Voivatko DIY -sälekehykset korvata teollisesti valmistetut sälepohjat?

Terve ja rento uni on monien tekijöiden summa. Tärkeä osa makuuhuonetta on klassinen sälekehys, joka nykyään ei ole vain teollisesti valmistettu ja siitä on tulossa yleisin pohja vuoteessa. DIY-sälekehykset ovat suosittuja myös tee-se-itse-omistajien ja individualistien keskuudessa. Tässä yhteydessä herää kysymys, voiko DIY -sälekehykset korvata teollisesti valmistetut sälepohjat. Pääsääntöisesti jousipohja muodostaa koordinoidun nukkumisjärjestelmän patjan ja tyynyn kanssa. Valmistukseen erikoistuneet ammattitaitoiset yritykset noudattavat erilaisia ​​kriteerejä tarjotakseen eri kehon alueille oikean mukavuuden yöllä. Seuraavassa kerrotaan, voidaanko tämä mukavuus saavuttaa myös itse tehdyillä sälekehyksillä.

huone-2587252_1920

Sälepohjaisen sängyn rakentaminen itse on jännittävä DIY -projekti – niin kauan kuin makuulla ja nukkumismukavuudella ei ole osaamisen puutetta.

Ehdot, jotka sälekehyksen pitäisi periaatteessa täyttää

Jotta sälekehys osoittautuisi pitkäksi aikaa sängyssä, on etu, jos se täyttää seuraavat ehdot.

  • Ilmankierto: Sälekehykset tai jouset tehdään aina pienillä rakoilla. Tämä johtuu siitä, että ihmiset hikoilevat yöllä. Patja imee hikeä ja edelleen sälekehykseen asti. Muussa tapauksessa on vaara, että patja homehtuu alhaalta.
  • Tuki: Jotta makuisi mukavasti, jousipohjilla on erittäin tärkeä tehtävä. Ne takaavat mukavan makuuasennon. Tästä syystä on edullista esimerkiksi, jos sälekehys voidaan mukauttaa yksilöllisesti nukkumaan.
  • Paineenpoisto: Kaikki ihmiskehon alueet eivät ole yhtä raskaita. Tämä tarkoittaa, että paino jakautuu epätasaisesti patjalle yön aikana. Jousipohja antaa nukkujalle paineen alennusta oikeisiin paikkoihin ja tasapainottaa painon. Selkä, lantion alue ja lanneranka hyötyvät tästä paineenpoistosta.

Toinen edellytys korkean unenlaadun saamiseksi on vuorovaikutus patjan kanssa. Kaikki sälekehykset eivät sovi kaikkiin patjoihin.

Teollisesti valmistetut jousijalat: Kallis makuumukavuus tai korkealaatuinen nukkumiskokemus?

puu-2756662_1920

Ammattimaisten yritysten laadukkaat sälekehykset ovat ihanteellinen valinta selkäongelmiin yksilöllisen mukavuuden takaamiseksi.

Sängyn rakentaminen itse on jännittävä projekti, mutta siitä ei ole hyötyä, jos itserakentaja aloittaa sängynrakentamisen seikkailun ilman osaamista. Kuten edellä mainittiin, sälekehyksellä tulisi olla muutamia ominaisuuksia kaikissa olosuhteissa riittävän nukkumismukavuuden aikaansaamiseksi. Ongelmana on, että itse tehty kopio tarjoaa suhteellisen vähän joustavuutta yksittäiselle valehtelulle. päällä bettenriese.de Asianomaiset löytävät laajan valikoiman teollisesti valmistettuja jousipohjia, jotka sopivat myös eri budjetteihin ja joilla on hyvä hinta-laatusuhde. Suosittujen klassisten sälekehysten lisäksi on myös erityisiä 7-vyöhykemalleja ja -versioita, joissa on erityismoduulit olkapää- ja lantion alueella tai erityisen pehmeä olkapääalue. Tässä on suurin ero DIY-sälekehykseen, koska itse tehty matto ei yleensä kykene tukemaan tiettyjä kehon alueita erikseen, pomppimaan tai parantamaan tehokkaasti mukavuutta tällä alueella. Siksi etenkään selkä- tai muita fyysisiä sairauksia sairastavien ei suositella nukkumaan DIY -sälekehyksellä, joka ei tarjoa erityistä vahvistusta.

