnhetnek. A következő szakaszokban azokat a tényezőket tárgyaljuk, amelyek befolyásolják a magasság növekedését, és azokat a tippeket, amelyeket követve magasságát egy hét alatt növelheti.

Tényezők, amelyek segítenek a magasság növelésében:

A környezeten, tevékenységeken és étrenden kívül számos tényező befolyásolja egy átlagos ember magasságát. Bemutatunk néhány tényezőt, amelyek szerepet játszanak a magasság növekedésének meghatározásában.

1. Genetika:

A tudósok becslései szerint az egyén magasságát az általuk örökölt DNS -szekvencia -variánsok határozzák meg körülbelül 80 százalékban. Tehát magassága előre megjósolható annak alapján, hogy milyen magasak a szülei, mint az ökölszabály. Állítólag magassága a szülő magasságának átlaga közé esik, függetlenül attól, hogy magas vagy alacsony.

De néhány gyermek magasabb lehet, mint rokonai vagy szülei, vagy bizonyos esetekben sokkal alacsonyabb. A tudósok több mint 700 gént azonosítottak, amelyek befolyásolják a növekedési hormonok termelését és a növekedési lemezeket. Ezenkívül a különböző etnikai háttérrel rendelkező emberek különböző magasságtartományokkal rendelkeznek, amelyeket a DNS -ük meghatározhat (1).

2. Hormonok:

Testünkben a vérbe kiválasztott kémiai hírvivők, úgynevezett hormonok választják el a szerveket és szöveteket. A testi funkciók és folyamatok különböző aspektusait sokféle hormon befolyásolja. Például a magasság növekedését befolyásoló hormonok közül néhány:

én. Növekedési hormonok:

A növekedési hormon a növekedés szempontjából legfontosabb hormon, és az agyalapi mirigyben készül. Befolyásolja a magasságát, ha bizonyos egészségügyi feltételek befolyásolják a növekedési hormonok termelését a szervezetben (2). Például a gyermekek lassabban nőnek, mint a többi gyermek, ha ritka genetikai rendellenességben szenvednek, amelyet veleszületett növekedési hormonhiánynak neveznek.

ii. Pajzsmirigy hormonok:

A pajzsmirigy két fontos hormont termel, a T3 (trijód -tironin) és a T4 (tiroxin), amelyek közvetlenül befolyásolják a csontot, ami befolyásolja a magasság növekedését. A mirigy szükség esetén felszabadítja a hormonokat azáltal, hogy tárolja azokat a szervezetben. A pajzsmirigyet az agyban található hipotalamusz és agyalapi mirigy vezérli (3).

iii. Szexhormonok:

A pubertás során a növekedéshez nélkülözhetetlen nemi hormonok közül kettő a tesztoszteron és az ösztrogén.

A felnőtt férfiak bizonyos sajátosságait a tesztoszteronnak tulajdonítják. Ezenkívül döntő szerepet játszik az izmok és a csontok erejében, valamint a reprodukcióban (4).

A növekedési lökés és a fizikai fejlődés, a nemi specifikus test elérésének kiváltó oka a GH és az ösztrogén növekedése (5).

3. Szex:

A nőstényekhez képest a hímek általában magasabbak, mert a hímek tovább nőnek, mint a nőstények. A felnőtt nőkkel összehasonlítva egy felnőtt férfi átlagosan 5,5 hüvelykkel magasabb.

A magasság növelésének módjai egy hét alatt:

Testmagasságunk a környezettől, a tevékenységektől és az étrendtől függ körülbelül 20 százalékban. Tehát bizonyos szabályok betartásával növelhetjük a magasságunkat. Ossza meg velünk a tippeket a magasság növeléséhez körülbelül egy hét alatt.

