Peitot kylmään talveen

Lämmin sängyssä koko talven

Tuskin on mitään parempaa talven alkaessa kuin halailla sängyssä mahdollisimman lämpimänä. Kohtuullisen patjan lisäksi oikea peitto on myös hyödyllinen ja ratkaiseva. Kylmänä vuodenaikana on erilaisia ​​vaihtoehtoja jokaiseen tyyppiin ja makuun.

Hyvä peitto on yhtä tärkeä kuin patja.

Lämpimät peitot

Kuvan lähde: Nenad Aksic 292934828 / Shutterstock.com

Sängyssä ei ole kyse vain oikean patjan hankkimisesta, vaan erityisesti oikeasta peitosta, joka selviytyy kylmästä vuodenajasta mukavasti ja lämpimästi. Mutta onko hyvien peittojen aina oltava kalliimpia? Vai onko olemassa myös halvempia vaihtoehtoja, jotka palvelevat edelleen tarkoitustaan? Tärkeä kriteeri on tietysti koko. Peiton mittojen on mieluiten vastattava patjan mittoja halutun lämmitysvaikutuksen saavuttamiseksi.

nimetön-1600x1200

Lähde: www.mein-deal.com/betthaben-schnaeppchen-guide/

Jotta ei olisi paljaita kehon osia, jotka voivat jäätyä yön aikana, on erityisen tärkeää, että peiton koko vastaa patjan kokoa. Kaksi saraketta vasemmalla osoittavat patjan mitat. Keskimmäisessä sarakkeessa kuinka monta ihmistä se sopii. Ja oikealla olevista kahdesta sarakkeesta näet kyseiselle patjalle parhaiten sopivan peiton mitat. Nyrkkisääntönä kuitenkin on, että peitto ei saa olla yli 50 cm leveämpi kuin sen mukana tuleva patja.

Mitä tulee ottaa huomioon peittoa ostaessa??

Peittoa ostettaessa on tietysti noudatettava tiettyjä kriteerejä, jotta sinulla ei ole varaa ärsyttävään huonoon ostokseen:

  • Huono laatu: Yleensä alaspäin Seuraava pätee: mitä parempi täyttöteho, sitä tehokkaammin ne myös eristävät. Kyky alas täyttää tietty määrä on kuvattu täyttötehoksi. Tutkitaan, missä määrin ne voivat laajentua uudelleen, kun ne pakataan.
  • Päällysteen laatu: Peiton sisä- ja ulkopuolen tulee olla korkealaatuisia. Jotta keholle ei voi ilmetä avoimia alueita yöllä, on tärkeää, että peitto mukautuu ja halaa kehoa lähes täydellisesti.
  • Lämpöluokka: On joka vuodenaika eri lämpöluokat, jotta voit sopeutua mihin tahansa säähän ja lämpötilaan, jopa yöllä. Luokka 1 on ihanteellinen kesällä, luokka 2 keväällä, luokka 3 syksyllä ja luokka 4 talvella.
  • Koko: On myös huolehdittava siitä, että talvi -iltoina ei ole avoimia paikkoja, joihin kylmä voi tunkeutua. Katto ei saa olla liian pieni tätä varten. Mutta ei myöskään niin suuri, että puolet katosta ei ole makuuhuoneen lattialla.

Mistä voit ostaa peiton??

Periaatteessa on vain kaksi vaihtoehtoa: Voit kysyä neuvoa asianomaiselta jälleenmyyjältä tai etsiä Internetistä. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa: Asiakas saattaa löytää sen halvemmaksi Internetissä, mutta toisinaan itse nimitettyjen asiantuntijoiden tiedot ovat aivan liian rikkaita ja ristiriitaisia. Siksi on vaikea tehdä laajaa päätöstä tutkimuksen jälkeen. Ainoa asia, joka voi auttaa tässä, on henkilökohtainen neuvonta, joka puolestaan ​​voi olla hieman kalliimpaa.

Ympärivuotiset peitot tai erityiset peitot kylmään vuodenaikaan?

Peitot ovat erityisen halpoja verkkokaupassa amazon.de ostaa. Täältä voit esimerkiksi ostaa halpoja peittoja, joita voidaan käyttää yleisesti kaikkina vuodenaikoina ja lämpötiloina. Sinulla pitäisi kuitenkin olla a erityinen talvipeitto Ajattele, mihin voit käpertyä, etenkin kylmällä kaudella. Nämä tarjoavat varmasti etunsa:

  • Onton kuidun periaatteen mukaisesti valmistetut peitot varastoivat lämpöä paremmin
  • Tämä huopa on ihanteellinen ihmisille, jotka nukkuvat ikkunan ollessa auki myös talvella

Millaisia ​​talvipeittoja on olemassa?

Myös tässä on eriyttämisvaihtoehtoja ja päätöksiä, jotka on tehtävä ostettaessa. Talvipeitot ovat saatavana synteettisinä versioina sekä luonnollisilla untuvahöyhenillä. Synteettiset peitot ovat yleensä halvempia, mutta voivat silti palvella tarkoitustaan, jos ne on tehty hyvin. Kun on kyse untuvapeitteisistä huovista, sinun on oltava erittäin varovainen, että saat oikean laadun rahoillesi. Esimerkiksi eläimet, joista untuvat tulevat, on pidettävä etukäteen lajikohtaisella tavalla. Talvipeiton tulee olla tikattu tarpeeksi. Tällä tavalla voidaan estää sisäpuolisten liukastumisten liiallinen liukuminen.

Pese liinavaatteet

Vuonna 2016 vuodevaatteet pestiin Saksassa melko usein. Tämä voi myös liittyä siihen, että monet ihmiset hikoilevat sängyssä. Tämä taas johtuu siitä, että monet ihmiset käyttävät väärää vuodevaatetta. On olemassa monia vaihtoehtoja, kuten tietyt luonnon- tai polyesterivuodevaatteet, liiallisen yöhikoilun välttämiseksi. Infografinen lähde: oma kuva.

Missä voit pestä peiton??

Suurin osa huopia voidaan pestä itse. On kuitenkin suositeltavaa, että katto puhdistetaan ammattilaisen toimesta. Vaikka se voi olla hieman kalliimpaa, peitolla on pidempi käyttöikä, eikä sinun tarvitse ostaa uutta peittoa niin usein. Tämä puolestaan ​​säästää rahaa.

Mitä allergikoiden tulisi varoa peittoa ostaessaan?

Allergikoilla on nyt monia tapoja välttää allergisia reaktioita: Pussilakanan päällysteen tulisi mieluiten olla puhdasta ja hengittävää puuvillaa. Sisätiloissa suositellaan sekä synteettikuituja että huopia, jotka on valmistettu luonnollisesta untuvasta. Allergikoille on myös erityisiä vuodevaatteita, jotka voivat torjua siitepölyä. Sairausvakuutuksesta riippuen voit saada avustuksia ja taloudellista tukea ostaessasi tällaisen peiton.

Miten peittoa tulisi hoitaa, pestä ja hoitaa??

 Jopa allergiaystävälliset peitot tulee tuulettaa mahdollisimman usein. Lisäksi on suositeltavaa vaihtaa liinavaatteet vaihtaa kerran viikossa ja pese korkeassa lämpötilassa vähintään 40 minuuttia. Tämä on ainoa tapa rajoittaa punkkien kasvua.

Kuvan lähde: Nenad Aksic 292934828 / Shutterstock.com