DIY -sälekehykset: halpa vaihtoehto tai unen laadun heikkeneminen?

Ei ole epäilystäkään, on varmasti houkuttelevaa rakentaa sälekehys itse, varsinkin kun otetaan huomioon korkealaatuisen, korkealaatuisen sälepohjan hinnat. Ongelmana on, että sängyn aluslevy ei voi olla jäykkä tai jatkuva, kuten esimerkiksi lastulevyn tapauksessa. Selkänoja, lantio ja yhteistyö. Ovatko tällaisten itse tehtyjen sälekehysten uhreja? Jokainen, joka on koskaan joutunut tekemään töitä lattian kanssa makuualustana, tietää seuraavan aamun ongelman – selkäkipu, liikkumattomat raajat ja pahimmassa tapauksessa jäykät ruumiinosat ovat seurausta kovasta ja jäykästä tyynystä. Se on samanlainen kuin itse valmistetut sälekehykset, koska ne tarjoavat vähän liikkumavaraa ilman tarvittavaa osaamista. Yleensä DIY -arina toteutetaan yhdistämällä eri puiset säleet, jolloin jousitoiminto puuttuu kokonaan. Jos säästät myös puun laatua, et nauti DIY -sälekehyksestä pitkään, koska pohja tuottaa luonnollisesti ajan myötä, jolloin säleet menettävät voimansa.

puu-2601052_1920

Tee se itse -rakentaja kokoaa sälekehyksen yksilöllisesti erilaisista puu- tai kuormalavoista.

Heikkenevän vakauden seurauksena on unen laatu, joka heikkenee yöstä yöhön. Euro-lavoista valmistettu sänky näyttää modernilta ja voidaan muokata yksilöllisesti makusi mukaan tee-se-itse-tilassa. Käyttämällä vähän enemmän rahaa – ainakin jousitukseen – terveyden rakastamiseen on juuri oikea sijoituspaikka. Sängyn lisäksi kuormalavojen ystäville on myös lukuisia ideoita toteuttaa itse -projekteja vaarantamatta seuraavia ruumiinvaurioita.

Asiantuntijoiden mielipiteet nukkumiseen ja makuulle

Saksalainen Gütegemeinschaft Möbel e.V. (DGM) selittää artikkelissa, joka perustuu moebelindustrie.de voit selvittää, mitkä tekijät ovat tärkeitä rauhalliselle unelle. Tässäkin tietysti sälekehys tulee esiin. Jo mainittujen selkäkipujen lisäksi, joita esiintyy väärin valitulla pohjalla, DGM nimeää epämiellyttäviä asentoongelmia ja selittää myös, että on tärkeää, että sälekehys ja patja tukevat selkärangan S-muotoa. Tämä on ainoa tapa varmistaa ergonominen makuun ja nukkumisen tunne. Siksi 5- tai 7-vyöhykkeiset jousitusjärjestelmät ovat erittäin sopivia, koska niiden vyöhykejako tarjoaa erinomaisen tuen kehon eri osille yöllä.

Jos etsit säkkikehystä pinnasängylle, löydät tästä hyödyllistä tietoa verbrauchzentrale.de. Esimerkiksi huomautetaan, että pinnasängyn jousipohjaksi on valittava massiivipuuta. Syynä tähän on se, että lapset tykkäävät hypätä sängylle ja juosta ympäriinsä. Sälekehys ilman vakaita, massiivisia säleitä ei kestä tätä rasitusta pitkään. Lisäksi riittävä ilmanvaihto ja asianmukainen ilmankierto ovat erittäin tärkeitä, jotta homeen muodostuminen ei vaaranna pienen aarteen terveellistä nukkumismukavuutta, minkä vuoksi DIY -sälekehystä tulisi välttää myös lastenhuoneessa.

pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)

pixabay.com ©JACLOU-DL(CC0 Creative Commons)

pixabay.com ©StockSnap(CC0 Creative Commons)