1. Több víz fogyasztása:

A víz létfontosságú szerepet játszik szervezete egészségének megőrzésében, ezért az orvosok azt javasolják, hogy igyunk minél több vizet. A víz segíti a különböző vitaminok és ásványi anyagok felszívódását, ezáltal javítja a szervezet működését. Ezenkívül a víz hatékonyan javítja az abszorpciós jelenséget a sejtek működésének támogatásával. Ez az egész folyamat segít természetes módon növelni a magasságát.

2. Aludjon eleget:

A tested növekszik és regenerálja a szöveteket alvás közben, és ez ismert tény. Amikor mély és egészséges alvásban van, a szervezet természetesen termeli az emberi növekedési hormonokat (HGH), ami jelentősen megnöveli a magasságát (6). A maximális magasság eléréséhez a növekvő gyermekeknek és tinédzsereknek legalább 11 órát kell aludniuk. Ügyeljen arra, hogy kerülje a zavaró hangokat vagy fényeket, hogy megfelelő környezetet biztosítson. Néhány tipp, amelyet érdemes figyelembe venni a jó éjszakai alváshoz:

 • Javíthatja az alvás minőségét melegvizes fürdővel.
 • Egy másik tipp az alvás előidézésére, ha megisz egy csésze kamillateát.

3. Jóga és meditáció:

A jóga és a meditáció együtt jár a megfelelő mentális és fizikai egészség biztosításával. Tehát amikor kevésbé megerőltető módszert keres magasságának növelésére és egészségének megőrzésére, a jóga a tökéletes megoldás. Ezenkívül bizonyos jógapózok elvégzésével képes lesz növekedést serkentő hormonokat termelni a szervezetében. Végül a jóga javítja a testtartásodat az izmok erősítésével. Néhány jógapóz, amellyel megpróbálhatja növelni a magasságát egy hét alatt:

 • Trikonasana.
 • Tadasana.
 • Bhujangasana.
 • Sukhasana.
 • Vrikshasana.
 • Surya namaskaras.

4. Gyakorlat és nyújtás:

A gyakorlatoknak vagy edzéseknek a napi rutin részét kell képezniük, mivel segítenek az izmok nyújtásában, amelyek segítenek a testmagasság növelésében és az egészség megőrzésében. Ezenkívül legalább egy hüvelyk magasságot fog nőni, ha gyakorlatokkal javítja a testtartását. Ide tartozhat az úszás, a kerékpározás, azon gyakorlatokon kívül, amelyek segíthetnek néhány hüvelyk megszerzésében.

én. Lóg a rúdon:

Bár kezdetben kissé nehéz, a függő gyakorlatok nagyon hatékonyak lehetnek a magasság növelésében. Csak egy vízszintes sávra van szüksége, amely segít nyújtani a karját és a gerincét mindaddig, amíg lóg a rúdról. Hasznos lehet, ha naponta öt percig végezzük ezt a nyújtást. Azt is megnövelheti a rúdon való lógás idejét, amint megszokja a folyamatot.

ii. Úszás:

Az úszás kiváló módja az egész testet érintő magasság növelésének. Ezenkívül az úszás biztosíthatja a korai életkorban elkezdett jó növekedést. Azok számára, akik növelni szeretnék a magasságot, különösen ajánlott a mellúszás. Az úszás intenzív testmozgás révén segít meghosszabbítani és építeni az izomerőt.

iii. Cobra póz:

Lépések:
 • Feküdj le a padlóra, hasa érintse a talajt.
 • Tartsa a tenyerét a mellkas mindkét oldalán, homloka érintse meg a padlót, és a lábujjak mutassanak.
 • Lassan emelje fel a felső törzsét, miközben a testét a tenyerén tartja. Ezután emelje fel a fejét a mennyezet felé, és tartsa befogva a magját.
 • Maradjon ebben a helyzetben, amíg csak lehet.
 • Most térjen vissza a kezdeti helyzetbe, miközben lassan leengedi a testét.
 • Miközben ezt a pózt végzi, győződjön meg arról, hogy összeszorítja a farizmát, miközben felemeli a felső törzsét, és egyenesen tartja a lábát.

