Nuku paremmin -12 tehokasta strategiaa

Nuku paremmin parivuode design makuuhuone puurunko patja

Nuku paremmin -12 tehokasta vinkkiä

Onko sinulla vaikeuksia nukkua yöllä? Lue teksti kaikista näkökohdista ja opi rentoutumaan seuraavien 12 vinkin avulla.

Mene kylpyyn

Nuku paremmin parivuode design kylpyamme puupaneelit seinän suunnittelu

Kehon lämmittäminen ja sen vähitellen jäähdyttäminen on loistava valmistautuminen yöuniin. Sytytä kynttilät eteerisillä öljyillä, lue kirja, siemaile yrttiteetä ja aloita rentoutuminen.

Rauhoitu

Nuku paremmin parivuode suunnittelu kodikas olohuone sisäänrakennettu takka

Nukahtaminen on prosessi, joka alkaa tunteja ennen nukkumaanmenoa. Pukeudu kodikkaaseen pyjamaan kylvyn jälkeen ja sammuta kannettava tietokone, televisio, matkapuhelin ja muut laitteet. Jätä vain vähän valoja päälle koko taloon – palavat kynttilät ovat hyvä yörituaali – ja käytä aikaa rentoihin toimintoihin – puhumiseen, lukemiseen tai musiikin kuunteluun.

Osta vuodevaatteet mieltymystesi mukaan

Nuku paremmin parivuode suunnittelu vaatekaappi järjestetty puhdas

Liinavaatteet ovat suorassa kosketuksessa vartaloosi ja voivat vaikuttaa kriittisesti siihen, miltä sinusta tuntuu sängyssä. Päätä, millä vuodevaatteilla tunnet olosi parhaaksi, ja osta ne aina. Anna vanhat, kuluneet setit lahjaksi, jos ne eivät ole mukavia – on parempi saada kaksi laadukkaampaa vuodevaatetta kuin kaappi täynnä naarmuja.

Tee makuuhuoneestasi turvapaikka nukkumiseen

Nuku paremmin parivuode suunnitteluidea leikkisä kodikas

Ajattele jättää vain välttämättömät asiat makuuhuoneeseen. Ota tietokone, televisio ja muut laitteet pois. Taideteosten, tyynyjen tai koristeiden pitäisi tuoda sinulle rauhallisia, rentouttavia tunteita. Tarkista, ovatko patja, lakanat, peitot ja tyynyt riittävän mukavia ja kunnosta kaikki, mikä ei tuo sataprosenttista iloa.

Ota muutama minuutti aamulla ja siivota sänky ja huone niin, että tulet sisään puhtaassa, raikkaassa huoneessa illalla.

Noudata uniaikataulua

Nuku paremmin maljakko keraaminen kello klassinen yöpöytä

Nukkuminen ja nouseminen samaan aikaan voi auttaa kehoasi löytämään mukavan rytmin. Jos menit nukkumaan myöhään, yritä säätää aika aikaisemmin – viisi minuuttia aikaisemmin joka ilta kohtuulliseen aikaan.

Ryöstä jääkaappi

Nuku paremmin parivuode design jääkaappi keittiöhyllyt

Myöhäinen illallinen voi todella häiritä nukahtamista – mutta nälkäinen nukkuminen ei ole paljon parempi. Jos olet todella nälkäinen, ota purra syödäksesi. Varmista vain, että se on kofeiiniton ja alkoholiton, koska unesi voi vaikuttaa.

Kokeile aromaterapiaa

Nuku paremmin parivuode design makuuhuone puurunko patja

Käytä eteerisiä öljyjä makuuhuoneessa rentoutumisen edistämiseksi. Laventeli tunnetaan rauhoittavasta ominaisuudestaan, mutta saatat pitää toisesta mausta paremmin. Tiputa vähän öljyä kylpyammeeseen ennen nukkumaanmenoa tai käytä huoneen diffuusiolaitetta. Voit myös nesteyttää eteeriset öljyt veteen ja suihkuttaa pullot kevyesti lakanoille ja tyynyille.

Lue jotain

Nuku paremmin peitelasit kirja makuuhuone

Ota jotain luettavaa, mutta älä sitä, että et voi jättää sitä sivuun. Aiheet, joista olet kiinnostunut ja jotka vaativat myös keskittymistä – tietokirjallisuus, filosofia, luonnonaiheet tai jotain inspiroivaa. Olet ehkä melkein nukahtanut joillakin sivuilla.

Sen pitäisi olla todella pimeää

Nuku paremmin parivuode design nykyaikainen moderni mukava sänky

Onko makuuhuoneessa todella pimeää valot sammutettuna? Jos katuvalot painavat verhojen läpi, investoi kaihtimiin. Poista kaikki vilkkuvat laitteet, kuten kannettavat tietokoneet ja matkapuhelimet. Vaihda kello yksinkertaiseen kelloon, joka ei tarvitse valoa.

Äänen tarkistus

Nuku paremmin parivuode design seinäpäällyste tumma tyylikäs

Jotkut meistä nukahtavat täydellisessä hiljaisuudessa, toiset suosivat musiikkia tai muita ääniä. Jos et ole varma, minkä tyyppinen olet, kokeile ääniä. Jos haluat hiljaisen yön, kokeile korvatulppia, melua tai ilmanpuhdistimia. Jos olet musiikkityyppi, luo nukkumissoittolista enintään tunniksi.

Nukahtaa

Nuku paremmin parivuode design pöytävalaisin valkoinen sisustus pääty

Jos päässäsi on liikaa ajatuksia, kirjaa ne päiväkirjaan. Riippumatta siitä, miltä teksti näyttää, kirjoita ajatuksesi muistiin, kunnes olet rauhoittunut.

Sammuta valot, makaa ja keskity seuraavaan hengitykseen. Voit laskea hengityksesi tai keskittyä rentouttamaan kehoasi päästä varpaisiin.

Mene takaisin nukkumaan

Nuku paremmin parivuode suunnittelu pussilakana valkoinen parivuode mukava

Jos heräät yöllä, kokeile hengitys- tai rentoutusharjoituksia saadaksesi takaisin nukkumaan nopeasti. Jos se ei toimi, lue toisessa huoneessa muutaman minuutin ajan. Tai kirjoita päiväkirjaan. Älä sytytä valoja kokonaan ja yritä mennä takaisin nukkumaan 10 minuutin kuluttua.

Kerro meille: Onko sinulla unettomuutta? Mikä toimii sinulle Jaa kokemuksesi ja vinkit alla olevaan kommenttiin

Nuku paremmin parivuode design kylpyamme puupaneelit seinän suunnittelu