Peruuta loma: edut matkan peruutusvakuutuksesta

Kun kauan odotettu loma lähestyy, odotuksella ei ole rajoja. Kuka haluaa ajatella, että jotain tapahtuu ja loma on peruutettava? Valitettavasti odottamattomat tapahtumat, kuten sairaus tai onnettomuus, voivat tapahtua milloin tahansa. Matkan peruutusvakuutus suojaa ainakin taloudellisilta haitoilta.

Peruutus: syyt korvaukseen

Yksi valitettava tapaus ja loman odotus on ohi. Ne, jotka pitävät matkojen peruutusvakuutuksesta hyvämaineisen palveluntarjoajan kanssa Europass -apu loppujen lopuksi ei tarvitse maksaa peruutuskuluja. Vakuutus korvaa kulut seuraavissa tapauksissa:

  • jos lomakohteessa tapahtuu terrori -isku, kaksi viikkoa ennen lähtöä
  • äkillisen sairauden, onnettomuuden tai kuoleman sattuessa
  • raskauden aikana
  • kun menetät työsi tai aloitat uuden työn
  • rokotuksen intoleranssin kanssa
  • epäonnistuneen kokeen ajanvarauksessa
  • jos proteesi / implantti murtuu tai löystyy
  • julkisen liikenteen viivästysten ja myöhästyneiden lentojen tapauksessa

Monet vakuutusyhtiöt ilmoittavat myös asiakkailleen nykyisistä matkavaroituksista. Loppujen lopuksi monet lomailijat ovat huolissaan ajankohtaisista tapahtumista, onko valitsemasi matkakohde edelleen turvallinen.

Matkan peruuttamisen sijaan se voidaan myös varata uudelleen ja siirtää myöhempään ajankohtaan. Useimmat vakuutusyhtiöt auttavat myös asiakkaitaan tässä.

Matkan peruuttaminen - syyt korvaukseen

Matkan keskeytyminen: korvauksen syyt

Se voi tapahtua myös keskellä lomaa: putoaminen kiipeilymatkalle tai äkillinen infektio – matkan keskeyttämiseen on useita syitä. On matkanjärjestäjiä, jotka onnettomuudesta riippuen ottavat osaa peruutuskustannuksiin, mutta ovat vähemmistössä. Useimmissa tapauksissa lomanviettäjille jäävät loman ja paluukuljetuksen kustannukset. Ei, jos sinulla on voimassa oleva matkavakuutus. Se kattaa terveysongelmien, onnettomuuksien, raskauden ja työpaikkojen lisäksi myös muita tapauksia.

Esimerkiksi lomailijoille korvataan matkan keskeyttämisestä aiheutuneet kustannukset, jos heidän omaisuutensa on vaurioitunut heidän asuinpaikassaan. Jopa tulipalon syttyminen tai muut Luonnonvoimat voivat olla syy, lentää takaisin kotiin mahdollisimman nopeasti. Matkan peruuttamisen tapaan vakuutusturva on voimassa myös, jos matkustajat myöhästyvät paluumatkastaan ​​julkisen liikenteen viivästymisen vuoksi.

Lisäpalveluna vakuutusyhtiöt tarjoavat tietoa sukulaisille ja työnantajalle matkan keskeytymisestä. He tukevat myös asiakkaitaan taloudellisissa vaikeuksissa, välittömässä vankeudessa, kun kortti on estettävä ja uudet asiakirjat on hankittava.

Kuva: © istock.com/Juanmonino