iv. Kerékpározni:

Ha lelkes rajongója a fizikai tevékenységeknek, a kerékpározás nem növeli meg azonnal a magasságát, de karcsú lesz, és magasabbnak tűnik. A kerékpározás nagyon hatékonyan javítja a testtartást is, ami közvetlen hatással van a magasságára. Ennek eredményeként jobb testtartással és karcsú alakkal magasnak és karcsúnak fog kinézni. Ezenkívül átlagosan körülbelül 400 kalóriát éget el óránként, ha rendszeresen kerékpároz.

v. Ugrás és ugrás:

Ugrás vagy ugrás is gyors, egyszerű, de hatékony megoldás lehet a magasság növelésére.

Lépések:
 • Álljon egyenesen, vállai ellazulva, lábak együtt és magja összefogva.
 • Forgassa el a csuklóját, miközben tartja és lendíti a kötelet.
 • Az esés elkerülése érdekében ugorjon a kötélen.
 • Győződjön meg róla, hogy egyenletes talajon gyakorolja.

5. Fogyasszon kiegyensúlyozott étrendet:

Magasságának természetes növelése megfelelő táplálkozással és elengedhetetlen. A rendszernek magába kell foglalnia a vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat, és ez csak akkor lehetséges, ha a szervezet először felszívja azokat. Ezért kerülni kell a transzzsírokat és a telített zsírokat, mivel ezek akadályozzák a tápanyagok felszívódását; a megfelelő növekedéshez elengedhetetlen élelmiszereket kell tartalmaznia, amelyek kalciumot, D -vitamint, jódot, foszfort és magnéziumot tartalmaznak (7). Az alábbiakban felsoroljuk azokat az ételeket, amelyeket az étrendnek tartalmaznia kell a kiegyensúlyozott étrend kialakításához:

 • Bab.
 • Zöld leveles zöldségek.
 • Csirke.
 • Tojás.
 • Bogyók.
 • Édesburgonya.
 • Tej.
 • Lazac.

6. Fehérjék fogyasztása:

A fehérjéket testünk építőköveinek tekintik, és segítenek egy hét alatt növelni a magasságot. A fehérje bizonyos aminosavakat tartalmaz a növekedési hormonokhoz, amelyek segítenek megőrizni az egészséges csontokat, izmokat, szöveteket, szerveket, fogakat és a bőrt. A biokémiai reakciók stimulálásával enzimként is működik. Néhány fehérjében gazdag élelmiszer:

 • Csirke.
 • Sovány hús.
 • Diófélék és magvak.
 • Teljes tojások.
 • Hal.
 • Hüvelyesek.

7. Cink:

A cinkhiány a gyermekek növekedésének lassulásához vezethet, ezért elengedhetetlen a megfelelő cinkbevitel (8). Ha étrend -kiegészítőket szeretne fogyasztani, mindenképpen konzultáljon orvosával. Néhány étel, amely gazdag cinkforrás:

 • Édesburgonya.
 • Sötét csokoládék.
 • Teljes kiőrlésű gabonák.
 • Kagylófélék.
 • Hús.
 • Tojás.
 • Tejtermék.
 • Hüvelyesek.

8. D -vitamin:

A D -vitamin alapvető szerepet játszik a fogak és a csontok megfelelő növekedésében a növekedési hormonok kiváltásában (9). Ezenkívül segít a szervezetnek a kalcium felszívódásában, segítve a természetes magasság növelését. Bár elegendő mennyiségű vitamint kap a napfénytől, néhány D -vitaminban gazdag étel is hasznos lehet. Néhány élelmiszer:

 • Dúsított élelmiszerek.
 • Gomba.
 • Tojássárgája.
 • Konzerv tonhal.
 • Lazac.
 • Szardínia.
 • Hús.

Mit kell kerülni?

