Visco -vaahtomuovipatja – pieni opas oikean ostopäätöksen tekemiseen

Haluaisitko nukkua pilvissä joka yö? Silloin olet täysin oikeassa korkealaatuisella viskoosivaahdolla varustetulla patjalla. Koska tämä antaa sinulle painottoman, kelluvan makuulle tunteen ja mahdollistaa samalla optimaalisen ergonomian sängyssä. Alla voit selvittää, miksi näin on, mitä etuja ja haittoja tällaisella vaahtomuovipatjalla on ja mitä sinun tulee ottaa huomioon ostaessasi.

Mikä on visko -vaahtomuovipatja?

Ensin sinun pitäisi tietää, mikä on visko -vaahto. Se on innovatiivinen korkean teknologian vaahto, joka on valmistettu termoelastisesta polymeeristä. Tämä tarkoittaa, että visko -vaahto muuttaa joustavuuttaan lämpötilan mukaan. Mitä lämpimämmäksi, sitä pehmeämmäksi lämpöherkkä materiaali muuttuu. Ei ole turhaa, että NASA kehitti sen avaruusajoneuvojen istuimille 1970 -luvulla. Tällä tavalla valtavaa painetta lentoonlähdössä vähennettiin paljon astronauttien suojelemiseksi. Puhekielessä itse asiassa kutsutaan visko -vaahdoksi "Muistivaahto", saksaksi "Muistivaahto". Koska kun painat sitä kädelläsi, kangas antaa periksi hyvin nopeasti ja pysyy tässä muodossa muutamia sekunteja myös poistamisen jälkeen.

muisti vaahto visko vaahto patja

Tämä selittää optimaalisen mukautumisen kehon muotoon, jonka hyvä viskoosivaahtopatja tarjoaa. On tärkeää mainita tässä vaiheessa, että tällainen patja ei ole vain viskoosivaahtoa, vaan useimmissa tapauksissa myös kylmävaahtoa alusrakenteena. Tämä estää sinua vajoamasta liikaa patjaan ja varmistaa selkärankaan sopivan asennon.

Jos haluat vakuuttaa itsesi visko-vaahtomuovipatjan mukavuudesta, voit esimerkiksi olla ensiluokkainen Patjat Kölnissä kokeile, jotka on valmistettu korkealaatuisista vaahdoista. Vakiintuneissa myymälöissä saat paitsi tarvitsemasi asiantuntijaneuvontaa, mutta sinulla on myös mahdollisuus suorittaa välttämätön testi makaavasti..

visko -vaahtomuovipatja kylmävaahtomuodon etuja

Visko -vaahtomuovipatjan edut ja haitat

Sinun on sanottava etukäteen, että jopa nämä vaahtomuovipatjojen muutamat haitat pätevät vain tietyissä tapauksissa ja että jokainen voi harkita niitä itse. Aloitetaan kuitenkin ensin viskoosivaahtopatjan monista eduista, ennen kaikkea korkean pinnan kimmoisuudesta ja optimaalisesta paineenpoistosta. Nämä viskoosivaahdon ominaisuudet varmistavat, että makuulla olevan henkilön paino jakautuu tasaisesti patjalle. Samaan aikaan viskoosivaahto patja mukautuu välittömästi ja täydellisesti vartaloon ja tarjoaa joustavan, kelluvan kokemuksen. Selkärangan ja selän lihakset sekä hartiat ja lonkat sivuratalaissa helpottuvat pitkällä aikavälillä.

visko -vaahtomuoviset patjavinkit sivuratalaisille

Viskoosiset vaahtomuovipatjat ovat myös erittäin kevyitä ja joustavia. Nämä voidaan kääntää ympäri tai järjestää suhteellisen helposti. Ne ovat myös hengittäviä ja melko kestäviä. Niiden materiaaliominaisuudet ovat täydellisiä allergikoille ja astmaatikoille, koska punkit ja bakteerit eivät yksinkertaisesti ole siinä mahdollisuuksia. Kuten kylmävaahto, visko vaahto on myös erinomainen lämpövarasto. Tämä voi olla hyödyllistä joillekin ihmisille ja haitallista toisille. Ja jos sinulla on selkäkipuja, nivelkipuja tai kireitä lihaksia tai usein jalat kylmenevät, voit hyötyä vain tällaisesta patjasta. Vaikka ihmisten, jotka hikoilevat liikaa yöllä tai jotka nukkuvat kylmästi, kannattaa mieluummin valita erilainen patja. Jos olet levoton nukkuja, sama pätee, koska makuualustan vaihtaminen liian usein voi merkittävästi heikentää unen laatua viskoosivaahtopatjalla.

levottomat ratapölkyt visko -vaahtomuovipatjoilla

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon ostaessaan?

Tärkeä kriteeri korkealaatuiselle viskoosivaahtopatjalle on ns. Tilavuuspaino. Tämä osoittaa, kuinka suuri materiaalitiheys on, eikä tässä tapauksessa saa olla alle 45-55 kg / m³. Korkea luku osoittaa patjan laadun ja kestävyyden. Suojaavan alusrakennekerroksen korkeus on ratkaisevan tärkeä mukavalle makuulle, ja se on otettava huomioon joka tapauksessa, varsinkin jos olet raskaampi. Hyvä korkeus on vähintään 10 cm.

Puristuslujuus on aina ratkaiseva patjan valinnassa. Yksi puhuu eri kovuusasteista. Nämä eivät kuitenkaan ole tiukasti standardoituja ja voivat vaihdella eri valmistajilla. Periaatteessa noudatetaan seuraavaa sääntöä: mitä pidempi ja painavampi henkilö, sitä kovemman patjan pitäisi olla. Paras tapa löytää oikea kovuusaste on kokeilla sitä pidemmän aikaa.

visko -vaahtomuovipatja makuuhuoneeseen

Muiden patjatyyppien tavoin myös korkealaatuisissa viskoosivaahtomuovipatjoissa on kaavoitus. Toisin sanoen niillä on erilaiset ergonomiset makuualueet, jotka ovat vastuussa tietyistä kehon osista. Joten ostaessasi muista kiinnittää huomiota irrotettavaan patjanpäälliseen, joka on valmistettu korkealaatuisista tekstiileistä, esimerkiksi Oeko-Tex® Standard 100: n mukaisesti. Tietysti hyvä sälekehys on myös osa viskoosivaahtomuovipatjaa varmistaa ilmankierto ja makuumukavuus tukemaan enemmän. Tällöin siinä tulisi olla vähintään 28 jousipuuta tai levykehystä.

Toivomme, että pieni oppaamme antaa sinulle tärkeää ja käytännöllistä apua täydellisen viskoosivaahtopatjan etsimisessä. Varaa itsellesi riittävästi aikaa yksityiskohtaisille asiantuntija -neuvoille ja ennen kaikkea koesängylle ja hanki optimaalinen mukavuus ja rauhallinen uni.

visko -vaahtomuovipatja nukkuu terveenä