Ha egy hét múlva magasabbra szeretne tűnni, meg kell változtatnia az étkezési szokásait, és teljesen el kell hagynia bizonyos ételeket.

1. Szemét ételek:

Bár mindannyian pontosan tudjuk, hogy a gyorsételek csak az ízlésedet elégítik ki, de nincs táplálkozásuk, hajlamosak vagyunk rá, hogy megessük őket. Tehát a legjobb elkerülni a gyorsételeket, ha magasságot szeretne nőni.

2. Szóda:

Függetlenül a magasság növekedésétől vagy sem, a szódabikarbóna káros a szervezetre. Ennek oka az, hogy a szódabikarbóna befolyásolja a szervezet tápanyagfelvevő képességét. Végül is tele vannak cukorral és felesleges kalóriákkal.

3. Alkohol:

Az alkoholfogyasztás károsíthatja az endokrin rendszert, a májat, a csontokat, akadályozhatja a növekedést, még akkor is, ha a serdülőkor rövidebb időtartamán túl van. Egy embereken végzett tanulmány szerint a serdülő fiúk és lányok rendszeres alkoholfogyasztással alacsonyabb növekedési és nemi hormonokkal rendelkeznek. Tehát csökkentse az alkoholfogyasztást nemcsak a magasságban, hanem az egészségi állapot érdekében.

4. Cukor:

Bár a cukor alapvető szerepet játszik az ételek ízének növelésében, többletben több kárt okoz, mint hasznot. Ezek az ételek nem hagynak teret a tápláló ételeknek, amelyek befolyásolják a magasság növekedését. Tehát, ha egy hét alatt meg akarja növelni a magasságát, kerülje a magas cukortartalmú, de alacsony tápanyagtartalmú ételeket, például a csokoládét, a sütit stb..

Tehát bemutattuk Önnek azokat a tényezőket, amelyek alapvető szerepet játszanak a magasság növekedésében, valamint az egyszerű tippeket, amelyek segítenek a folyamatban. Ha olyan egyszerű változtatásokat hajt végre, mint a tápláló ételek fogyasztása, a testmozgás, az elegendő pihenés és a napsütés, akkor különbséget fog látni a testtartásban és a súlyban, így magasabbnak érzi magát, mint korábban. Ha hasznosnak találta az információkat, ne felejtse el megosztani barátaival.

Jogi nyilatkozat: A cikk tartalma kutatáson alapul és tájékoztató jellegű. Nem helyettesíti az orvosi tanácsokat, és a webhely nem felelős a szervezetre gyakorolt ​​hatásáért.

GYIK:

1. Hatékonyak -e a tabletták a magasság növelésére?

Válasz: Egy személy növekedése az emberi növekedési hormonoktól függ. A HGH szintje a szervezetünkben aminosavak vagy külső tabletták segítségével nő. Segít fenntartani a testsúlyt, növeli a sovány izmokat, és erős binessé tesz, bár további kutatásokra van szükség a HGH testünkre gyakorolt ​​hatásának bizonyításához.

2. Hogyan előzhetjük meg a magasságvesztést?

Válasz: Az olyan egészségügyi problémák, mint a csontritkulás, a gerinc kompressziója miatt a felnőttek elveszíthetik a magasságukat, és ez megsejtheti. A felnőttek a dohányzás elkerülésével, a megfelelő táplálkozás fenntartásával, a megfelelő súlyterheléssel, az összes vitamin és ásványi anyag beszerzésével segíthetnek megállítani az életkorral összefüggő magasságvesztést..

3. Segíthetnek -e a kiegészítők a magasság növekedésében?

Válasz: A piacon számos természetes készítmény és kiegészítő található, amelyek magasságnövekedést ígérnek. De állításaik hatékonysága nem biztos, hogy teljesen pontos. Az orvosok javasolhatnak bizonyos kiegészítőket, ha bármilyen extrém hiányban szenved, amely befolyásolja a hormonális működést.